reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Na prośbę Uli- leniwe
250 g. twarogu (uzywam tłustego, niemielonego)
1 żółtko
maka pszenna(dosypywac do momentu az ciasto przestanie sie lepic do rak)
odrobine soli

mieszamy reka skladniki, posypujemy blat maka i reka robimy takiego długiego weza z ciasta. Ja jeszcze przyklepuje widelcem zeby były ladne paski i tne na romby. wrzucam do osolonej wody i gotuje 5 minut od wyplyniecia na wierzch.
Do tego kwasna smietanka i odrobine cukru, cynamon

No my dziekujemy za przepis, dzisiaj sobie zrobilismy te kluseczki i Pawel dosc duzo zjadl na 2sniadanie, ja dalam mu do tego owocka ze sloika :)

reklama
ja dziś nietypowe śniadanko: kako i bułka z dżemem z CUKINI pyyycha

mały nie chce jeść ale kako mu wlałam do butli i coś pił...ale własnie wylał na siebie ,ścianę ach to łobuz :D

nie pamietam czy ktoś cos dawał podobnego ale przed chwila zrobilam ta salatke i wyszla taka pycha ze musze sie z wami podzielic przepisem

Sałatka z makaronem z zupek chińskich

2 zupki <najzwyklejsze lagodna i pikantna>
groszek
kukurydza
fasolka czerwona
ogórek konserwowy
szynka
papryka

pokruszony makaron z zupek zalewa sie minimalnie wrzatkiem zeby byl miekki, do miski groszek kukurydze i fasole dodajemy ogóreki papryke pokrojony drobno szynecze tak samo wszystko mieszamy dodajemy lyzke badz 2 majonezu kto jak woli i przyprawy z zupek !! pycha polecam !!

ja robilam na szybko wiec nie mialam wszytskich składników tzn nie robilam z kukurydza bo kolezanka nie lubi wiec zrobilam jej ta przyjemnosc zeby mogla posmakowac :D ogórek to dodałam z zapasów zimowych z sałatki co robilam latem :D a papryke tez ze słoika :) szynke ta co mialam w lodowce to skroiłam wiec tym sposobem wyszła pychasałatka smietnik ;)

Pochwalę się torcikiem dla mojego A. niestety czasu mi zabrakło na udekorowanie więc pomazałam w 10 minut trochę. W pierwotnym planie miały być curkowe rybki i wodorosty czyli jendym słowem akwarium. Awaryjny plan minimum przewidywał kwiatuszki rysowane pisakiem czekoladowym ale że Kuba dziugał mnie drewnaną łyżka i urządzał sobie perkusję na blacie tuz obok mnie to wyszlo co wyszło
"Polewa" jest z pianek masrhmalows i dziękuję bardzo ale wiecej tego nie zrobię. Mi jakoś generalnie wszystkie takie ugniatane rzeczy kiepsko wychodzą a z tym myslałam, ze się wścieknę 40 minut to gniotłam, może przez barwnik, ktory mocno rozrzedził masę niestety

Załączniki

• IMGP2476.jpg
    IMGP2476.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
kilolek tort super dobra żona z Ciebie:-)

kasiiula ja tą sałatkę robię tak:

1/2 kapusty pekińskiej poszatkować
2 zupki chińskie zalać szklanką wrzącej wody (dodajemy tylko przyprawę bez tłuszczu)
2 piersi z kurczaka kroimy na kostkę smażymy
1 puszka kukurydzy
majonez

wszystko razem wymieszać PYYYYYCHA!!!! :-)
czasem dam też pomidora ale wtedy trzeba szybko zjeść :-)

Kilolek ślicznie!!! naprawde jak robiony w ostatniej chwili to super!!!!
Dzięki dziewczyny za przepisy na sałatke z zupek chinskich!!! kiedys to jadłam ale sama nie sprobowałam

Dzieki, na niedzielę będę robic dla babci, wymyśliłam śmietankowo-malinowy (o ile maliny dostanę),licze, ze lepiej wjdzie. A. kazął mi już zacząc, bo mówi, ze potem tylko będę się na nich wściekać w ostatniej chwili

Dzieki, na niedzielę będę robic dla babci, wymyśliłam śmietankowo-malinowy (o ile maliny dostanę),licze, ze lepiej wjdzie. A. kazął mi już zacząc, bo mówi, ze potem tylko będę się na nich wściekać w ostatniej chwili
hehe :D w czwartek upiecz biszkopt w piatek krem a w sobote ozdabiac :D akurat na niedziele :D

hehe no krem od piatku do niedzieli to tak ryzykownie troszke :D sam krem to pestka ze zdobieniem mi sie schodzi ale to z całego tortu lubie najbardziej :D

reklama
Do góry