reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

No i po tym cieście 130 cukier, wiec nie tak tragicznie. nie dlugo podwieczorek, nie chce mi sie nic kombinowac wiec zjem platki z mlekiem i juz. Fajne te muffinki, ja za duzo ciasta nalalam i sie wylalo wszystko:wściekła/y: Nastepnym razem dam mniej...A takie fajne byly, bo z aromatem pomaranczowym, budyniem czekoladowym i jablkiem...

edyta i co zrobilas taki normalny? z torebki? a co do kawy to ja z nadcisnieniem, wiec nie moge zwyklej, oj juz dawno, dawno nie pilam.

Ostatnia edycja:
reklama
Aisha kupiłam z paczki i zrobilam. już się delektowałam:happy2::-) ależ mi sie miło zrobiło- uuuu
jeszcze troche i zmierze sobie jak po nim. zobaczymy. ale jak będzie wyższy mówi sie trudno- za tyle przyjemności- :)
i cukier- tylko 96 hura - warto było:)

Ostatnia edycja:
Ja dziś zjadłam na obiad makaron pełnoziarrnisty z 3 pulpetami w sosie koperkowym i de tego wymyśliłam na szybo sałatko- surówkę: trochę mixu sałat, roszponka, pomidory, ogórek św, trochę oliwy z oliwek, trochę octu winnego, ociupinka miodu i musztardy ziołowej....pycha.....myślałam, ze pęknę, a cukier 121 mg %.....na deserek 1 czekoladka jakaś niemiecka pakowana tak pojedynczo i 2 żelki Haribo.....a co....:-D

No ja dzis tez zaszlalam :-) - po muffince 102:-)!!! wiec zjadlam jeszcze jedna i poszlismy na zakupy wiec spalilam tez pewnie szybko. Teraz zjadlam miseczke kaszy mannej - pewnie wywali cukier ale trudno tak mi sie marzyla ,ze musialam:-) . Od poczatku ciazy bardzo duzo mleka pilam - od diety przestalam prawie je pic - a teraz jak zjadlam ta kasze to mala zaczela szalec - pewnie poczula znajomy smak :-)

Najgorsze jest to, ze ja bym zjadła sama niewiadomo co.....tzn ja wiem co bym wciągnęła, ale nie wolno:-( , ale mam na myśli, by tak w miarę dietowo- wrąbałam teraz dużą kalarepkę....:baffled:

No ja dzis tez zaszlalam :-) - po muffince 102:-)!!! wiec zjadlam jeszcze jedna i poszlismy na zakupy wiec spalilam tez pewnie szybko. Teraz zjadlam miseczke kaszy mannej - pewnie wywali cukier ale trudno tak mi sie marzyla ,ze musialam:-) . Od poczatku ciazy bardzo duzo mleka pilam - od diety przestalam prawie je pic - a teraz jak zjadlam ta kasze to mala zaczela szalec - pewnie poczula znajomy smak :-)

ja mam o tyle dobrze, ze nie lubię mleka.....:no:

Nastawilam sie , ze po tej mannie bede miec wielki cukier ,a tu 116 :-) a zjadlam jej takamiseczke cos k. 300ml - wiec super :-)

Dobra kobietki potrzebuje waszej pomocy.... Ide w pon do tego szpitala i musze sobie coś do jedzenia wziąć bo wiadomo jakie ejst szpitalne żarełko.... co mozna na przegryzke?? co do kanapek?? ogorek zielony??serek biały chudy?? sama nie wiem jak to u mnie będzie wygladac A używacie słodzików??

Dobra kobietki potrzebuje waszej pomocy.... Ide w pon do tego szpitala i musze sobie coś do jedzenia wziąć bo wiadomo jakie ejst szpitalne żarełko.... co mozna na przegryzke?? co do kanapek?? ogorek zielony??serek biały chudy?? sama nie wiem jak to u mnie będzie wygladac A używacie słodzików??

Ja bynajmniej nie słodzę i nie używam żadnych słodzików. Warzywa możesz sobie wziąść, owoce. nie wiem jak to jest u ciebie ale jak zostaniesz dłużej to ci dadzą jedzenie dietetyczne- bynjamniej powinni. ale w razie co weś coś sobie:)

reklama
Super Marja......:-)
Ja zjadłam na kolację parówkę chuda jakąś, do niej 2 pomidorki z cebulką, troszkę ketchupu i resztkę surówki od obiadu, kromkę od brzegu, więc maleńką......za chwilke pomiar....:baffled:
Mysiaku.... myślę, że spoko możesz wziąć warzywka 9 ogórki, pomidorki, rzodiewki), jabłka, twaróg to nabiał i różnie na niego reagujemy, jakiś jogurt naturalny, trochę otrąb owsianych.....zależy co lubisz i każda z nas wie po czym cukier nam skacze.....;-)
Jestem w szoku....cukier tylko 106 mg %.....jupiiiii !!!!!!!!!!

Do góry