reklama
EklerkaDaria
Fanka BB :)
Link do: Efekt Somogyi - wysoki cukier po przebudzeniu może coś ci to podpowieHej Dziewczyny, ja dalej walcze z cukrem na czczo. Tylko 1 raz w ciagu tygodnia zmiescilam sie w normie. Po jedzeniu wszystko jest ok, nigdy nie zdarzylo mi sie przekroczyc 140.
I tu moje pytanie - kiedy badacie sobie cukier na czczo? Moja kolezanka powiedziala mi ze ona wstawala i dopiero po porannej jodze i prysznicu mierzyla, a ja zawsze jeszcze w lozku sie kluje i zastanawiam sie czy to tez nie dlatego takie wysokie te wyniki...
Locja
@EklerkaDaria bardzo ciekawie piszą w tym artykule.
urs
Przetestowalam juz obie opcje - i jedzenie malo przed snem i wiecej, cukier bez zmian
Dzis bylam w szpitalu, udalo mi sie umowic wizyte u diabetologa na za tydzien - moze on cos rozjasni...
Zastanawiam sie jeszcze czy stres troche nie wplywa na cukier, bo odkad wrocilam do pracy na czczo skoczyl mi o jakies 9-10 punktow do gory :/ A diety nie zmienialam...
Dzis bylam w szpitalu, udalo mi sie umowic wizyte u diabetologa na za tydzien - moze on cos rozjasni...
Zastanawiam sie jeszcze czy stres troche nie wplywa na cukier, bo odkad wrocilam do pracy na czczo skoczyl mi o jakies 9-10 punktow do gory :/ A diety nie zmienialam...
lucalew
Dokładnie zapomnialam zupelnie o tych zjawiskach. Dzieki :-)Link do: Efekt Somogyi - wysoki cukier po przebudzeniu może coś ci to podpowie
urs
@urs bingo! Stres bardzo wpływa na cukier, w sensie, że go podnosi (co ma związek z kortyzolem). Masz tak stresującą pracę?
Tak, mam taka prace, ze czasem ledwo zmuszam sie, zeby wstac z lozka.
Sa tez oczywiscie lepsze dni, ale wszystko zalezy od moich kontrahentow, ktorzy potrafia byc naprawde najgorszym typem czlowieka i podnosic mi cisnienie na maksa.
Mysle, ze po urlopie macierzynskim bede chciala ja zmienic, bo 5 lat pracy okupilam 40 dodatkowymi kilogramami, nerwica i wstretem do pracy z klientem
urs
Przy ciazy z insulina II tez moze byc :-)
Serio? Serio?
Wielkie dzieki za info (nie wiem jak wczesniej to przeoczylam) bo to dla mnie zmora tej cukrzycy [emoji33]
Alexa1905
Dziewczyny a może uda Wam się mi pomóc...
Mój cukiwr na czczo nie jest zadowalający. Od ponad tygodnia oscyluje w granicach 100, ale raczej więcej niż mniej.
Pani Diabetolog kazała mierzyc cukier na czczo jeszcze w łóżku więc tak robie.
Cukier po posiłkach zazwyczaj nie przekracza 120, a często zdarza się, ze jest ok 100. I tak się zastanawiam czy może powinnam jeść w nocy? Jem bezpośrednio przed położeniem się spać i przeważnie mój sen nie trwa dłużej niż 7 godzin czasem dużo krócej.
Zastanawiam się czy nie jeść czegoś w środku nocy... W czwartek mam wizytę u P.Diabetolog i boję się, ze od razu da mi insulinę na noc (podobni lubi ja rozpisywać każdemu jak leci) A chciałabym jeszcze powalczyć. Wypróbować nowe możliwości...
Może jest tu jakaś doświadczona mama i potrafiła by mi pomóc?
Mój cukiwr na czczo nie jest zadowalający. Od ponad tygodnia oscyluje w granicach 100, ale raczej więcej niż mniej.
Cukier po posiłkach zazwyczaj nie przekracza 120, a często zdarza się, ze jest ok 100. I tak się zastanawiam czy może powinnam jeść w nocy? Jem bezpośrednio przed położeniem się spać i przeważnie mój sen nie trwa dłużej niż 7 godzin czasem dużo krócej.
Zastanawiam się czy nie jeść czegoś w środku nocy... W czwartek mam wizytę u P.Diabetolog i boję się, ze od razu da mi insulinę na noc (podobni lubi ja rozpisywać każdemu jak leci) A chciałabym jeszcze powalczyć. Wypróbować nowe możliwości...
reklama
urs
Dziewczyny a może uda Wam się mi pomóc...
Mi pomogło na poczatku zjedzenie pol kajzerki z zoltym serem tuz przed snem, ale ostatnio juz sie nie sprawdza niestety Mam ten sam problem co u Ciebie ale jestem jeszcze przed pierwsza konsultacja z diabetologiem...