reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Dziewczyny wróciłam z tych imienin. Objadłam się jak bąk ale muszę Wam powiedzieć, że chyba coś się naprawiłam bo cukry dzisiaj rewelacyjnie niskie:-) Albo mój glukometr się naprawił:-D
Zjadłam 2 olbrzymie kawałki sernika na kakaowym spodzie i spory kawałek szarlotki i po równiutkiej godzinie cukier 108:szok::szok::-D. Szok.
Potem na kolację zjadłam spory talerzyk a na nim: sałatka "sos tatarski" z gotowanych pieczarek(wrzucę na smakowitości przepis, fajna na świeta i cukier po niej ok), sałatka z porów, duży plaster szynki wiejskiej wędzonej, 2 plasterki sera żółtego, pół pomidora, 6plasterków ogórka zielonego i 2 kromki chrupkiego pieczywa. Już dawno nie byłam tak objedzona a cukier 110:szok::-D. Jeszcze większy szok:-)
Ale widzę, że wszystkie dzisiaj odrobinę odpuściłyśmy i cukry całkiem ok były:-)
Mysiak polecam lekturę strony: Słodkie Mamy: Wszystko o cukrzycy w ciąży. Vademecum dla Kobiet z cukrzycą w ciąży
Znajdziesz tam wszystkie informacje o cukrzycy i produktach dozwolonych do jedzenia. Wybierz sobie coś pod swój gust:-) Trzymam kciuki za ten Twój szpital:tak:

reklama
Hej dziewczyny w niedzielny poranek. Dziś cukry 89/87.
Super Natalia Twoje wczorajsze cukry. Po takich słodkosciach i nisko. rewelacja.
U mnie wczoraj tez bez przekroczenia czyli też dobrze.

A i ja się przywitam.....cukier w nocy 76, rano o 7.15 86, a przed 9- tą 94......na czczo...śniadanie: 1 kr chleba z drobiową wedlinką....o 10 pomiar....Miłego dnia dla Was.....

dzięki dziewczyny za namiary i porady :) hehs.. nie znosze diet... i pewnie znow będę chudła.... a na dzień dzisiejszy waga od początku ciaży to -4,5kg....

mysiak no pewnie schudniesz, ja zrzucilam 5kg, ale mialam z czego schodzic, wiec moja dr byla bardzo zadowolona, teraz juz powoli przybieram, ale np ostatnio tylko 400g...wiec jest ok- byle mała tyła. Ja jak bylam wtedy na tym oddziale to tam mieli dla nas po jednej kanapce, ale wzielam sobie serek wiejski pamietam, bo mezowi sie rozwalił w torbie :p, ogorek zielony, rzodkiewki, pomidora. Tez nie znosze diet ale co poradzic. Ja dzis na czczo 94, pomiar to dopiero przed 11.00 po sniadaniu, ale niepokoi mnie moje cisnienie rosnące, tzn po snie rozkurczowe 96 to duzo...Wzielam lek na cisnienie i zobaczymy jak bedzie za godzinke. Spokojnej i milej niedzieli Wam zycze. :) mojej sis snilo sie ze urodzilam corke i jej nie powiedzialam i sie na mnie obrazila;-)

Heja Dziewczyny!!!

No chyba sie cukry uspakajaja :-) u mnie wczoraj caly dzien super , do tego pozwolilam sobie na wiecej. Dzis na czczo 87 - apo sniadaniu nie mierzylam nawet , bo jadlam standartowe zestawienie wiec jest ok. Jeszcze godzinke i ide z synkiem na spacer to muffinke wciagne:-)
Mysiak to wszystko zalezy na co jak bedziesz reagowac. Ja slodzikow nie uzywam . Mleko , jogurty dzialaja na mnie ok - owoce roznie . Musisz potestowac na sobie - wprawisz sie szybko zobaczysz:-)

A wiecie ja już dziś zgrzeszyłam:rofl2: na drugie śniadanie kawałek tego sernika:-) No przecież może się zepsuć- hihi więc trzeba zjeść.
Trudno. zobaczymy mam nadzieje, że nie wyrzuci mi po obiedzie cukru:)

reklama
hejka
zazdroszcze Wam tych niskich cukrow
U mnie na czczo jest ok, ale po posilkach...roznie niestety
Dzis 82 rano,a po sniadaniu 2 male kanapeczki z salata, wedlinka, pomidorkiem i cukier 126. Niby nieduzo przekroczona norma, ale gdybym zjadla wiecejt o juz nie wiem co by bylo. A przeciez po takim sniadaniu to i tak glodna bylam....ech...to chyba przez te blizniaki w brzuchu...wszystko inaczej.

Do góry