reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

reklama
A jak to jest z testami owulacyjnymi, czy to jest tak, że kreska blada blada blada i nagle pach ciemna, czy to raczej powinno ciemnieć z każdym dniem? 🤔
Nie ma reguły. Ale jak przyjdzie PIK to już wiesz, ze to PIK. U mnie miesiąc temu było ciagle różnie. Ale jak używałam np testów z Allegro zielonych to kreska ciagle była podobne jak na zdj.

Załączniki

• 09DFB90B-BC54-4411-866C-53C049608040.jpeg
    09DFB90B-BC54-4411-866C-53C049608040.jpeg
    592 KB · Wyświetleń: 101
  • 589780AC-978A-43BC-9655-381FA6415513.png
    589780AC-978A-43BC-9655-381FA6415513.png
    1 023,1 KB · Wyświetleń: 95
Nie ma reguły. Ale jak przyjdzie PIK to już wiesz, ze to PIK. U mnie miesiąc temu było ciagle różnie. Ale jak używałam np testów z Allegro zielonych to kreska ciagle była podobne jak na zdj.
I to w obu przypadkach 16 dc była owulacja, tak? Mi one akie blade wychodza, ze jak wysychają to zupełnie znikają :/ Ale ja jestem dopiero w 7 dc bo tak robię wcześniej, bo nie mam pojęcia gdzie ta owulacja miałaby być.

I to w obu przypadkach 16 dc była owulacja, tak? Mi one akie blade wychodza, ze jak wysychają to zupełnie znikają :/ Ale ja jestem dopiero w 7 dc bo tak robię wcześniej, bo nie mam pojęcia gdzie ta owulacja miałaby być.
tak. Chociaż 15dc wieczorem kreski były już identyczne, ale 16dc był jebitny pik.

Ja jak zaczynałam testy to tez robiłam odrazu po okresie, bo miałam zapas testów a sama tez nie wiedziałam kiedy miała być owu. U mnie pierwsze dwa cyklu, stosunki były wyłącznie wieczorem i bez powodzenia. Miesiąc temu postawiłam na południe i jakimś cudem się udało. Ja miałam takie owulacje, ze mnie nigdy nie kłuło nic w jajnikach itp, ze nie umiałam tego wyczytać. Tak samo miałam mega problem ze śluzem. Dopiero po oleju z wiesiołka wiedziałam kiedy są dni płodne 😅
Ale testy owu, tak jak mówisz wychodziły w tym samym okresie dodatnie. Ale zdecydowanie wolałam te od domowe labolatorium :)

reklama
tak. Chociaż 15dc wieczorem kreski były już identyczne, ale 16dc był jebitny pik.

Ja jak zaczynałam testy to tez robiłam odrazu po okresie, bo miałam zapas testów a sama tez nie wiedziałam kiedy miała być owu. U mnie pierwsze dwa cyklu, stosunki były wyłącznie wieczorem i bez powodzenia. Miesiąc temu postawiłam na południe i jakimś cudem się udało. Ja miałam takie owulacje, ze mnie nigdy nie kłuło nic w jajnikach itp, ze nie umiałam tego wyczytać. Tak samo miałam mega problem ze śluzem. Dopiero po oleju z wiesiołka wiedziałam kiedy są dni płodne 😅
Ale testy owu, tak jak mówisz wychodziły w tym samym okresie dodatnie. Ale zdecydowanie wolałam te od domowe labolatorium :)
Możesz powiedzieć coś więcej o tym oleju z wiesiołka?

Do góry