reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Hej dziewczyny! Ja wczoraj wizytowałam i wiadomości są niestety nie za dobre ale opisałam dokładnie na wizytowym. Wybaczcie że nie pisze tu jeszcze raz ale sporo tego. Powiem tylko że jak się do przyszłego wtorku nic nie poprawi to czeka mnie szpital.
Wczoraj pomiary dobre oprócz kolacji bo byłam tak zdołowana że pojadłam słodkości i wywaliło cukier na 128. Dziś na czczo 78.
Mam jeszcze do Was pytanie: trochę się pochorowałam i boli mnie gardło i okropnie kaszle. Muszę pić syrop na kaszel żeby dodatkowo mięśni macicy nie obciążac jak kaszlę. Tylko ze ten syrop słodki jak lukier i cukry podnosi i tabletki na gardło też:baffled:. I teraz nie wiem czy pić to między posiłkami czy w trakcie i zapisywać zawyżone wyniki. Matko no ja nie wiem jak nie urok to sra..ka normalnie.

reklama
Natalka, a gdzie ten wąte wizytowy?
Co do choróbska- mogąteż być cukry wyższe, a ja brałam Tantum Verde i tabletki *spam* na gardło....nie podnosiło mi to poziomów cukru.....;-)a i płukałam gardło wodąutlenioną rozcieńczoną w przegotowanej.....:tak:

Natalka znalazłam .....trzymam zatem kciuki za Ciebie i dobrze, ze to już ponad 34 tydzień.....będzie dobrze.....

Ostatnia edycja:
kinderek ja też po tamtum verde spoko ale najgorszy ten syrop na kaszel a muszę go pić bo przy suchym kaszlu nadmiernie obciąża się mieśnie brzucha i to może powodować skurcze:baffled:

kinderek ja też po tamtum verde spoko ale najgorszy ten syrop na kaszel a muszę go pić bo przy suchym kaszlu nadmiernie obciąża się mieśnie brzucha i to może powodować skurcze:baffled:

a może zrób sobie sama ten z cebuli.....???? albo popytaj może ają w aptece , by cięzarne z cukrzycą mogły zażywać.....nie wiem co Ci doradzić tak z marszu......musiałabym poczytać albo kolegę z apteki zapytac.....

natalia tez zaraz poszukam tego wątku. U mnie po tym lekkim sniadaniu 105...nie dlugo bede obiad robic, zobaczymy jak to bedzie. Wkurzylam sie- problemy z bankiem, po prostu 3 lata pod rzad jakies problemy z polisa ubezpieczeniowa i naliczaja kase nieslusznie:/ Jak tam zadzwonilam...aż córa czkawki dostala...musze zadzwonic jeszcze raz- zobaczymy czy cos wyjsnia dziady!
Natalka co do tych lekow no to wlasnie kurcze moze popytac o cos bez cukru, na gardlo na pewno takie są, nie wiem jak z syropem. Ide szukac tego wątku.

Juz mam- 3maj sie dzielnie, zobaczymy o we wtorek bedzie, ateraz leżakuj najwiecej jak się da! Ja mam podobnie wlasnie z ta szyjka ze sie skrocila, ale trzyma i jest twarda, zobaczymy 11 kwietnia czy sie cos pogorszylo, czy nie. Bądź dobrej mysli, moze jeszcze lekami powstrzymaja az do terminu. Co dostalas? Ja nospe, magnez i luteinę.

Ostatnia edycja:
ja też mam mega problem z szyjką, bo jej praktycznie nie mam- jestem po amputacji....i o dziwo kikut trzyma.....tylko wiecznie jest problem, by ją dobrze ocenić i zmierzyć na usg......niby się nie skracało do tej pory....w poprzednich ciążach:w 1 wypadała, a w 2 tez i już miałam w 16 tyg szew założony.....:-(

reklama
heloł... wróciłam z poradni patologii ciąży.. po rozmowie z ginekologiem-diabetologiem jestem bardziej zielona niż to możliwe..... a wiec cukry mam podwyższone te na czczo i to codziennie, po jedzeniu w normie........ lekarz podejrzewa ze mam kłopoty z wątrobą a nie z cukrzyca.... wykupiłam worek leków , zrobiłam liste badan z krwi, jak wyniki nie będą spadac na czczo to chce mi na noc włączyć insulinę a w dzień nie.... aaa zła jestem jak osa....

Do góry