reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy :-)

kinderek na pewno będzie dobrze:-)
Mysiak oby to nie była wątroba a ta nocna insulina nie taka zła a wyniki w ciągu dnia miałaś zawsze świetne
Aisha ja dostałam to samo co ty, dodatkowo duphaston i globulki na infekcję bo prawdopodobnie ona jest przyczyną kłopotów z szyjką

Ostatnia edycja:
reklama
heloł... wróciłam z poradni patologii ciąży.. po rozmowie z ginekologiem-diabetologiem jestem bardziej zielona niż to możliwe..... a wiec cukry mam podwyższone te na czczo i to codziennie, po jedzeniu w normie........ lekarz podejrzewa ze mam kłopoty z wątrobą a nie z cukrzyca.... wykupiłam worek leków , zrobiłam liste badan z krwi, jak wyniki nie będą spadac na czczo to chce mi na noc włączyć insulinę a w dzień nie.... aaa zła jestem jak osa....
wszystko będzie dobrze:) wyniki pokarzą czy to wina watroby.
Ja po obiedzie miałam 90 i pozwoliłam sobie na slodkości:małą babeczkę, i knopersa- tak mi sie chciało. mierzenie będzie po kolacji więc napewno spadnie.
ale dla cieklawości swojej zmierze za jakiś czas:)

mysiak no to alat i aspat pewnie bedziesz robic, daj znac jakie masz wyniki. Ja mialam alat 60 i moja dr juz sie martwila, pow ze jak troche wzrosnie to wlasnie brac esentaile forte, ale spadlo wiec nie bralam nic. Teraz nie wiem jak wyniki, bo dawno nie robiłam. Pobierzesz ten lek na wątrobe i miejmy nadzieje ze te cukry na czczo spadna. Pokombinuj jeszcze z posilkiem nocnym moze- przesun na 22.00-23.00 cos leciutkiego i wstawaj dosc wczesnie, moze to pomoze.

sprawdziłam po knoperskie i babaczce- 141. :no:
kurde im bliżej tym bardziej mi się chce slodkiego:happy:
Teraz zjadlam kolaxcję i zobaczymy co cukry na to:)
A mały
chyba zadowolony bo szaleje:happy:

po kolacji_ 1 kromeczka chlebka z szynka do tego pomidor+ ogórek - 125 bebe:(

Ostatnia edycja:
ja też mam parcie na słodkie ostatnio- staram się jak mogę, ale zdarza mi się coś skubnąć....na szczęście ciasta już nie ma.....ale w sobotę znów będzie świeże...i tort, bo mam urodziny i zapraszam rodzinkę na kawkę....masakra....jeszcze słodyczy trochę zostało i korcą jak nie wiem.....ja po obiedzie miałam 132, ale sama jestem sobie winna....jakbym zjadła tylko to co sobie nałożyłam byłoby ok, ale skubnęlam po 2 gryzy pizzy od dzieciaków i masz babo placek....w ogóle mi się wydaje, że te obiednią insulinę mam za niską- ciekawe co mi powie dr jutro.....
Polecam Wam galaretke drobiowa, ja dziś zjadłam na śniadanie i kawałek chleba i cukier piękny 101.....:tak:

mysiak: no to mnie zmartwiłaś... :-(myślałam, że u ciebie ta cukrzyca to pomyłka, a tu insulina??? A ja teraz jak nie mierzę cukru, bo nie mam czym, to podjadam słodkie.:zawstydzona/y: Nie wiem jaki cukier... Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal. :no:Byle do czwartku- do wizyty.
Dziś byłam na badaniu krwi i moczu. Jutro odbieram wyniki. Pisałyście o transaminazach- właśnie dziś miałam to badane plus białko całkowite, mofrologia, TSH, toxo- oba. Mocz zwykły i posiew. 150 zł poszło... :baffled:

anilek... ja dziś tez transaminazy robiłam i kilkanaście innych wyników..... włacznie z bilirubiną z czymś tam....wyniki jutro, ale odbiore we wtorek przy okazji jak będę na ktg, bo nie chce mi się tak po prostu jechać...

reklama
Anilku Ty nie robisz badań na NFZ....?????
ja po kolacji ( pomidorki, ogórek, cebulka i śmietana 12%- jogurt wyszedł i mała kromeczka chlebka ) 128 mg%.....Idę spać, na 7-mą mam diabetologa....ciekawe czy mi zwiększy insulinę?;-)

Do góry