reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Aaaa, to dokładnie jak u mnie :-D ja też byłam w panice dopóki mnie diabetolog nie uspokoił z tym 130 :-D Ja ostatnio do wszystkiego dodaję ogórki gruntowe i super mi zbijają cukier. Mogę więcej przez to zjeść :tak:

reklama
Margo ja cukry z rana miałam powyżej 90 jak za wcześniej jadłam ten ostatni posiłek.. w pierwszej ciąży miałam normę do 95 a teraz niby do 90, i moja pani doktor mnie nastraszyła insuliną na noc. więc się zawzięłam i pilnuję. u mnie jest ok po kanapce z wędliną zjedzoną prawie przed samym spaniem :-)
a z tymi ketonami to co lekarz to wizja:-)
u mnie norma niby 120 do godziny, ale w pierwszej ciązy miałam 130 do 2 h po posiłku.
Co do obniżania cukrów podobno super jest kapusta kiszona, jeśli ktoś lubi:-)

W takim razie dziś spróbuję zjeść kanapkę przed samym pójściem do łóżka. Zobaczę rano efekt. Choć mam wrażenie, że jak mierzę cukier do 8 rano to jest ok a jak dłużej pośpię to jest wyżej... :confused:

Dzień dobry :-) chociaż u mnie zaczął się tak sobie - na czczo 91 :-( Od kilku dni przed snem zjadałam kawałek ciasta drożdżowego + pół szkl. mleka i rano było poniżej 90 i ketonów brak. Moja pani diabetolog zaproponowała mi taki sposób, ale powiedziała też, żeby nie jeść cały czas tego ciasta. Więc wczoraj była kanapka z 1/2 kajzerki + mleko i cukier już wyższy :angry: Dziś wracam do ciasta :tak:

kulkaPrzytulka wydaje mi się, że to wina kajzerki, bo to białe pieczywo którego powinnyśmy unikać... ja jem pieczywo żytnie i jest ok póki co, w poprzedniej ciąży jechałam tylko na wazie. Tylko wtedy tak jak Wy miałam stwierdzoną cukrzycę dopiero po 26 tygodniu.

aniolek_a tak to na pewno kajzerka+mleko. Ale na początku miałam problem z ketonami rano i dostałam takie zalecenia, żeby jeść białe pieczywo na noc.. Ech, ciężka ta dieta.. :-(

czyli tylko się potwierdza co lekarz to opinia, bo raczej pierwsze co zalecają to odstawić białe pieczywo. a spróbuj jakieś żytnie pieczywo albo orkiszowe, pamiętam że dziewczyny niektóre mogły :-)

Witam z niedzielnego popołudnia :)

Ja mogę tylko chleb orkiszowy, żytniego absolutnie nie i Wasę pszenną! Więc trzeba próbować samemu. Dziewczyny, ja wczoraj tak jak mi któraś z Was doradziła zjadłam więcej na kolację przed samym wskoczeniem do łóżka i dziś rano na czczo 75 :tak: więc się trochę uspokoiłam, bo już wiem chyba skąd te wyniki ponad 90-po prostu trochę się w nocy przegłodziłam :/ i dziękuję za radę! :)

ja muszę też spróbować orkiszowego, ciekawe, jak na mnie działa. Głównie jem żytni, ale jest bez szału:hmm:tylko gdzie znaleźć orkiszowy?, a dokładnie gdzie mój mąż ma go znaleźć, bo ja niestety leżakuję :-(

reklama
Kulka ja kupuję normalnie w piekarni. Mam to szczęście, że mamy ją pod domem. Trochę mnie zadziwia ten chleb, bo jest dosładzany, ale skoro działa to nie będę się martwić :-D

Do góry