reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy

reklama
Mi pomogło na poczatku zjedzenie pol kajzerki z zoltym serem tuz przed snem, ale ostatnio juz sie nie sprawdza niestety :( Mam ten sam problem co u Ciebie ale jestem jeszcze przed pierwsza konsultacja z diabetologiem...

Ja pamiętam ta diabetolog z pierwszej ciąży. Nic nie umiałam poradzić konkretnego i co byś nie robił w było źle:/ opinie słyszałam różne. Ale brązowa rodziła tok temu i też do niej chodziła to zamiast jej wytłumaczyć cokolwiek to ja do wujka Google odeslala:crazy:
W promieniu 80km nie ma innego Diabetologa- nawet prywatnie :no2:
Chciałabym powalczyć z tą dieta zanim dostanę insulinę :-( :(

Ja pamiętam ta diabetolog z pierwszej ciąży. Nic nie umiałam poradzić konkretnego i co byś nie robił w było źle:/ opinie słyszałam różne. Ale brązowa rodziła tok temu i też do niej chodziła to zamiast jej wytłumaczyć cokolwiek to ja do wujka Google odeslala:crazy:
W promieniu 80km nie ma innego Diabetologa- nawet prywatnie :no2:
Chciałabym powalczyć z tą dieta zanim dostanę insulinę :-( :(

Ja bym sprobowala z ta kajzerka - jak najpozniej.
Na slodkiemamy.edu.pl widzialam w jadlospisach ze tez polecaja np. kajzerke i kefir. U mnie sie sprawdzil zolty ser akurat bardziej ale musisz poprobowac :)

@Alexa1905 spróbuj zjeść coś w nocy i daj znać czy pomogło. Chyba każda z nas boryka się z tym problemem.

Bo właśnie tak mnie dzisiaj olsnilo, ze jak po posiłkach mam dobry cukier to może ten pomysł się sprawdzi.
A powiedzcie mi czy jedzenie w nocy będzie miało wpływ na badania na HIV, toxo i tsh?
Bo jutro chciałam zrobic i nie wiem. A z drugiej strony chciałabym spróbować tej metody z jedzeniem w nocy przed czwartkowa wizyta...

Bo właśnie tak mnie dzisiaj olsnilo, ze jak po posiłkach mam dobry cukier to może ten pomysł się sprawdzi.
A powiedzcie mi czy jedzenie w nocy będzie miało wpływ na badania na HIV, toxo i tsh?
Bo jutro chciałam zrobic i nie wiem. A z drugiej strony chciałabym spróbować tej metody z jedzeniem w nocy przed czwartkowa wizyta...

Na toxo i HIV na pewno nie, ale TSH trzeba na czczo!

Maly update: wczoraj padlam wczesnie spac i obudzilam sie ok. 2 na moja kajzerke z serem. Efekt - dzis na czczo cukier 77 [emoji16] Jestem w szoku! Sprobuje tak jesc na dluzsza mete i zdam relacje z postepow :)

@Alexa1905 do badania TSH musisz być conajmniej 4 h bez jedzenia, choć lepiej by było to jeszcze dłużej!

@urs gratuluję! A jak Tobie ta kajzerka o 2 wchodziła? :D Muszę koniecznie to dziś w nocy wypróbować, bo dziś na czczo miałam 95 :/

Ja zjadłem przed 4 rano kromkę z serem i rano 96 :( ale muszę kupić jedną pszenną bułkę i spróbować, bo Twój wynik @urs kusi :)

@Alexa1905 pszenna bułka ma mega wysoki Ig, więc jest duże prawdopodobieństwo, że cukier powinduje w kosmos.

@urs Ty taki wynik masz po pszennej?

Mi ta bulka strasznie idzie, bo zeby bylo smieszniej ja na codzien od lat nie jadam bialego pieczywa, bo bardzo nie lubie ;)

Musze zjesc na sniadanie taka porce i zmierzyc cukier - dam wam znac, bo nie wiem jeszcze co i jak.
Moja ginekolog polecala mi te strone, skad wzielam ten patent wiec mam nadzieje, ze to jest ok :)
Inna sprawa ze mi po jedzeniu jeszcze nie udalo sie nigdy przekroczyc 140... tylko te poranki u mnie takie problematyczne [emoji849]

reklama
Odnośnie cukru na czczo. Dziś miałam 95, a na wyniku z laboratorium jest 85, bądź tu mądry...

Do góry