reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
dziunka hahaha, daj martolince pozyc nadzieja :-D


ja slyszalam o takim ala malibu:wodka, pusza slodzonego mleka skondensowanego i puszka mleka kokosowego
 
dobre jest cośtakiego

0,5 wodki,mleko skondensoane słodkie ugotowane na karmel lub gotowe,kawa3w1...zmieszać wszystko pyyycha likier..:-) czekam z utesknieniem na delektowanie się:-D
 
co do tego malibu robilam kiedys tak ze 2 op wiórek i pol litra wodki wlewam do pet 1.5litra i stoji to z tydzien oczywiscie mieszajac w ciagu dnia pare razy <stawiałam na widoku w kuchni i jak przechodzilam to mieszałam> po tyg przez pieluche tetrowa wyciskasz wiórki i wlewasz mleko skondensowane słodkie i przelewasz do butelek i 1 dobe musi postac pycha :) ostatnio tesciowa robila z capuccino tez pycha
 
rany dziewczyny ja bym się ululała chyba jednym jednym kieliszeczkiem albo od samego próbowania :)
Nie piłam alko już prawie 3 lata... :szok::szok: Ale szczerze mówić zupełnie się odzwyczaiłam :)
Jedyne czego mi brakuje to winka do amorów ;)
 
Pathanka Kluski serowe - chyba już kiedyś pisałam, ale nie mogę znaleźć.

Ja robię w wersji na słono ze zwykłym twarogiem.

- kostka sera półtłustego
- 1 jajko
- mąka (2 lub 4 czubate łyżki). 2 łyżki jeśli chcesz kluski bardziej rzadkie takie do nakładania na wodę łyżką, 4 lub więcej jeśli chcesz sobie zrobić wałeczek z ciasta i pokroić.

Ser rozkruszyć, rozgnieść z jajkiem, potem dosypywać mąkę i wyrabiać łyżką.
Potem na osolony wrzątek i gotujemy aż wypłyną.

Ja podaję z topionym masełkiem i bułeczką tartą.


jak zrobisz takie twardsze to mozna je potem spokojnie odsmazyc i tez sa bardzo dobre.
 
Ostatnia edycja:
Banana ja robię tak ze na patelni rozpuszczam masło a na nim przyrumieniam bułkę tartą. Kiedys robiłam odwrotnie-najpierw przyrumienialam bułkę tartą na suchej patelni a potem dodawałam masełko.
 
reklama
Do góry