reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

Pewnie można poeksperymentować tylko np. mój Gabryś miał przez 1,5mca takie sensacje z brzuszkiem, że chyba u nas to za duże ryzyko... ja też mam dylemat czy Nan 2 czy Bebilon 2 tylko u nas dochodzi jeszcze kwestia przejścia z Bebilon Pepti na coś innego lub Bebilon Pepti 2. Moja koleżanka miała taki schemat: Bebilon Pepti 1, Bebilon Pepti 2 i potem Nan 2 i jest ok. Tylko córa ma już 9mcy i pewnie dużo lepiej rozwinięty układ pokarmowy... Ja się jeszcze dopytam lekarki, ale myślę, że pozostanę przy Bebilonie, bo Gabrysiowi pasuje.

Pierwsze słyszę, żeby probiotyk można było brać do 30 dni. Z tego co ja wiem nie ma takich ograniczeń. Ja probiotyk podaję cały czas od chyba 3 tygodnia życia.
PS. Nawet mm robią z probiotykami.

Tak nam powiedziała... chociaż też zwróciłam uwagę na to, że w mm są pro- i prebiotyki. Tylko może to są inne ilości niż w przypadku, gdy samemu się podaje.

Ostatnia edycja:
reklama
polis wiem że kiedyś można było kupić słoiczki w gerberze po niskiej cenie u nich na fabryce, ja musze pojechać i sprawdzić i jak coś to powykupuje:)

ja liczę tyle, ile wychodzi konkretnego mleka do picia, np. jeśli daję 90 ml wody + 3 miarki mleka, to liczę że to jest 100 ml i tyle mała wciąga
a odnośnie zmiany z 1 na 2 , to chyba dla brzuszków dzieci dobrze żeby to była ta sama firma co pije teraz, moja jest na nutramigenie i 2 też będzie taką piła, lekarz nawet kazał wprowadzi po skończonym 5 miesiącu choć nie wiem dlaczego, bo mi się wydawało że musi być skończone 6....

reklama
ja liczę tyle, ile wychodzi konkretnego mleka do picia, np. jeśli daję 90 ml wody + 3 miarki mleka, to liczę że to jest 100 ml i tyle mała wciąga
a odnośnie zmiany z 1 na 2 , to chyba dla brzuszków dzieci dobrze żeby to była ta sama firma co pije teraz, moja jest na nutramigenie i 2 też będzie taką piła, lekarz nawet kazał wprowadzi po skończonym 5 miesiącu choć nie wiem dlaczego, bo mi się wydawało że musi być skończone 6....

U nas też padła sugestia, żeby po 5mcu, ale nawet na mleczku jest napisane, że jest do 6mca... i pozostanę na 1 aż do przepisowych 6mcy :) Tylko zobaczymy, czy nadal będzie Pepti czy zwykły Bebilon.
Ja do tej pory liczyłam tylko dla wody, ale wszyscy mi mówią, że powinnam liczyć mieszankę. Jeśli mieszankę, to Gabryś zjada niewiele mniej, niż dla jego miesięcy, a jeśli wodę, to sporo mniej... więc jak dla mnie jest różnica, co liczyć :) zwłaszcza, że on nie przybywa jakoś mocno :/

Do góry