reklama
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
a np kalafiorowa ze smietaną? fajna sprawa.
albo np kupuje zupe w proszku brokułową i potem robie normalnie wywar z mięsa, kostke zeby był smak, ziemniaczki w kostke, włoszczyzna w paski, brokuły i ta zupa w proszku. Tez b. dobra. własnie dzisiaj bede młodemu odmrażać. To juz nasz ostatni zapas ufff bo przed swietami miejsce w zamrażalniku się przyda ;p
albo np kupuje zupe w proszku brokułową i potem robie normalnie wywar z mięsa, kostke zeby był smak, ziemniaczki w kostke, włoszczyzna w paski, brokuły i ta zupa w proszku. Tez b. dobra. własnie dzisiaj bede młodemu odmrażać. To juz nasz ostatni zapas ufff bo przed swietami miejsce w zamrażalniku się przyda ;p
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Agrafka brokułowa-krem? kalafiorowa ze smietanką kremówką? kapusniak? ale nie wiem czy Ci mała zje? Barszcz biały? zupka z buraczkami - nie wiem czy to typowy barszcz ukrainski ale moja mama gotuje pyszną z buraczków, kalafiorka, groszku, fasolki, ziemniaczków. Ostatnio Oli ma drugą ulubioną zupkę oprocz rosołu mama dodaje majeranku i troszkę skwareczek dla smaczku, gotuje ją dosc długo zeby ziemniaczki sie rozgotowały troszkę i nie trzeba bylo zaprawiac mąką - mi ta zupka nie smakuje ale Oli ją je, innych nie tyka!Ja osobiscie kostkom knora lub innymi mowię stanowczo NIE! jak gotuję dla nas i nie mogę zlapac smaku dodam ociupinkę ale jak juz ma Oli z nami jesc nie wkladam tego glutaminianu sodu.
Agraka a potrafisz doprawiac ziołami? Moja siostra robi pyszne zupy, nauczyla sie ziołami doprawiac.
Agraka a potrafisz doprawiac ziołami? Moja siostra robi pyszne zupy, nauczyla sie ziołami doprawiac.
agrafka80
Fanka BB :)
Ula własnie ze mnie kucharka taka sobie, coś tam się nauczyłam,a le to podstawy, jak będę teraz na zwolnieniu to sobie poćwiczę. Ale moze barszcz biały zrobię rzeczywiście, to dość proste, może Ali posmakuje
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Dziewczynki moderatorki uzupełniacie spisik tresci?
martolinka
Mama i nie tylko :-)
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...89/smaki-smaczki-kulinaria-27794/index52.html
w spisie treści - ciastka piernikowe;-)
aaaaaaaaaaaa ja szukałam pod "p" jako pierniki hehehehehehe dzieki :-)https://www.babyboom.pl/forum/dziec...89/smaki-smaczki-kulinaria-27794/index52.html
reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
dziunka tak przesuniete o jedna strone ale podałam dobry link