reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smagane majowym deszczykiem kreseczki, kwitnące jak wiśniowe drzewka (tudzież wchodzące jak wiśnióweczka)

To teoretycznie nie wskazuje na trombofilię, ale możliwe że będziesz miała wdrożona heparynę zapobiegawczo. Sama mam dzisiaj swoją pierwszą wizytę u hematologa i w sumie dowiem się jak się to dokładnie diagnozuje. Ja mam mutacje V-Leiden. No ale jak beta będzie pozytywna to umów się na wizytę możliwie najszybciej. Trzymam kciuki ✊
nie byłam przygotowana na taki rozwój sytuacji...

reklama
Dziewczyny, pomóżcie bom zielona. Wczoraj o 18 bladzioch, dzisiaj z porannego moczu wyszło mi tak jak w pierwszym a o 10 tak jak w drugim. Czy to już?

Załączniki

• 20220505_073226.jpg
    20220505_073226.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 86
  • 20220505_100613.jpg
    20220505_100613.jpg
    623,8 KB · Wyświetleń: 82
nie byłam przygotowana na taki rozwój sytuacji...
Oj ja też. Wręcz się załamałam jak się okazało że jestem w ciąży, przed pierwszą wizytą u hematologa, bez jakichkolwiek leków poza acardem. Ale jakoś się udało, ciąża póki co się trzyma, Acard na początku dał radę :)

Hej. Ja dzisiaj sie obudziłam i tak coś Mnie tknęło i zrobiłam test. Nie wiem co to za firma bo kupiony gdzies kiedys na allegro z testami owu.
Jestem przerażona...beta wykonana. Nie wiem co robic. Miałam się do gina zgłosić jakby sie udało po leki. Chyba najwcześniej w poniedziałek będzie dopiero dostępny bo on jest z Poznania. Od dwóch tygodni biorę na własną rękę acard 75. Nie wiem czy brac go dalej... Jestem zes*ana bo nie wiem co robic...w poniedzialek mialam się umawiać na sono hsg ...
Mocno trzymam kciuki ❤️

Oj ja też. Wręcz się załamałam jak się okazało że jestem w ciąży, przed pierwszą wizytą u hematologa, bez jakichkolwiek leków poza acardem. Ale jakoś się udało, ciąża póki co się trzyma, Acard na początku dał radę :)
napisałam do tego gina smsa znalazłam wizytówkę. Maz kontaktował się z rejestracją i po południu ma babeczka dzwonic i wcisnie mnie gdzies na poniedziałek. Ale spokojniejsza bym była gdyby on sie jednak dzisiaj odezwał...a ten acard Brałaś na raz 150?

oszaleje dzisiaj...
Rozumiem Cię, kojarzę Cię z drugiego wątku staraczkowego i wiem ile to wszystko Cię kosztuje. Szliśmy podobnie jeśli chodzi o cykle.
Twoje dwie kreski to jak moje dwie kreski 😃
Spokojnie poczekaj do wizyty, postaraj się na dziś gdzieś załapać, a jak nie to teleporade. Ja bym już chyba obdzwoniła pół polski 😀
Trzymam kciuki i czekam na betę ❤️

Rozumiem Cię, kojarzę Cię z drugiego wątku staraczkowego i wiem ile to wszystko Cię kosztuje. Szliśmy podobnie jeśli chodzi o cykle.
Twoje dwie kreski to jak moje dwie kreski 😃
Spokojnie poczekaj do wizyty, postaraj się na dziś gdzieś załapać, a jak nie to teleporade. Ja bym już chyba obdzwoniła pół polski 😀
Trzymam kciuki i czekam na betę ❤️
Dzięki. Jestem w totalnym szoku. I nie wiem po co w ogóle przyszłam do pracy. Trzeba było zostać zostać domu i dzwonić a tu za bardzo nie mam jak...;/ liczę że jakimś cudem odczyta smsa i może odezwie się do mnie... jeszcze te wyniki myslalam że będą po 13 a tu dupa...mogłam progesteron zrobic jeszcze ale ze mnie gapa teraz mnie właśnie w tym momencie olsnilo...

reklama
Przyszłam z uspokojeniem. Te mutacje owszem lubią namieszać, ale to nie jest tak, że jak sie nie weźmie heparyny w tym samym momencie, w który jest zagnieżdżenie to od razu po ciąży.
Absolutnie nie.
Po pierwsze jakieś 70% kobiet n
Ma te mutacje i gwarantuje, że tylko niewielka część z nich bierze acard i heparyne.
Po drugie zdecydowana większość lekarzy nie przepisuje przy tych mutacja u heparyny, a ci którzy to robią robią to zazwyczaj zapobiegawczo. Nie wydarzy się nic jeśli poczeka się kilka dni.
Acard należy oczywiście brać cały czas, ja mam dawkę 150 i często lekarze właśnie na taką zalecają zwiększyć. Oczywiście im szybciej brana heparyna tym człowiek spokojniejszy, ale nie zdecydowanie gorsze te nerwy niz te 2 dni zwłoki 😉
A heparyne na 100% płatna (bo raczej tylko taka wypisze lekarz bez potwierdzenia ciąży) powinien wypisać każdy lekarz na teleporadzie

Do góry