reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

szczerze, to mnie trochę uspokoiłyście - myślałam, że tylko mój Filip nie chce pić wody albo herbatek w upały. jest na mm wiec probuje go dopajac ale zadko kiedy wypije. do mleka mam aventową butlę i smoka a do herbatek i wody nuka. Mam pytanko - jakim rozmiarem smoczka podajecie ten kleik z mlekiem? ja na codzien uzywam 2jki aventa a do kleiku probowalam z 3jki ale marnie lecialo i sie Filipowi zatykało, chya ze źle wymieszałam ?! narazie podalam 2 razy, ale mały się awanturował, chyba przez to, ze mu nie leciało..

reklama
anusiak, ja mam butelki TT, do mleka mam smoczki 2-ki, a kleik daję 3-ką, z tym że ja nie robię gęstego bardzo, daję tak na 120 ml mleka 1,5 do 2 płaskich łyżeczek, i nic się nie zatyka a przepływa nie za szybko

Margoz, no ja też właśnie daję do 2 łyżeczek i się mi jednak przytyka,może smoczek TT jest większy od aventowego?

Dalam dzis malej popoludniu mm i wypila prawie cala butelke - dojadla cycem, a jednak wieczorem od meza nie chciala :/ Wiec nie wiem czy to kwestia butelki... Gnebi mnie to karmienie bo jestem teraz troche uwiazana do malej... ach i probowalam dzis odciagnac po 20 minutach mialam 30ml... nawet jak dostawialam mala do drugiej :/

Ligotka ja mam to samo co ty, nie mogę nigdzie sama wyjść dłużej niż na 1,5h, bo karmię co 2-2,5h.

ja zacznę małej wprowadzać różne dania w lipcu . Wagowo jest najgrubsza na BB w tym tyg więc myślę że nie ma potrzeby jej paść skoro jest takim pulpecikiem heh;)

jesli chodzi o wprowadzenia dań dla maluszka to znacie fajną książkę gdzie by była całą dieta maluszka opisana? bo chciała bym miec takie vademecum w kuchni żeby co chwila nie szukać czegoś w necie jak bym nie była czegoś pewna

W sumie Delfin jak wprowadzisz marchewkę lub jabłko zamiast mleczka to ma mniej kalorii. Ale i tak masz spokojnie czas jeszcze na wprowadzenie stałych pokarmów.

Ligotko u mnie tez tak było. Odciągałam góra 30 ml i to nawet z dwóch piersi. Dlatego teraz dokarmiam 2a razy dziennie mm - przed spacerem i przed spaniem a tak to cyc, chyba że jest niespokojny to próbuję częściej. I najczęściej to ja karmię, bo od męża też jakoś nie chce. Nie wiem, może jakoś inaczej to robi. Zobaczymy jutro jak mu pójdzie bo zostaje z małym - już sie boję:-)

reklama
W sumie Delfin jak wprowadzisz marchewkę lub jabłko zamiast mleczka to ma mniej kalorii. Ale i tak masz spokojnie czas jeszcze na wprowadzenie stałych pokarmów.

Gosiu mi chodziło raczej o kaszki .

Musze sobie w czerwcu blender kupić i małej jakieś śliczne miseczki :p znów pretekst do zakupów hehe

Do góry