reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodkie mamy :-)

Aaaa, to dokładnie jak u mnie :-D ja też byłam w panice dopóki mnie diabetolog nie uspokoił z tym 130 :-D Ja ostatnio do wszystkiego dodaję ogórki gruntowe i super mi zbijają cukier. Mogę więcej przez to zjeść :tak:
 
reklama
Margo ja cukry z rana miałam powyżej 90 jak za wcześniej jadłam ten ostatni posiłek.. w pierwszej ciąży miałam normę do 95 a teraz niby do 90, i moja pani doktor mnie nastraszyła insuliną na noc. więc się zawzięłam i pilnuję. u mnie jest ok po kanapce z wędliną zjedzoną prawie przed samym spaniem :-)
a z tymi ketonami to co lekarz to wizja:-)
u mnie norma niby 120 do godziny, ale w pierwszej ciązy miałam 130 do 2 h po posiłku.
Co do obniżania cukrów podobno super jest kapusta kiszona, jeśli ktoś lubi:-)
 
W takim razie dziś spróbuję zjeść kanapkę przed samym pójściem do łóżka. Zobaczę rano efekt. Choć mam wrażenie, że jak mierzę cukier do 8 rano to jest ok a jak dłużej pośpię to jest wyżej... :confused:
 
Dzień dobry :-) chociaż u mnie zaczął się tak sobie - na czczo 91 :-( Od kilku dni przed snem zjadałam kawałek ciasta drożdżowego + pół szkl. mleka i rano było poniżej 90 i ketonów brak. Moja pani diabetolog zaproponowała mi taki sposób, ale powiedziała też, żeby nie jeść cały czas tego ciasta. Więc wczoraj była kanapka z 1/2 kajzerki + mleko i cukier już wyższy :angry: Dziś wracam do ciasta :tak:
 
kulkaPrzytulka wydaje mi się, że to wina kajzerki, bo to białe pieczywo którego powinnyśmy unikać... ja jem pieczywo żytnie i jest ok póki co, w poprzedniej ciąży jechałam tylko na wazie. Tylko wtedy tak jak Wy miałam stwierdzoną cukrzycę dopiero po 26 tygodniu.
 
aniolek_a tak to na pewno kajzerka+mleko. Ale na początku miałam problem z ketonami rano i dostałam takie zalecenia, żeby jeść białe pieczywo na noc.. Ech, ciężka ta dieta.. :-(
 
czyli tylko się potwierdza co lekarz to opinia, bo raczej pierwsze co zalecają to odstawić białe pieczywo. a spróbuj jakieś żytnie pieczywo albo orkiszowe, pamiętam że dziewczyny niektóre mogły :-)
 
Witam z niedzielnego popołudnia :)

Ja mogę tylko chleb orkiszowy, żytniego absolutnie nie i Wasę pszenną! Więc trzeba próbować samemu. Dziewczyny, ja wczoraj tak jak mi któraś z Was doradziła zjadłam więcej na kolację przed samym wskoczeniem do łóżka i dziś rano na czczo 75 :tak: więc się trochę uspokoiłam, bo już wiem chyba skąd te wyniki ponad 90-po prostu trochę się w nocy przegłodziłam :/ i dziękuję za radę! :)
 
ja muszę też spróbować orkiszowego, ciekawe, jak na mnie działa. Głównie jem żytni, ale jest bez szału:hmm:tylko gdzie znaleźć orkiszowy?, a dokładnie gdzie mój mąż ma go znaleźć, bo ja niestety leżakuję :-(
 
reklama
Kulka ja kupuję normalnie w piekarni. Mam to szczęście, że mamy ją pod domem. Trochę mnie zadziwia ten chleb, bo jest dosładzany, ale skoro działa to nie będę się martwić :-D
 
Do góry