reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Oryginalny przepis :) jeszcze o takich połączeniach nie słyszałam tym bardziej nie stosowałam :) Ale wypróbuje w tym tyg. Dzięki ;) Jestem ciekawa jak to smakuje chociaz ja na dukanie ale palca zamocze, posmakuje i zobaczymy :D
 
reklama
Dam, dam tylko znaleźć go w domu muszę ;)


Aleee ten sobie przypomniałam:

Żeberka
Duży ketchup pikantny
Słoik dżemu morelowego lub brzoskwiniowego
cebula


Do naczynia żaroodpornego układamy warstwami:
-żeberka
-dżem
-ketchup
-cebula
itd aż do wykończenia składników, mi przeważnie 2-3 warstwy wychodzą.

Pieczemy 200 stopni ok godziny.

Acha zeberek nie doprawiamy.
 
Ostatnia edycja:
Ojejej zapomnialam juz, on był w DDTVN ale nie moglam go na stronie znaleźć a zdąrzylam tylko na koniec ;/
ale ja robilam tak kurcze troszkę juz zapomnialam
platki i miód wymieszalam i do tego dodalam bakalie, orzechy, rodzynki itd wsypalam na blaszkę wysmarowaną i zapiekalam w piekarniku, mi sie troszkę przypiekły wiec trzeba dac na małą temperaturę i bardzo często mieszac, one mają się przesuszyc, zarumienic :)
 
reklama
Modro kapusta:-D
Ja robię tak:
siekam czerwoną kapustę i gotuję w garnku z liściem laurowym, zielem angielskim (tak z 5 kulek) i łyżką soli - tylko, żeby nie za miękka była;)Jak już kapusta jest ugotowana, to daję do niej łyżkę octu, mieszam i odcedzam wodę.
Potem do kapusty dodaję wcześniej przygotowaną mieszankę: pokrojone w drobną kostkę jabłko, drobno posiekana cebula, sól, pieprz, trochę cukru, magi, majeranek i tak około 3 łyżek oleju - i wszystko to mieszam razem z kapustą..u mnie w domu taka kapucha idzie migiem..
 
Do góry