reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy

Hej kochane mamuski
Jestem w drugiej ciąży. 10tydzien.
W pierwszej borykałam sie z wysokim cukrem i skonczyłam ostatnie 2 miesiace ciązy na insulinie.
Teraz mierze sobie sama cukier w domu i naczczo mam ok 120 i niezaleznie czy zjem pozno czy wczesnie kolacje a po posiłkach w ciagu dnia po 2h jest do 140-150

reklama
@marudka888 jesteś pod opieką diabetologa? Mam nadzieję, że tak, bo z takimi wynikami powinnaś od razu być pod profesjonalną opieką.

@marudka888 ojej, trudno mi komentować decyzję lekarza, ale jest conajmniej dziwna...
Tak w ciąży powinnaś mierzyć cukier 1h.

Hej Dziewczyny! U mnie buleczka nie zadziałała :/ byłam dzisiaj u Pani Diabetolog i dała mi tydzień na próbę unormowania cukru rano. Jak się nic nie zmieni do przyszłego czwartku to wprowadzamy insulinę... trochę mnie to przeraża. Będę walczyć jak lwica przez ten tydzień, ale i tak już kombinowalam na wiele sposobów:(
A Wam jak idzie?
@urs u Ciebie bułka nadal działa?

@Alexa1905 plusem insuliny na pewno jest to, że będziesz mogła więcej jeść :). Jeśli będziesz jej potrzebować to trzeba ją brać. Moje dwie ciążę były na insulinie i po ciążach jej nie potrzebowałam. Teraz nie jestem na insulinie tylko dlatego, że biorę metforminę.

@marudka888 ojej, trudno mi komentować decyzję lekarza, ale jest conajmniej dziwna...
Tak w ciąży powinnaś mierzyć cukier 1h.
Zaczęłam mierzyć po godzinie i dramat rano 120 po śniadaniu bułka z Almette 180.
Jutro idę do rodzinnego po skierowanie do diabetologa i zobaczymy bo dieta nic nie daje, zwłaszcza te poranne cukry

@marudka888 przy takim cukrze na czczo w ciąży już nawet nie robi się krzywej. Cukrzyca jest oczywista, więc dobrze, że idziesz po skierowanie. Będę trzymać kciuki abyś szybko odbyła wizytę :*

Hej Dziewczyny! U mnie buleczka nie zadziałała :/ byłam dzisiaj u Pani Diabetolog i dała mi tydzień na próbę unormowania cukru rano. Jak się nic nie zmieni do przyszłego czwartku to wprowadzamy insulinę... trochę mnie to przeraża. Będę walczyć jak lwica przez ten tydzień, ale i tak już kombinowalam na wiele sposobów:(
A Wam jak idzie?
@urs u Ciebie bułka nadal działa?

Alexa, a jakie mialas te cukry ze juz insulina? Tylko na czczo zle czy po jedzeniu tez?

U mnie buleczka dziala, pod warunkiem ze sie ruszam wieczorem (spacer z psem), jak tylko odstawie spacer cukier na czczo rosnie z powrotem :(

Rozmawialam dzis z moja swiadkowa, ona tez cukier na czczo miala taki jak ja 95-100 i nie dostala insuliny, diabetolog jej mowila, ze nie jest najgorszy... Nic z tego nie rozumiem :(

reklama
Alexa, a jakie mialas te cukry ze juz insulina? Tylko na czczo zle czy po jedzeniu tez?

U mnie buleczka dziala, pod warunkiem ze sie ruszam wieczorem (spacer z psem), jak tylko odstawie spacer cukier na czczo rosnie z powrotem :(

Rozmawialam dzis z moja swiadkowa, ona tez cukier na czczo miala taki jak ja 95-100 i nie dostala insuliny, diabetolog jej mowila, ze nie jest najgorszy... Nic z tego nie rozumiem :(

Ostatnio moje cukry na czczo oscylują między 95 a 102 :hmm: A po posiłkach jest ok.
Moja diabetolog mówi, ze do 16 tygodnia ciazy takie cukry są największym zagrożeniem:(

Cieszę się, ze Tobie udaje się utrzymać ten cukier na czczo i trzymam kciuki żeby było tak stale :)

Do góry