reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

1 makrela wedzona
kostka twarogu półtłustego
szczypior
2 łyżki majonezu
sół , pieprz
niektórzy dodają łyżkę ketchupu - ja nie lubie w pascie

Z makreli usunac wszystkie osci , dooookladnie!!!! wymieszac rybe z twarogiem , majonezem i szczypiorem, trzeba troche mieszac zeby ładnie wszystko sie połączyło. i jeszcze sół , pieprz

Bardzo proste , ale smaczne!!! i najlepsza jest makrela bo tłusta. Kiedys probowałam dac dorsza ale nie bylo takie smaczne

dziwne połączenie nakreli z twarogiem, chyba z ciekawości zrobię :)

reklama
Dziewczyny, robimy małego Sylwka u nas i potrzebuję przepisy na jakieś fajne proste przekąski i jakieś danie.

Z resztek świątecznych będą wędliny, bigos i ciasta.
Do tego:
- sałatka grecka
- jakaś druga bardziej treściwa sałata - może makaronowa
- roladki z łososia wędzonego z serkiem

- i ??????

na gorąco poza bigosem, barszczyk z pasztecikami, ale przydałoby się jeszcze jakieś danie... myślę o czymś z tych gotowych przypraw z woreczkami: jakieś skrzydełka, albo żeberka może ?

hej
menu sylwester:
sałatka grecka bez oliwek
sałatka mix: ser żółty i szynka po 200gr. -pokroic w kostkę, 2 plastry ananasa z puszki - pokroić drobno, pół słoiczka - selera konserwowego - pokroić drobno, sól, pieprz biały, majonez. Wszystko wymieszać

talerz wędlin + kabanosy
ogórki konserwowe
śledzie

udka kurczaka - pieczone w rękawie.
barszcz czerwony + krokiety

cukierki Solidarność
napoje
alkohol

Agrafka moze tez zwykle koreczki - ser żółty, rodzynki szynka parmeńska i posypać to papryka słodką:)
moze tatar łososia: skroic wedzonego łososia , dodac łyżke oliwy i poukladac w kulki na talerze. Na srodek kazdej kulki wbic zółtko (wczesniej sparzyc jajko), obok poukładac pokrojona w kostke cebulke, obok korniszona pokrojonego. Do tego bagietka , przyprawy i gotowe :) ój maz daje jeszcze kapary a ja tego swinstwa nie dotykam

Polecam koreczki owocowe:
winogrona
banany
mandarynki
ananas
śliwka suszona
Gotowymi koreczkami naszpikujcie duże czerwone jabłko. Jabłko wygląda jak jeż. Super sprawa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Na prośbę Uli- leniwe
250 g. twarogu (uzywam tłustego, niemielonego)
1 żółtko
maka pszenna(dosypywac do momentu az ciasto przestanie sie lepic do rak)
odrobine soli

mieszamy reka skladniki, posypujemy blat maka i reka robimy takiego długiego weza z ciasta. Ja jeszcze przyklepuje widelcem zeby były ladne paski i tne na romby. wrzucam do osolonej wody i gotuje 5 minut od wyplyniecia na wierzch.
Do tego kwasna smietanka i odrobine cukru, cynamon

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry