reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

ja tez zaczne po 6 miesiacu podawac 2 mleko tylko musze zobaczyc co wyjdzie cenowo korzystnie bo teraz gerber 1 to bankrut na dluzsza mete duzo mleka schodzi a kosztuje 13 zl a paczka starcza malej na 3 dni moze

Mleka dwójki bywają w promocji, mleka początkowe ze względu na kampanię karmienia piersią niestety nie bywają. Bobomama jak wejda też stałe, ine posiłki to też mleka będzie mniej schodzić

reklama
najdroższy jest bebilon, ale też chyba najlepiej przyswajalny, Lenka piła przed nutramigenem i kupki robiła jak na piersi, w zasadzie to nie wiem do końca czy te krostki były spowodowane alergią, ale skoro się przestawiła na to mleko, a jest tańsze :) to tak zostajemy

najdroższy jest bebilon, ale też chyba najlepiej przyswajalny, Lenka piła przed nutramigenem i kupki robiła jak na piersi, w zasadzie to nie wiem do końca czy te krostki były spowodowane alergią, ale skoro się przestawiła na to mleko, a jest tańsze :) to tak zostajemy

My za Pepti też płacimy niedużo, bo 7zł za 450g, ale jest refundowane. Tylko liczymy się z tym, że w pewnym momencie trzeba będzie sprawdzić, czy ta alergia to jest czy jej nie ma i podać zwykłego Bebilona. W sumie, to ja nawet bym chciała, żeby zwykły Bebilon pasował, bo jednak Pepti to preparat mlekozastępczy.

a my z Alą wprowadzamy Sinlac i kaszkę ryżową bo lekarka stwierdziła że trochę mało przybrałą bo tylko 300g na 3 tyg.
i najlepiej jej smakuje jak do kaszki ryzowej o smaku bananowym dodam jabuszka i zrobie taka luźną do picia

problem jest taki że wczoraj rano dopiero pierwszy raz dostała kaszki a do teraz niema kupki tylko bąkasy puszcza

Ostatnia edycja:
Lizzy, to dobrze że jest kupa, mnie powiedziano że jeżeli po kaszce będzie czarna i twarda to przestać dawać ale wszystko w porządku.

Mnie poradzono Enfamil, drogi jest- 25 zł za 400 gram...

reklama
Do góry