reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

wiesz, ze ja w wypiekach to noga jestem... ele wszystkie przepisy na pierniczki piszą,z e ciasto trzeba rozwalkować i wyciąc formy. Jaie co się walkuje będzie ciastem ścislym i nie da się go za bardzo wlożyć do takiej formy - tzn to chyba trzeba by wlać. Ja nie wiem. Ja chetnie zrobię pierniczki tylko jak ktoś mi powie jak to wykonać

reklama
wiesz, ze ja w wypiekach to noga jestem... ele wszystkie przepisy na pierniczki piszą,z e ciasto trzeba rozwalkować i wyciąc formy. Jaie co się walkuje będzie ciastem ścislym i nie da się go za bardzo wlożyć do takiej formy - tzn to chyba trzeba by wlać. Ja nie wiem. Ja chetnie zrobię pierniczki tylko jak ktoś mi powie jak to wykonać

z dr etkera są mam zakupione ale jeszcze nie robiłam ale wydaje mi się że nie do takiej formy pierniki się chyba wycina

no właśnie pierniczki wycina się czyms takim Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://s2.*********/i2/p/14/40/5fbfac39d98b4_0_b.jpg

kilolku,mozna wylepic, jak kruche.zreszta kruche tez mozna. albo wlac ciato murzynkowe lub piernikowe(takie jak na zwylka blaszke) do 3/4 wysokosci,a po upieczeniu posypac cukrem pudrem.

Ostatnia edycja:
za miesiąc wigilia!!!!!!!!!!!!!!!! i wyżerkę trzeba szykować !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak macie jakieś fajne przepisy typowe swiąteczne i łatwe do wykonania do wrzucajcie :-)
chcialabym sama coś zrobić nowego i pysznego ale co??

moze jakąś pieczeń swiąteczną???

Klops Pieczony z Jajkiem

ok 1kg miesia mielonego przyprawiamy wg uznania jak do zwykłych mielonych <cebulka drobno posiekana, przyprawy, jajko, namoczona bułka> mieszamy wszytsko keksówke wykladamy folia aluminiowa na dno układamy czesc miesia i ukladamy ugotowane jajka na twardo <mi 4 sie mieszcza> i na wierzch pozostałe mieso. Formujemy folia kształt i przykrywamy. Pieczemy w 180 stopniach od 1h do 1.5h. mozna polać sosem jakims badz dawac taki upieczony <pod koniec pieczenia odkryc gdzies na 20 minut aby góra sie zarumienila >
na drugi dzień na zimno moze byc na kanapki :)
a i widziałam wersje z kiełbasa surowa :D kiełbase uklada sie wzdłoz tak jak jajka tylko ta kiełbase z foli sie wyciaga? juz nei pamietam :d pewnie za jakis czas zrobie aaa i Pawełkowi posmakowało miesko :)

fotka sciagnieta z neta :)
zdjecie.jpg

reklama
1 makrela wedzona
kostka twarogu półtłustego
szczypior
2 łyżki majonezu
sół , pieprz
niektórzy dodają łyżkę ketchupu - ja nie lubie w pascie

Z makreli usunac wszystkie osci , dooookladnie!!!! wymieszac rybe z twarogiem , majonezem i szczypiorem, trzeba troche mieszac zeby ładnie wszystko sie połączyło. i jeszcze sół , pieprz

Bardzo proste , ale smaczne!!! i najlepsza jest makrela bo tłusta. Kiedys probowałam dac dorsza ale nie bylo takie smaczne

Do góry