reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

właśnie, wszystkie te słoiczki mają 8% mięsa... ja wychodzę z założenia że tyle po prostu ma być, zakładam że gdyby niemowlę potrzebowało np. 20% mięsa to tyle by słoiczki miały... mam nadzieję że dobrze rozumuję i że można zaufać producentom...

reklama
ja tez miesko ze sloiczka, bo nie mam sprawdzonego zrodla mieksa niestety :(
vikingus kilka postow wczesniej pisalam, blender i woda i masz taka sama maziowata papke ;)
ligotka- -dz - ale aktualnie mam blender zepsuty - zuzycie materiału - tryby sie przekreciły i to dokładnie w miesiąć po gwarancji:( - ale chyba bedzie trzeba zainwestowac w nowy - choc to jednorazowy spory wydatek, a słoiczki - wiadomo po 3-4 zl - tak nie boli;-)

właśnie, wszystkie te słoiczki mają 8% mięsa... ja wychodzę z założenia że tyle po prostu ma być, zakładam że gdyby niemowlę potrzebowało np. 20% mięsa to tyle by słoiczki miały... mam nadzieję że dobrze rozumuję i że można zaufać producentom...
Olga - wiem, wiem - ten komentarz to takie zboczenie zawodowe- bo ja z tej branzy jestem świńskiej niestety - i zawsze rozbrajaja mnie np produkty z cielęciną - gdzie cielęciny jest aż 3%!!!

Ostatnia edycja:
to nas czeka ielęcinka ze słoiczka tak za 2 dni pewnie bo od 2 dni znów jemy jabłuszko i patrzę czy już małego nie uczula. na razie jest ok. Czy mamusie, których maluchy miały uczulenie na jabłko podały już znowu? Ja czekałam miesiąc. i jest póki co ok. Kupiłam dziś też nestle mleczną kaszkę mannę i za parę dni zamierzam dać na spróbowanie. Czy u któregoś z "naszych" dzieciaczków wyskoczyła nietolerancja na gluten? któraś z was pisała o krostkach ale nie była pewna czy to od glutenu, czy to się potwierdziło? pytam, bo nie wiem jak może się objawiać taka nietolerancja?

to nas czeka ielęcinka ze słoiczka tak za 2 dni pewnie bo od 2 dni znów jemy jabłuszko i patrzę czy już małego nie uczula. na razie jest ok. Czy mamusie, których maluchy miały uczulenie na jabłko podały już znowu? Ja czekałam miesiąc. i jest póki co ok. Kupiłam dziś też nestle mleczną kaszkę mannę i za parę dni zamierzam dać na spróbowanie. Czy u któregoś z "naszych" dzieciaczków wyskoczyła nietolerancja na gluten? któraś z was pisała o krostkach ale nie była pewna czy to od glutenu, czy to się potwierdziło? pytam, bo nie wiem jak może się objawiać taka nietolerancja?

My mamy uczulenie na jabłko, podałam ostatnio, po miesiącu też prawie i niestety chyba jest uczulenie dalej, spróbuję jeszcze za 2 tygodnie.

czy ktoras z was podaje maluchowi to mleko Hipp? My pijemy Enfamil ale zastanawiam sie czy przy przejsciu na 2 nie wybrać tego Hipp.

ja daję :) na razie kończymy pierwszą puszkę. jest bardzo mało słodkie (chyba 52g laktozy na 100g, inne mleka mają w granicach 57-59), ma bardzo naturalny smak, taki "mleczny" :p ja podjadam jej te mleczka (proszek) i wypijam resztki które zostawi (takie zboczenie :p) więc mogę to ocenić :) (wcześniej miała bebilon i nan). Sam proszek jest bardzo puszysty, taki tłuściutki, bardzo fajnie się rozpuszcza. Jak na razie najlepsze mleko z tych co miałam, a że u Natalii nie widzę różnic po tych wszystkich mlekach, toleruje wszystkie dobrze - więc zostaję przy hippie :) właśnie kupiłam dwie puszki bo znalazłam po 17zł

czy ktoras z was podaje maluchowi to mleko Hipp? My pijemy Enfamil ale zastanawiam sie czy przy przejsciu na 2 nie wybrać tego Hipp.
my rowniez pijemy bo ja praktycznie od 2 miesiaca zycia Igusia dokarmiam go...pierwsze bylo pre teraz ostatnia pucha 1 i na 2 przechodzimy.....nam bardzo pasuje nie bylo sensacji po nim zwlaszcza ze teraz praktycznie calkowicie przeszlismy na mm od dobrego miesiaca cycusia pije nad ranem olo 6 i ewentualnie wieczor jako deserek))))

reklama

A propos przejścia na mleko 2, jak to się odbywa? Przechodzi się na nie po prostu po ukończeniu przez dziecko 6 m-cy, czy to lekarz decyduje. Samo przejście odbywa się stopniowo, tzn na początki się miesza 1 i 2, czy nie mam racji?

W kwestii Hipp niestety nie pomogę, my też jesteśmy na Enfamil a że mamy w mieście aptekę z dobrą ceną to chyba przy nic zostaniemy.

Ostatnia edycja:
Do góry