reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy :-)

Kinderek daj znać jak po wizycie.
U mnie na czczo 93
Niestety muszę się ograniczać- jak patrze na moje cukry to skaczą i to jest wina moich codziennych pokus- które niestety zaczęły sie od świąt.
MASAKRA- jestem zła na siebie:angry:

reklama
Hej dziewczyny:-)
kinderek ja galaretkę drobiową też już mam przetestowaną i za każdym razem super był cukier.
Ja też coś wiem ostatnio o pokusach a do tego odkąd mam leżec to nic tylko myślę co bym tu wszamać mogła:zawstydzona/y::confused2:

edyta, natalia mam to samo :( Od tych świąt się zaczęło...wieczne pokusy...i co? na czczo dziś 102...nie dobrze. Śniadanie jadłam 1 kromkę chleba chrupkiego z 1/2 plastra wędliny i zobaczymy. Na II śniadanie zjem jogurt naturalny i pewnie pół jabłka, zależy od tego pomiaru. Poza tym ze spaniem się nie pilnuje. Jak wstawałam o 9.00 to było ok, a już kilka dni pod rząd wstaję 9.30-10.00 albo i dalej...
kinderek czekamy na wieści po wizycie.
mysiak no to dieta nizle hehe :p tylko te cukry na czczo...

heloł.. u mnie na czczo standardzik 92, a po sniadaniu szok... 141.... a jadłam co zwykle + lekarstwa... wiec będę musiała sprawdzić czy czasem te przepisane leki przez lekarza nie podnosza mi cukru,... bo coś podejrzewam ze to jest winowajca dzisiejszego cukru.... no i po tych kwasach omega3 odbija mi się rybami... az mnie mdli... horror...

mysiak wiem o czym mowisz z tym odbijaniem..ja biore omega 3 od poczatku ciazy,chyba sie juz przyzwyczailam;-)
a te cukry moze teraz dopiero wywalaja po tej czekoladzie?

Ostatnia edycja:
Ja też biorę prenatal Dha z olejem rybim ale mi się na szczęście nie odbija za to jak łykam zwykłe witaminy to tak jakbym jakąś koniczynę czy siano żarła....masakra
A z tą czekoladą to może być że dopiero teraz wywala

Hej Dziewczyny!!

A ja koncze ciasta swiateczne:-) ale cukry mam git:-)

Mysiak , a po Ci teraz te witaminy? zle wyniki mialas czy co? zdziwie Was ale ani w pierwszej ciazy ani teraz nie lykam zadnych swinstw chemicznych - jedyne to kiedy trzeba bylo kwas foliowy , a pozniej aspargin - wyniki mam dobre , a nawet bardzo dobre .Na poczatku lekarka mnie zmuszala do witamin - coraz to reklamujac inne - czulam sie po nich obrzydliwie . Jak zmienilam lekarza to tez mi powiedzial , ze witaminy do niczego mi nei sa potrzebne . Moja giz z pierwszej ciazy fajnie mi to wytlumaczyla - ze te witaminy to wtedy kiedy ma sie zle wyniki, a tak to owoce, nabial , ryby wlasnie w kazdej postaci . Jakbym potrzebowala to jedyne jakie by mnie przekonywaly w jakims stopniu to falvit - stary sprawdzony lek , zestaw - bo ta cala reszta wyreklamowanych to ja im nie wierze . Ale to moje zdanie.

Czesc dziewczynki :-),u mnie te zaczely sie problemy z podwyzszonymi cukrami od swiat ale powoli sie znow normuje . Ja tez nie biore zadnych witami napoczatku ciazy bralam tylko kwas foliowy i falvit mama a teraz nic ,wyniki mam dobre .

Cześć kobitki.....u diabetologa ok,nawet mnie pochwaliła i powiedziała, ze teraz to jej się podobają moje cukry, które jeśli nawet są wyższe to niewiele i często są b. dobre......Na czczo dziś miałam 81, po śnaidaniu 124, a później 83 i 105. Teraz zjadłam obiad i czekam na pomiar i na 13.30 lece do dermatologa.....
Insuliny mi nie zmieniała, tylko powiedziała, ze jeśli wiem, ze bedę jadła coś po czym może być nieco wyższy to wtedy zamiast 4 jed mam zrobić 6 do obiadu i tak samo do kolacji.....
Byłam też u gina- wszystko ok.
Pozdrawiam ciepło, odezwę się później, bo jeszcze ten lekarz i tort muszę na jutro upiec....papapapa....;-)

reklama
Tak w ogole wczoraj w lidlu kupilam worek owocow mrozonych - niecale 9 zl za 75dag -ale sa super - bo jezyny,maliny,czarna porzeczka, czerwona porzeczka , zurawina - wsypalam sobie do kubeczka i zjadlam takie zimne -pyyyyycha:-) ale jako dodatek do jogurtu czy kaszy mannej tez super .

Do góry