reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Hej laski!
Mierzyłam cukier podczas świąt glukometrem taty. Wyniki mniej- więcej takie: na czczo: ok 85, 1 godz. po obiedzie lub kolacji: ok. 110, 1 godz. po słodkościach ok 127. Co Wy na to? Jakie są normy na czczo i 1 godz. po posiłku dla ciężarnej?

Anilku.....na czczo do 90 mg%, a godzinkę po posiłku do 120 mg%.....;-)

reklama
Ja dziś 98, bo późnoooo wstałam. Dopiero zjadłam śniadanie i czekam na pomiar. Dziś lżej jem już sobie obiecałam, wczoraj zjadłam sporo ciasta i potem mi niedobrze było, cukier najpierw w normie a potem do 133 skoczylo, ale czułam się fatalnie. No ale zjadlam pod wieczor 5 kawalkow ciasta!

ja prze snem mierzę codziennie z ciekawości- zawsze ok 100, a wczoraj 139......wyżej jak po kolacji.....nie wiem co jest grane, w piątek mam diabetologa.....:baffled:

hm... ja wcziraj nic niedozwolonego nie jadłam, dziś rano było ok, na śniadanko zjadłam standardowe kanapki jak zawsze i cukier 141.... i o co chodzi?? bo ja nie mam pojęcia.... może oszukali mnie w sklepie z chlebem?? może na słodzie jest?? cholera wie.. grrr... to mój 2 skok w ciągu 2 tyg mierzenia...

reklama
ja dziś na czczo 84 po sniadanku 80 po obiedzie 117. Czyli nie jest tak źle. no ja takich diametralnych skoków nie mam więc sie nie martwie- diabetolog dopiero 12 kwietnia. mysle ze bedzie ok.

Do góry