reklama
A propos przejścia na mleko 2, jak to się odbywa? Przechodzi się na nie po prostu po ukończeniu przez dziecko 6 m-cy, czy to lekarz decyduje. Samo przejście odbywa się stopniowo, tzn na początki się miesza 1 i 2, czy nie mam racji?
W kwestii Hipp niestety nie pomogę, my też jesteśmy na Enfamil a że mamy w mieście aptekę z dobrą ceną to chyba przy nic zostaniemy.
no własnie, podbijam pytanie
;-)
nam lekarz powiedzial ze jak skonczy 6 miesiecy to mamy wprwadzac 2 ale nie od razu codziennie mamy zamieniac jedna lyzeczke 1 na 2 az dojdziemy do wszystkich lyzek 2.........mam nadzieje ze zrozumiale napisalam![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
no własnie, podbijam pytanie
nam lekarz powiedzial ze jak skonczy 6 miesiecy to mamy wprwadzac 2 ale nie od razu codziennie mamy zamieniac jedna lyzeczke 1 na 2 az dojdziemy do wszystkich lyzek 2.........mam nadzieje ze zrozumiale napisalam
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
no właśnie jak to jest z tym mlekiem2? jeszcze się zastanawiam nad mlekiem hipoalergicznym , gdzieś czytałam żeby takie podawać jak istnieje ryzyko wystąpienia alergii u dziecka(np. jak jedno z rodziców jest alergikiem), ale takie ponoć jest mniej smaczne dla dziecka no i droższe.U nas mój M ma alergię na pyłki i właśnie nie wiem czy w tej sytuacji powinnam podawać właśnie mleko HA?
polis1010
Leniuszkowa mama
clauditka mleko HA jest cyba dla dzieci z alergia pokarmowa a nie wziewna-tak mi sie wydaje. U mnie tez jest ryzyko alergii bo ja mam pokarmowa ale na razie podaje zwykle bo nei widze zadnych niepokojacych objawow.
W kwestii Hipp niestety nie pomogę, my też jesteśmy na Enfamil a że mamy w mieście aptekę z dobrą ceną to chyba przy nic zostaniemy.
A jak dobrą ceną? Ja kupuje 400g za 24zł. DZisiaj widziałam Hipp za 37 zł 800 g. Nie ukrywam, że cena Hippa tez mi sie bardzo podoba. Wiec jeżeli to mleko jest także dobre to chcialabym spróbować. Może kupię na próbe 400g i zobacze czy Mai pasuje. Ale to dopiero jak przejdziemy na dwójkę.
Sylviena
Zaciekawiona BB
A jak dobrą ceną? Ja kupuje 400g za 24zł. DZisiaj widziałam Hipp za 37 zł 800 g. Nie ukrywam, że cena Hippa tez mi sie bardzo podoba. Wiec jeżeli to mleko jest także dobre to chcialabym spróbować. Może kupię na próbe 400g i zobacze czy Mai pasuje. Ale to dopiero jak przejdziemy na dwójkę.
400g Enfamil za 21,99zł, co w porównaniu z cenami w aptekach w moim miasteczku (ok. 30 zł) jest dobrą ceną. Hipp wprawdzie wychodzi nieco taniej, ale jakoś do tej pory nie myślałam nad zmianą. Startowaliśmy z Bebilonem, ale się nie sprawdził i jak Enfamil okazał się ok nie testowaliśmy dalej.
moj Igor jak mielismy mieszane karmienie czyli i cyc i mm to mm wypijam mi tak 120.........odkad w ciagu dnia praktycznie nie karmie-moja wlasna decyzja bo nigdy nie wiedzialm ile mu mm zrobic i czy juz pojadl a robil cyrki przy cycu pociumkal wypluwal za chwile znow chcial........-A odnosnie jedzenia moja dostala jak zwykle 150ml, po czym wyje nam w lozeczku nie wiedzielismy o co chodzi przeciez byla mega spiaca, a koncu cos mnie tknelo dorobilam 90ml zjadla i zasnela!!! a godzine wczesniej zjadla 60ml... masakra.
teraz je o 5-6 rano cyce
10 -180ml mm
ok 13 zupka ok 190gr i poija to po godzinie 150mm!!ale co zrobie jak gloda ma)))
ok 17 je kaszke hippa z owocami ze sloiczka albo sama kaszka a deserekjak nie zje duzo mm po objedzie
20-20.30 -230mm i spi do rana)))))))))))chyba dobrze je co tym myslicie?
reklama
maran-atha
Fanka BB :)
my dzis spróbowalismy pierwszy raz czegoś innego niż mleko... miałam poczekać az Maja skonczy 6 miesiecy, ale ona już jest tak zaciekawiona "dorosłym" jedzeniem, że jak ja jem kanapke to az mi rekę ciagnie do swojej buźki, no i jak Ali daje zupke w południe to ona az piszczy by dać i jej, wiec dziś postanowiłam, że coś jej dam no i spróbowała brokuły z gerbera
smakowały jej bardzo no i wieczorem była już brokułowa kupa... czy to szybko od zjedzenie? bo po ok. 8 godzinach? nie miała zadnych problemów z brzuszkiem i widać, że ten smak jej podszedł...
Podziel się: