reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
dziunka hahaha, daj martolince pozyc nadzieja :-D

ja slyszalam o takim ala malibu:wodka, pusza slodzonego mleka skondensowanego i puszka mleka kokosowego

dobre jest cośtakiego

0,5 wodki,mleko skondensoane słodkie ugotowane na karmel lub gotowe,kawa3w1...zmieszać wszystko pyyycha likier..:-) czekam z utesknieniem na delektowanie się:-D

co do tego malibu robilam kiedys tak ze 2 op wiórek i pol litra wodki wlewam do pet 1.5litra i stoji to z tydzien oczywiscie mieszajac w ciagu dnia pare razy <stawiałam na widoku w kuchni i jak przechodzilam to mieszałam> po tyg przez pieluche tetrowa wyciskasz wiórki i wlewasz mleko skondensowane słodkie i przelewasz do butelek i 1 dobe musi postac pycha :) ostatnio tesciowa robila z capuccino tez pycha

rany dziewczyny ja bym się ululała chyba jednym jednym kieliszeczkiem albo od samego próbowania :)
Nie piłam alko już prawie 3 lata... :szok::szok: Ale szczerze mówić zupełnie się odzwyczaiłam :)
Jedyne czego mi brakuje to winka do amorów ;)

Pathanka Kluski serowe - chyba już kiedyś pisałam, ale nie mogę znaleźć.

Ja robię w wersji na słono ze zwykłym twarogiem.

- kostka sera półtłustego
- 1 jajko
- mąka (2 lub 4 czubate łyżki). 2 łyżki jeśli chcesz kluski bardziej rzadkie takie do nakładania na wodę łyżką, 4 lub więcej jeśli chcesz sobie zrobić wałeczek z ciasta i pokroić.

Ser rozkruszyć, rozgnieść z jajkiem, potem dosypywać mąkę i wyrabiać łyżką.
Potem na osolony wrzątek i gotujemy aż wypłyną.

Ja podaję z topionym masełkiem i bułeczką tartą.

jak zrobisz takie twardsze to mozna je potem spokojnie odsmazyc i tez sa bardzo dobre.

Ostatnia edycja:
Banana ja robię tak ze na patelni rozpuszczam masło a na nim przyrumieniam bułkę tartą. Kiedys robiłam odwrotnie-najpierw przyrumienialam bułkę tartą na suchej patelni a potem dodawałam masełko.

reklama
Do góry