reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

reklama
U nas też padła sugestia, żeby po 5mcu, ale nawet na mleczku jest napisane, że jest do 6mca... i pozostanę na 1 aż do przepisowych 6mcy :) Tylko zobaczymy, czy nadal będzie Pepti czy zwykły Bebilon.
Ja do tej pory liczyłam tylko dla wody, ale wszyscy mi mówią, że powinnam liczyć mieszankę. Jeśli mieszankę, to Gabryś zjada niewiele mniej, niż dla jego miesięcy, a jeśli wodę, to sporo mniej... więc jak dla mnie jest różnica, co liczyć :) zwłaszcza, że on nie przybywa jakoś mocno :/

moja zjada na porcję 90-130 ml mieszanki, wiec niewiele, na puszce dla jej wieku jest 210... hehehe, chyba nigdy nie dobije do tego

ja własnie tez mam dylemat jakie mleko wprowadzic, myślałam o Bebilonie albo Enfamilu.
my zaczeliśmy podawac probiotyk Dicoflor jak Maja zaczeła robic czesto kupki, biorac go zaczely sie zielonkawe ale od dwoch tygodni wszystko jest w normie. Dzisiaj podałam jej ostatnią kapsułke, zobaczymy jak bedzie z kupkami jak teraz odstawilismy.

clauditka wiem ze kiedys mozna bylo faktycznie kupic taniej, nie wiem jak jest teraz ale chetnie tez bym sie obkupila tylko tam chyba trzeba brac cale zgrzewki

bobomamo niestety nikt w mojej rodzinie tam nie pracuje ani nie dostarcza produktow wiec szanse marne;-)

A wiecie ze moja sasiadka pracowala tam kilka dobrych lat temu i jak miala @ to przymusowe 3 dni wolnego!!!

Ostatnia edycja:
...

A na mleczko 2 to może jeszcze ciut za wcześnie... nawet jak się przechodzi z 1 na 2 to nie od razu tylko stopniowo - najpierw daje się np. 2 miarki 1 i 1 miarkę 2, jak jest ok, to dalsza zmiana proporcji, aż przejdzie się na 2 całkowicie. Może to też wina, że mleko było innej marki, bo zalecane jest, żeby jeśli dziecku pasuje jakieś mleczko 1, to przechodzić na 2 tej samej firmy.

ja nie napisałam że przeszlam na 2 - tylko nie mialam wyboru- dziecko rozryczało się z głodu a pod reka była 2 własnie - hmmm- i nie napisałam że to inny producent był:) - chyba ,że nie do mnie ta odpowiedź:)))

osobiscie tez mam zamiar 2 zacząć podawac po 6 m-cu - bo niby po co wcześniej;) - a podajamy NANA - choć mój mąż ani ja w nestle nie pracujemy:)))

Ostatnia edycja:
ja nie napisałam że przeszlam na 2 - tylko nie mialam wyboru- dziecko rozryczało się z głodu a pod reka była 2 własnie - hmmm- i nie napisałam że to inny producent był:) - chyba ,że nie do mnie ta odpowiedź:)))

osobiscie tez mam zamiar 2 zacząć podawac po 6 m-cu - bo niby po co wcześniej;) - a podajamy NANA - choć mój mąż ani ja w nestle nie pracujemy:)))

wiem wiem, ale to były tylko sugestie i przypuszczenia :)

a moja teściowa wczoraj stwierdziła,że po 6 ms życia dziecka można dziecku podawać zwykłe kartonowe mleko ze sklepu:szok:nie mogła mi uwierzyć że jest inaczej:tak:

jeszcze kilka lat temu mleka następne 2 były zalecane dla dzieci powyżej 4. miesiąca teraz jednak jest powyżej 6. choć skład mieszanek pozostał bez zmian - a chodzi o to, że dzieci za szybko przybierały na wadze i to taka profilaktyka przeciwko otyłości

więc my oczywiście na 2 przechodzimy po 6. miesiącu - powiem szczerze że nie słyszałam aby mieszać mleko 1 i 2 do jednego "napoju" ewentualnie podawać zamiennie przechodząc na 2

pamiętam tę zmianę, ludzie wtedy się gubili i był problem czasami, bo trudno im było wytłumaczyć, że te po 6 to te samo co po 4 a dziecko piło już 2 ale 6 miesięcy nie miało

reklama
ja tez zaczne po 6 miesiacu podawac 2 mleko tylko musze zobaczyc co wyjdzie cenowo korzystnie bo teraz gerber 1 to bankrut na dluzsza mete duzo mleka schodzi a kosztuje 13 zl a paczka starcza malej na 3 dni moze

Do góry