reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy :-)

kinderek no to same dobre wiesci- super:)

marja ja wlasnie chyba nie moge juz tych ciast, bo jak zaczynam jesc to przeginam z iloscia....i potem te cukry skaczące...

co do witamin, to ja nie raz pytam moja dr czy przestac brac ale kaze, wiec biore a mam tego troche...wit. ciążowe, b6,b12, kw. foliowy, magnez, nospa, dopegyt na cisnienie, clexane w zastrzykach, euthyrox na tarczyce i chyba tyle.

reklama
kinderek: no nie robię na NFZ, bo skierowanie mam od gin, a ta przyjmuje prywatnie tylko... :-(Jak mnie wyśle do diabetologa, to będę się starała na NFZ, bo mam tam malutkie wtyki... ;-)

Marja leki przepisał mi lekarz wczoraj w poradni patologii ciąży (ginekolog-diabetolog) powiedział, ze u mnie podejrzewa ze cukry na czczo są podwyższone przez problemy z wątrobą.... i zalecił końskie dawki kwasów omega 3, witamin E, C, D, essenciale forte i kwas foliowyw dawce 15mg. ja od początku ciąży tez nie brałam zadnych witamin... Aisha hihi w sumie nie wiem o co z tączekoladą chodzi, bo poprzednio tez jadłam i cukry po sniadaniu miałma w normie, pierwszy raz mam podwyższony cukier po sniadaniu, dlatego zwalam to na witaminy, zobaczymy co będzie do obiedzie.

Kinderek najważniejsze ze wszytsko ok. ale nie napisalas jak dzidzia??? I widzę ze kursujesz od lekarza do lekarza. :)
U mnie po sniadaniu 84 po obiedzie 106.
Ja do 29 tyg. brałam witaminy- ktore mi gin kazała. pomimo tego i tak cały czas mam niska hemoglobinę. Stwierdziłam, że bede brac kwas foliowy i żelazo. ale jeszcze muszę chyba dorzucić magnez- bo mi nogi i ręce czasami cierpną i czasami mam skurcze nóg.

kurcze mnie tez ciągnie do słodkiego a wokół wszystkiego pełno :( dzis pozwoliłam sobie na zeberka i kromkę chleba z sosikiem i po godzinie 134 :( dupe ruszyc z kanapy powinnam ale dziś mam taki dzień, że kompletnie nic mi się nie chce.

reklama
Do góry