reklama
Nina już 2 razy jadła kaszkę ryżową, chyba jej smakuje bo nie pluje i nie płacze. Wczoraj zjadla jakieś 30ml, oczywiście łyżeczką bo butelki ostatnio nie chce. Kupy są takie jak przedtem więc chyba ok, będzie jeść dalej.
ligotka
Fanka BB :)
jak tak czytam to stwierdzam ze moja to ma niezle tyly... nie dosc ze tylko piers to butelka jest be :/ wiec nawet mm jeszcze nie jadla. za tydzien idziemy do pediatry zobaczymy co nam powie, ta u ktorej bylam odnosnie szczepienia mowila ze przy nastepnym szczepieniu bedziemy rozmawiac o rozszerzaniu diety
rachell
Ligotka, u nas tak samo. Tylko cyc, a z butelki to nawet nie próbowałam.
Dziś na szczepieniu lekarka (nie nasza, jakaś zastępująca) mówiła, że jeśli wracam we wrześniu do pracy, to mm nawet w połowie sierpnia dopiero (no chyba, że będzie wcześniej konieczność, bo pokarm pójdzie precz). Ale ja chyba trochę wcześniej popróbuję, bo wolałabym, żeby Mała już ładnie jadła jak wrócę do pracy. No i wcześniej jakieś inne gadżety też zacznę, ale to po skończonym 4tym miesiącu, więc pewnie od lipca.
A Wy Dziewczyny konsultujecie z lekarzami rozszerzenie diety czy tak wg własnego uznania?
Dziś na szczepieniu lekarka (nie nasza, jakaś zastępująca) mówiła, że jeśli wracam we wrześniu do pracy, to mm nawet w połowie sierpnia dopiero (no chyba, że będzie wcześniej konieczność, bo pokarm pójdzie precz). Ale ja chyba trochę wcześniej popróbuję, bo wolałabym, żeby Mała już ładnie jadła jak wrócę do pracy. No i wcześniej jakieś inne gadżety też zacznę, ale to po skończonym 4tym miesiącu, więc pewnie od lipca.
A Wy Dziewczyny konsultujecie z lekarzami rozszerzenie diety czy tak wg własnego uznania?
Krzysia też tylko piersią karmię. Tylko 3 czy 4 razy dostał moje mleko z butelki, mm też nie pił. 8 czerwca skończy 4 miesiące, 15 czerwca idziemy na szczepienie, więc wtedy pogadam z pediatrą o rozszerzaniu diety i pewnie zaczniemy się bawić. Na razie to zaczął mi się intensywnie przyglądać, gdy coś jem, więc liczę na to, że niedługo też będzie chciał spróbować jak to jest jeść coś innego niż mleko
nasia
Ja konsultowałam z pediatra -alergologiem i zaczynam dopiero teraz jak Igor skończył 4 miesiące. Najpierw jabłko a potem marchewka. Jesteśmy po pierwszej próbie z jabłkiem, jutro drugi raz dostanie.
reklama
ligotka
No wlasnie u nas tez mowili ze po skonczonym czwartym... ja wlasnie sie zaczynam martwic bo moje ciezko ostatnio sie odciaga, po 10 minutach jest go niewiele a juz za dwa tygodnie musze mala zostawic na ok 4 godzinki...
Podziel się: