reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

martolinka smakowicie ta salatka wyglada ale ja nie cierpie rodzynek czy orzechow w takich rzeczach:( taka samo w ciastach...no ale kazdy lubi co innego ;)

Moge polecic tez super salatke z piersi z kurczaka i pekinskiej, jest naprawde pyszna.

Skladniki:
pekinska, piers z kurczaka ugotowana, kukurydza w puszcze, ananas, majonez i pieprz
(im wiecej majonezu tym lepsza, niestety:(), wszystko oczywiscie pokroic i wymieszac...naprawde polecam :)

reklama
wczoraj kupiłam po raz pierwszy wędlinę w sklepie ekologicznym i faktycznie ona jest inna - nie jest mokra, jest krucha.. teraz ją testuję, czy faktycznie zamiast zrobić się śliska, to się zeschnie..
zastanawiam się nad nabiałem - któaś z was kupuje nabiał w takim sklepie?

Przepis specjalnie dla ANTKA - zjadł chyba z cztery kotlety hehehe:-D

Kotlety z piersi kurczaka z papryką

- pierś z kurczaka
- czerwona papryka
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- vegeta

Pierś kroimy w kostkę, obsypujemy vegetą (troszkę, bez przesady, nawet mniej niż wiecej ;-)), odstawiamy do lodówki na pół godziny, żeby przeszło.
W misce mieszamy jajka, dodajemy majonez i mąkę, mieszamy dokładnie. Następnie dodajemy mięso i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Można posolić jeśli bedzie bez smaku.
Wlewamy chochlą na patelnię, formując kotlety takie wielkości dłoni, lub mniejsze, wg uznania.

Ja ostatnio robiłam dla 5-ciu osób nie licząc dzieci z podwójnej porcji i jeszcze miałam obiad na niedzielę:tak:

hm ja to dzis robię :) niby proste a nie wpadłabym na to hehehe A z czym to Dziunka podawalas? Wena mnie opuscila.

edit łojej zdublowalam się, nie odswierzylam :tak:

hm a moze podac z kulkami ziemniaczanymi, Kasia chyba przepis podawala, chociaz i to smazone i to, moze tez obiorę ziemniaczki. Dziewczyny a Wy dzieciom normalnie smazone juz dawalyscie rozumiem. Marta ale Twoj Syn ma spust, dla niego aż przyjemnie gotować, gdyby Oli tak się zajadał cały dzien siedzialabymw kuchni i wymyslala, ech ;p Narazie wczoraj owsiankę zjadł z owocami, ale sam lyzeczką bo lepiej smakowało :) i platki kupilam takie ktore sie szybciej gotuje są drobniejsze :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry