My wczoraj wypróbowaliśmy przepis:
Biała kiełbasa duszona w musztardzie Dijon
Przygotowanie: 5 min
Gotowanie: 25 min
Trudność: łatwizna
Składniki na 4 porcje
•
4 białe, surowe kiełbasy
•
4 łyżki musztardy Dijon
•
wody tyle aby przykryć kiełbasę, 4 łyzki majeranku
Etapy przygotowania
1.
Zimną wodę rozmieszać z musztardą i zalać kiełbasę i dodać roztarty w dłoniach majeranek. Można dodać kilka rozgniecionych ząbków czosnku i cebulę pokrojoną w plastry.
2.
Gotować około 30 min i podawać ze świeżym pieczywem i sałatką ogórkowo-pomidorową.
3.
UWAGA - trzeba dodać pietruszkę lub koperek, w przeciwnym wypadku enzymy obecne w tych warzywach niszczą witaminy.
Biała kiełbasa duszona w musztardzie Dijon
Przygotowanie: 5 min
Gotowanie: 25 min
Trudność: łatwizna
Składniki na 4 porcje
•
Etapy przygotowania
1.