reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
właśnie też jestem w szoku , ze już jest:tak: może i rabarabar będzie to zrobię kompot:tak:muszę się jeszcze wybrać na łąke z dala od ulicy i zebrac mleczy na miód:tak:
 
500 kwiatów mniszka lekarskiego, 4 cytryny, 2 kg cukru

Kwiaty trzeba umyć , włożyć do garnka , zalać litrem wody , dodac pokrojona w plasterki 1 cytrynę. Gotujemy godzine. Na sito położyć gazę, przelać zawartość garnka. Wycisnąć wszystkie soki z kwiatów :). Ponownie gotujemy dodajac cukier. Gotujemy 1 godz.45 min. na małym ogniu ciągle mieszając. Z pozostałych cytryn wycisnąć soki i gotowac kolejne 15 minut. Przy takim czasie gotowania powstaje półpłynny syrop. Gotując troszkę dłużej konsystencja bedzie gęstsza.
 
Dziunka własnie chciałam pisac zeby je zostawiic na całą noc zeby robaki wyszły :)

nie jest to miód w scisłym tego słowa znaczeniue :)
 
reklama
Dziunka nic prostszego :) Raarbar myjesz , odcinasz twarde końcówki i kroisz w wieksze kostki. Zalewasz woda i słodzisz do smaku. Do poczatkowego gotowania nie dawaj za duzo cukru , bo on dopiero sie rozpusci. Jak sie zagotuje to dosłodź i sprawdzaj kiedy rabarabar bedzie miekki. Ja lubie taki rozgotowany. Mozna dodac jeszcze sk z jedenej cytryny
 
Do góry