reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodkie mamy :-)

ja wróciłam od lekarza. dziecko wszystko ok. wazy 1740, wg usg o tydzien za małe. ale to przez diete ale lekarz powiedział że lepiej mniejsze jak za duże. cukry po kolacji dopiero bede mierzyć bo przez ten wyjazd wszystko się przesunęło o 1 ha.
A tak poza tym pochwalił mnie ze cukry - mam dobre i nie mam się przejmować jak minimalnie przekroczą. Chciał zrobic zdjęcie 4D ale niestety byle jakie by bylo bo mały ma przed buźką pępowinę i widac bylo oczy. więc bez sensu było robic takie zdjecie.

Ostatnia edycja:
reklama
Edyta to super że z dzieckiem ok! Zawsze to lepiej bedzie ci urodzić małe dziecko a jak zdrowe to nie ma sie co przejmowac! Widzisz mnie na ostatniej wizycie też chwalili a teraz jak tak dalej pódzie to jeszcze insulinę mi przywalą!

edyta -gratuluje udanej wizyty :) ja mam wizyte w srode i ciekawa jestem ile moja krolewna wazy ostatnio wazyla 1250 a to byl 29 tc 6d .

Skąd ja to znam:crazy: Niedługo po samej wodzie będzie cukier szalał:angry: Jestem zła bo głodna a byle co zjem teraz i skacze. Jedyna pora gdzie mogę podjeść to rano a jutro mam badania i na czczo muszę być wrrrrrrr

ja wróciłam z konsultacji głodna jak wilk- cukier miałam 73, zjadłam 2 serdelki grube ( chude) , kromkę chleba raz- żyt z masłem, pomidora i cebulę....godzinę po miałam 122 mg%....a więc wciągnęlam później jeszcze 1 krówkę, kilka maleńkich krakersików i 1/3 szkl mrożonych owoców z jogurtem ale zmiksowanych- normalnie jak lodowy sorbet....pyszne.....
w ogóle jestem apnięta coś....cały czas leżę odkąd wróciłam.....:baffled:

natalia ja jak zaczelam leżakowanie to tez skakały cukry- nie martw sie, lada dzien sie unormuja :) Tylko bez podjadania. To przez to ze sie ruszalysmy a teraz praktycznie zero. To daj koniecznie znac jak wizyta i usg, zaciskam kciuki juz dzis!
marja co u Ciebie????
Mi promotor odeslal prace mgr...od stycznia, dopiero teraz (po 2 poprawkach juz ktore dal mi wczesniej), ze trzeba duzo, duzo poporawiac...az sie poplakalam :( nie mam juz do tego siły, a mam czas tylko do porodu i musze pisac na lezaco na note booku, a tak niewygodnie ze szok. Ech...:( juz chce to miec za soba!

Aisha ja mam nadzieję że przystopują. Teraz bedę jeść kolację ale na podwieczorek tylko kubek soku jabłkowego wypiłam i cukier był ok bo 100 ale tak długo to ja nie dam rady ciągnąć.
Zawziełam się i za chiny już nic słodkiego nie tknę:tak: Jedynie na co sobie pozwalam to ten sok jabłkowy 100% bez cukru. Jakoś muszę to ustabilizować bo insuliny nie chcę.
Ej normalnie byłam sobie głowę umyć i jak stara baba się czuję nie mogłam się spod prysznica wygrzebać:angry:, męża musiałam na pomoc wołać.:szok:

reklama
Aisha masz rację damy radę! Swoją drogą niezłe tempo ma ten twój promotor:no: Do kiedy musisz mu oddac pracę?

Ja teraz zjadłam kolacje: serek ziarnisty z pomidorem i 1 kromką chrupkiego. Zobaczymy jaki cukier bedzie:crazy:

Do góry