reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodkie mamy :-)

witam się na sniadanie kromka chleba orkiszowego z sezamem sałata i plastrem drobiu (fuj, już powoli nie mogę) i 122, kurcze pieczone, nie trzeba było wpierniczac tej pizzy i tych słodyczy w święta i po świętach, choć porcje minimalne, dobrze ,że jutro diabetolog. Powiem Wam , ze te 122 jakoś mnie nie przeraża , ale już te powyżej 140 trochę tak, jak mam taki wysoki wynik to zawsze mierzę po 2 godzinach i wtedy zwykle jest poniżej 90 , to też mnie trochę uspokaja, w koncu norma po obciązeniu glukozą po dwóch godzinach była do 140, poza tym jeszcze nie dawno norma po godzinie dla cięzarnych była 140.

reklama
Heloł babeczki :) Ja na czczo 94 :) odstawiłam leki od lekarza bo ni cukier wywindował az do 147 po jednym obiedzie..., po odstawineniu po posiłkach nie przekraczam 110. co do norm.. to ja chyba tego lekarza mojego z poradni udusze, bo mu tłumczyłam ze mój standard cukier nawet bez ciąży na czczo to miedzy 92 a 99 a ten twierdzi ze w ciąży na czczo musi być nizszy i koniec...
Jutro ide na ktg to odbiore wyniki wątrobowe....

mysiak no przesadza troche, mi nawet w szpitalu powiedzieli zeby tylko 100 nie przekraczalo bo wtedy insulina.
Niestety nie czuje sie lepiej. Nie sa to skurcze, tylko te kosci. W nocy ciezko bylo wstawac, przekrecac sie. Teraz leze z poduszka pod biodrami i nogi na jeszcze wyzszej poduszce ale ciezko powiedziec czy cos pomaga. Boli mnie tez tak dziwnie z prawej strony, mniej wiecej jak wyrostek (czyzby z tych kosci promieniowalo?). Ja na czczo 90 :tak:chyba się wyregulowałam ładnie, zobaczymy co dalej.

Hej ....wróciłam od okulisty- wszystko ok....:-)
Cukier na czczo 109, po śniadaniu 128.....
Dziś chyba polezakuję, bo coś mnie kuje i ciągnie, a w piątek gin mówił, ze ok, wiec bez paniki.....
Aisha a może Tobie spojenie się rozłazi...????:-(

Aisha - musisz sie oszczedzac i czekac do wizyty z tego co wiem lekarz ci powie bo ponoc to widzi ale niestety chyba na to ci nic nie poradzi moja kolezanka tak miala i musiala cierpiec do rozwiazania .

evi podobno jakis pas czasem sie nosi, no ale mam nadzieje ze to jednak przez to lezenie tak sie robi z jakiegos zastoju a nie ze wlasnie cos tam zlego sie dzieje. No jeszcze wt, sr i caly czwartek bo dopiero 19.20 wizyta, no ale juz blizej jak dalej.

a ja mam dziś nieodpartą chęć na słodkie....masakra.....już chwyciłam kawałek torta- dobrze, ze brat z bratową był to zjedli po kawałku, domownicy dokończą i po problemie....choć miski pełne słodyczy jeszcze od świąt stoją i w szufladzie sporo......jak ja dam radę....:szok::baffled:
Już gotuje się ogórkowa.....może zmieni mi się smak jak się trochę zakwaszę nią.....:errr:

a ja coś opadłam z sił:(. byłam zaprowadzić córkę na tańce i ledwo doszłam do domu. coś mnie biodra bolą zadyszka i brzuch mi sie robił jak kamień :crazy:. przyszłam i sie położyłam już jest znacznie lepiej. :happy:
po obiedzie 125.:nerd: i to żebym chociaż się aż tak najadała- ryż, piers z kurczaka gotowana, surówka
A tam nie jest tak źle.:confused:

reklama
Kinderek tez tak mam gdzie nie spojrze słodycze. Zjadłam na obiad spaghetii pełnoziarniste z mięsem z indyka no i mierze, a tu 151 więc od razu drugi pomiar, bo szok że po takiej ilości taki cukier no i w sekundę póżniej 121 wiec 2 sekundy pózniej 3 raz a tu 118 , jak mnie to wkurza.
Kinderek a kiedy Ty rodzisz?

Do góry