reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Służba zdrowia - historie

reklama
Także tak jak pisałam, nie uważam, żeby znęcanie się nad cierpiącą istotą dało się usprawiedliwić niedoborem kadrowym. Tak pierl*dolić mogą ludzie, którzy nigdy nie byli poniżeni w taki sposób, tacy, którzy mają sami jakieś zaburzenia (modne słowo ostatnio) i ci, którzy sami robią takie rzeczy innym.

@wiola0904 odpowiadam już tu, żeby tam nie śmiecić.

To jest dla mnie chore i nieludzkie. Ale może być kwestią oszczędności i być położnym narzucone. Rozmawiałam kiedyś z moją ginekolog o cesarskach. Akurat w szpitalu w moimi mieście była afera i tak żeśmy się zgadzały. I np. w tym względzie lekarze mają od kadry zarządzającej szpitalem wręcz narzucone CC nie robić i są z nich mocno rozliczani. Jeżeli wierzyć w to co moja ginka mówi, a ja jej wierzey, to NFZ "płaci" szpitalowi kwotę X za poród. Bez względu na to czy sn czy CC. Przy czym poród sn "kosztuje" szpital połowę X, a CC 2 razy X. Więc szpital na CC "nie zarabia". Więc być może i na sale kładą jednak, żeby zaoszczędzić 🤷

Ja jakbym mogła to oznaczyła hm całe ministerstwo zdrowia, co y sobie poczytali, jakie 'rewelacje' fundują niektórym z nas.
Przecież to nikogo nie obchodzi. Jak raz na jakiś czas zrobią z czegoś aferę to nie z troski, ale żeby nie można było gadać, że w Polsce to sam syf. Listy i skargi można pisać i co to da? Wytrą sobie tym tyłek, a ordynator powie takiej osobie, żeby się nie przejmowała.

Poczytajcie sobie co one o nas myślą. Włos się jeży na głowie.

Braki kadrowe brakami kadrowymi, czy też zmęczenie, kłopoty w życiu prywatnym etc.
Nic nie tłumaczy chamstwa w stosunku do pacjentów. Pacjent to wciąż człowiek, często zrozpaczony, przestraszony, zagubiony, bezbronny czy zmęczony
Dokładnie! Poza tym oni nie składają długopisów czy nie robią kebabów. Zajmują się ludźmi i ich zdrowiem. Więc tym bardziej powinni być czujni i ponad prywatne kłopoty.

Przecież to nikogo nie obchodzi. Jak raz na jakiś czas zrobią z czegoś aferę to nie z troski, ale żeby nie można było gadać, że w Polsce to sam syf. Listy i skargi można pisać i co to da? Wytrą sobie tym tyłek, a ordynator powie takiej osobie, żeby się nie przejmowała.

Poczytajcie sobie co one o nas myślą. Włos się jeży na głowie.
Ja nie obejrzę, nie mam konta na insta. Daj screena jak możesz.

reklama
Dokładnie! Poza tym oni nie składają długopisów czy nie robią kebabów. Zajmują się ludźmi i ich zdrowiem. Więc tym bardziej powinni być czujni i ponad prywatne kłopoty.
Zresztą nawet jak robisz kebaba to należy minimum uwagi poświęcić, żeby kogoś nie zatruć ani nie udusić ciałem obcym w jedzeniu. Nasz pan z lokalnego kebaba czulej traktuje te tortille niż piguły nas w szpitalach.

Do góry