reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Martolinka jeśli nie znasz smażonych jabłek w ciescie naleśnikowym to proszę:


przepis na ciasto jak na zwykłe naleśniki - jedynie troszke gęściejsze. Ja dodałaj łyzje proszku do pieczenia i cukier waniliowy.


Jabłka obrać ze skóry, pokroić na szerokie plastry. Powycinać gniazda nasienne a powstałe krążki maczac w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju czy to na patelni czy np frytkownicy. Odsączyć i posypać cukrem pudrem. Niebo w gębie na ciepło czy tez na zimno. Ja sie nie umiem opanować:zawstydzona/y:
Foto zapożyczone z netu, ale moje tez tak wyglądają :-D
images (2).jpg
 
reklama
racja, mozna mozna dodać cynamon. Ja jakoś srednio za nim przepadam.
Ale co chciałam napisać..... nie wiem czy to tak ogólnie czy tylko u mnie ale nie polecam przesadzac z ilośca bo o ile ja sie tym nie obżarłam na maxa a jednak muliło mnie w brzuchu i troche pognało do wc z rana ;ppp. Ale pewnie nie przywyczajona jestem bo to jednak tłuszczu ma w sobie......
 
racja, mozna mozna dodać cynamon. Ja jakoś srednio za nim przepadam.
Ale co chciałam napisać..... nie wiem czy to tak ogólnie czy tylko u mnie ale nie polecam przesadzac z ilośca bo o ile ja sie tym nie obżarłam na maxa a jednak muliło mnie w brzuchu i troche pognało do wc z rana ;ppp. Ale pewnie nie przywyczajona jestem bo to jednak tłuszczu ma w sobie......

no masz rację, włąśnie jest to o tyle trudbe do zrobienia, ze bez tłuszczu się strasznie przypala, a jak jest tłuszcz to chłonie. Ja odsączam na reczniku papierowym ale i tak dużo zjeśc nie można.
 
Murzynek - Przepis

Wystudzone ciasto przekrawam w połowie i przekładam konfitura wisniowa. Zamiast polewy z przepisu rozpuszczam gorzka czekolade , polewam ciasto i posypuje migdałami.
W przepisie są migdały zmielone - ja nimi wysypuje tylko blache , a do ciasta sypie w płatkach.

Ciasto jest wilgotne, pyszne i mocno czekoladowe!!!
 
reklama
maxweel ja uzywalam ciasteczek degustive lu lub jakis tam jeszcze dzis wywalilam opakowania wiec nie pamiętam juz ale to takie ciasteczka zbożowe, a dzis pomieszalam nawet z krakersikami takimi na wagę ze sklepu, wszystko z masełkiem.
 
Do góry