reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy

reklama
Mi pomogło na poczatku zjedzenie pol kajzerki z zoltym serem tuz przed snem, ale ostatnio juz sie nie sprawdza niestety :( Mam ten sam problem co u Ciebie ale jestem jeszcze przed pierwsza konsultacja z diabetologiem...

Ja pamiętam ta diabetolog z pierwszej ciąży. Nic nie umiałam poradzić konkretnego i co byś nie robił w było źle:/ opinie słyszałam różne. Ale brązowa rodziła tok temu i też do niej chodziła to zamiast jej wytłumaczyć cokolwiek to ja do wujka Google odeslala:crazy:
W promieniu 80km nie ma innego Diabetologa- nawet prywatnie :no2:
Chciałabym powalczyć z tą dieta zanim dostanę insulinę :-( :(

Ja pamiętam ta diabetolog z pierwszej ciąży. Nic nie umiałam poradzić konkretnego i co byś nie robił w było źle:/ opinie słyszałam różne. Ale brązowa rodziła tok temu i też do niej chodziła to zamiast jej wytłumaczyć cokolwiek to ja do wujka Google odeslala:crazy:
W promieniu 80km nie ma innego Diabetologa- nawet prywatnie :no2:
Chciałabym powalczyć z tą dieta zanim dostanę insulinę :-( :(

Ja bym sprobowala z ta kajzerka - jak najpozniej.
Na slodkiemamy.edu.pl widzialam w jadlospisach ze tez polecaja np. kajzerke i kefir. U mnie sie sprawdzil zolty ser akurat bardziej ale musisz poprobowac :)

@Alexa1905 spróbuj zjeść coś w nocy i daj znać czy pomogło. Chyba każda z nas boryka się z tym problemem.

Bo właśnie tak mnie dzisiaj olsnilo, ze jak po posiłkach mam dobry cukier to może ten pomysł się sprawdzi.
A powiedzcie mi czy jedzenie w nocy będzie miało wpływ na badania na HIV, toxo i tsh?
Bo jutro chciałam zrobic i nie wiem. A z drugiej strony chciałabym spróbować tej metody z jedzeniem w nocy przed czwartkowa wizyta...

Bo właśnie tak mnie dzisiaj olsnilo, ze jak po posiłkach mam dobry cukier to może ten pomysł się sprawdzi.
A powiedzcie mi czy jedzenie w nocy będzie miało wpływ na badania na HIV, toxo i tsh?
Bo jutro chciałam zrobic i nie wiem. A z drugiej strony chciałabym spróbować tej metody z jedzeniem w nocy przed czwartkowa wizyta...

Na toxo i HIV na pewno nie, ale TSH trzeba na czczo!

Maly update: wczoraj padlam wczesnie spac i obudzilam sie ok. 2 na moja kajzerke z serem. Efekt - dzis na czczo cukier 77 [emoji16] Jestem w szoku! Sprobuje tak jesc na dluzsza mete i zdam relacje z postepow :)

@Alexa1905 do badania TSH musisz być conajmniej 4 h bez jedzenia, choć lepiej by było to jeszcze dłużej!

@urs gratuluję! A jak Tobie ta kajzerka o 2 wchodziła? :D Muszę koniecznie to dziś w nocy wypróbować, bo dziś na czczo miałam 95 :/

Ja zjadłem przed 4 rano kromkę z serem i rano 96 :( ale muszę kupić jedną pszenną bułkę i spróbować, bo Twój wynik @urs kusi :)

@Alexa1905 pszenna bułka ma mega wysoki Ig, więc jest duże prawdopodobieństwo, że cukier powinduje w kosmos.

@urs Ty taki wynik masz po pszennej?

Mi ta bulka strasznie idzie, bo zeby bylo smieszniej ja na codzien od lat nie jadam bialego pieczywa, bo bardzo nie lubie ;)

Musze zjesc na sniadanie taka porce i zmierzyc cukier - dam wam znac, bo nie wiem jeszcze co i jak.
Moja ginekolog polecala mi te strone, skad wzielam ten patent wiec mam nadzieje, ze to jest ok :)
Inna sprawa ze mi po jedzeniu jeszcze nie udalo sie nigdy przekroczyc 140... tylko te poranki u mnie takie problematyczne [emoji849]

reklama
Odnośnie cukru na czczo. Dziś miałam 95, a na wyniku z laboratorium jest 85, bądź tu mądry...

Do góry