reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Cleo ja robię z tego przepisu:
Pierogi - moje ulubione ciasto pierogowe
ale tak naprawdę ciasto wyszło mi bardzo luźne, niby korzystalam ze szklanki jak ta dziewczyna, u niej zawsze szklanka ma 250 ml ale nastepnym razem zerknę ile u niej szklanka mąki waży, pomnożę razy 3 i na wadze odważę tyle. Po prostu tutaj dodałam więcej mąki.

a nadzienie: pol kg sera podzieliłam na poł juz wymemłanego z jajkiem i jedno zrobilam na słodko - tylko ze ja dalam jeszcze orzechy laskowe bo mi zostały zblenderowane z babeczek jak robiłam a drugie zrobiłam z solą i pieprzem dla H bo On za słodkimi nie bardzo, moja mama daje jeszcze miętę, ale nie chciało mi sie szukac bo ammy suszoną, z miętą suszoną są przepyszne!!!

reklama
Dziewczynki my w sobotę robimy urodziny Oliska!

Jakie macie urodzinowo-imprezkowe menu? moze cos bym podpatrzyła u Was? :-)

Ja jak narazie tak wstępnie myslalam:
obiad 2 dania, myslę ze rosół i coś....?
sałatki chyba ze 3 - gryrosową, warzywną i grecką
jajka faszerowane z pieczarkami i szczypiorkiem, wędlinka po troszku roznej
ciasta - oprocz tortu planuję zrobic ten sernik ze strony moje wypieki -sernik waniliowy nie mogę teraz na nią wejsc i wkleic linka, naprawde polecam, a łatwo sie robi bo wszystko do robota, robię z podwójnej porcji a na spodzie jakies ciasteczka pokruszone
a ze 2 ciasta albo kupię albo cos zrobię albo mamy pomogą

acha dla dzieci robię pizze na słodko tez ze strony moje wypieki

no i moze jakies babeczki

moze jakies koreczki?

pomysłow mam 1000 ale kiedy ja to zrobię???

Ostatnia edycja:
No ja na obaid zapraszam a bedzie nas troszkę wiec cos muszą dzieci i dorosli zjesc.

Marta a jakie ciasta robisz? Ja musze smaczki od gory przeleciec i zobaczyc moze cos mi wpadnie. Albo tesciowa mi cos podrzuci pomysłem.

W tym roku robię bez kolacji, ale na roczek miałam takie mniej więcej menu:

- sałatka warzywna
- sałatka gyros
- frykadelki Kilolka (rozeszły się w trybie ekspresowym)
- plastry karkówki
- uda kurczaka (ok.40 i prawie wszystko zostało)
- chilli con corne Kilolka
- Szogun Ilonki
- bigos
- śledzie pod pierzynką
- jajka ze szczypiorkiem, jaja faszerowane, jaja z majonezem
- wędliny, pomidory, ogórki, kilka rodzajów sera, chleb :p

To chyba wszystko...jedzenia zostało że hoho i jeszcze trochę, gości chyba było ok. 30.

Z ciast: tu już tak nie pamiętam, ale chyba dwa różne serniki, jabłecznik, tort oczywiście, drożdżówkę, sernik na zimno i dalej nie pamiętam:rofl2: musiałabym w domu zajrzeć do listy.

Ostatnia edycja:
Dzięki :)

Ja juz obiad sprzedalam drugiej mamie :)
Z drugim tatą ;p beda robic rosół i kupią jakies miesko upieką i pokroją w sosie z ziemniaczkami i surowkami. a dla dzieci pewnie jakąs piers zrobię w płatkach itp. Jka Oli usnie zerknę na te kilolkowe smakowitosci.

A to było dziecięce menu na urodziny Julki więc może coś Ci pomoże :-)
DSC09974.jpgDSC09871.jpgDSC09869.jpgDSC09873.jpgUrodziny Julki.jpg

Dziewczyny podziwiam was :)
U nas dopóki urodziny bedą wyjazdowe u dziadków to będzie tak jak i tym razem: spotkanie na 2-3 godzinki, tort śmietanowo-owocowy od mojego taty z piekarni, ciasteczka z piekarni i moze brownie tato sam upiecze.
Teść zrobi kawę i herbatę.
Ja ograniczę się do tańczenia z Alą :)

reklama
kurde laski normalnie menu jak na wesele robicie:szok:

u mnie był obiad tort i sałatka śledziowa,półmisek z wedliną i serem i tyle.ale u mnie goscie dlugo nie siedzieli niestety bo daleko :-(

Do góry