Kinderek no to odpoczywaj, nie powinnas tyle robic! Wlasnie ogladam pogode- "wiosna za 2-3 tygodnie" :/ Tragedia! Maz wlasnie robi mi kolację, staram sie grzecznie lezec, naczytalam sie o tych krotkich szyjkach. Marja no to odpoczelas No u nas tez kupa sniegu i calutki dzien pada i zawieja- no masakra! Moze jutro chociaz nie bedzie padac- niby tak pokazują. Niuńka ładnie się dziś rusza, więc jestem spokojna. Nie doczekam się chyba tej kolejnej wizyty.
reklama
edyta_o17
Fanka BB :)
cześć dziewczyny. no ja wczoraj poszalałam na kolacje zjadłam bułkę grahamkę i do tego kupa warzyw i cukier mnie porostu zabił- 145. wczoraj cały dzień takie ładne te cukry- to musiałam dowalić na wieczór. i nawet nie pomogło wypicie prawie 2 l. wody
dziś rano 89 po śniadaniu 107.
dziś rano 89 po śniadaniu 107.
Marja
Edyta no to rzeczywiscie podskoczyo Ci ale to ta grahamka - tez kiedys zjadlam i mialam wariacje . Grahamke niby mozna ale caly szkopul w tymm , ze te grahamki sa nie tylko z maki graham , a dowalaja zwykla pszenna i to wlasnie to . Ja na czczo 89 , po sniadaniu 98.
Hej, ja na czczo 91, po sniadaniu za chwile mierze i od razu biore sie za II sniadanie bo glodna! Ja wczoraj wieczorem zjadlam krakersa- nawet nie chcialam mierzyc tego cukru Odebralam wyniki, tzn kolezanka mmsem wyslala. Na szczescie ALT spadlo do 45, wiec tylko o 10 za duzo, AST i kw. moczowy w normie! )
A co do grahamki- ja moge max pół zjeść bo tez skacze cukier- oszukują w tych piekarniach i tyle.
A co do grahamki- ja moge max pół zjeść bo tez skacze cukier- oszukują w tych piekarniach i tyle.
Ostatnia edycja:
natalia_bis
hej kobietki:-)
Co do bułek to ja nawet nie próbuję bo wiem, że na kolację tylko chrupkie z chleba dobrze toleruję
Ja na czczo 76 a śniadanie dopiero będę jadła no ale ja wam już pisałam, że w nocy spać nie mogę to w dzień nadrabiam
Edyta takiego mi smaka narobiłaś tym ciastem, że zjadłam 1 czekoladkę ale było ok. Na kolację troszkę poszalałam i zjadłam kisiel (gotowy z cukrem) ale zjadłam tylko salaterkę i cukier był 118 więc luz. Myślałam, że będzie gorzej przez ten cukier.
Aisha jak dobrze, że wyniki ci się poprawiły:-) Próbowałaś z tym nocnym posiłkiem pokombinować? Ja wiem, że to ciężko się tak w środku nocy wybudzać ale myślę, że miałabyś przez to lepsze te ranne wyniki;-):-). Ja wczoraj w nocy zjadłam kubek grysiku...mniam i cukry nigdy 90 nie przekroczyły.
Co do bułek to ja nawet nie próbuję bo wiem, że na kolację tylko chrupkie z chleba dobrze toleruję
Ja na czczo 76 a śniadanie dopiero będę jadła no ale ja wam już pisałam, że w nocy spać nie mogę to w dzień nadrabiam
Edyta takiego mi smaka narobiłaś tym ciastem, że zjadłam 1 czekoladkę ale było ok. Na kolację troszkę poszalałam i zjadłam kisiel (gotowy z cukrem) ale zjadłam tylko salaterkę i cukier był 118 więc luz. Myślałam, że będzie gorzej przez ten cukier.
Aisha jak dobrze, że wyniki ci się poprawiły:-) Próbowałaś z tym nocnym posiłkiem pokombinować? Ja wiem, że to ciężko się tak w środku nocy wybudzać ale myślę, że miałabyś przez to lepsze te ranne wyniki;-):-). Ja wczoraj w nocy zjadłam kubek grysiku...mniam i cukry nigdy 90 nie przekroczyły.
Cześć dziewczynki słodziutke jak malinki..... Dziś....na czczo fajnie 85 mg%, zadzwoniłam wreszcie do poradni, by zapytać czy z racji wysokich cukrów po śniadaniu zwiększyć insulinę, to powiedziała, ze lepiej osobiście przyjść, ale o 2 jed moge, więc zrobiłam 10 jed , cukier wysoki nadal, w piątek mam wizytę i dietetyczkę, zobaczymy co dalej....ze 2 dni trzeba popatrzeć, może się wreszcie opamieta.....
Natalia probowalam z nocnym, nic nie daje, ale takie 90-97 jest jeszcze ok tak mi powiedzieli w szpitalu, i tego sie trzymam Zjadlam wlasnie obiadek. Po sniadaniu mialam 96.
Slyszalyscie juz? OD 1 LIPCA REFUNDACJA IN VITRO! 15TYS PAR W CIAGU 3 LAT DOSTANIE REFUNDACJĘ. jEST KILKA ZASTRZEŻEŃ, DO TEGO PIS JUŻ OSTRZY PAZURY I GADA GŁUPOTY, ALE MAŁY KROK DO WYJŚCIA Z BUSZU OSIĄGNIĘTY )))
- wiek do 40 lat
- bez dawstwa (czyli jesli kobieta nie moze mimo stymulacji wyprodukowac jajeczek to nie moze dostac refundacji, nie wiem jak z nasieniem- pewnie podobnie)
-nawracajace poronienia, duze wady macicy, niemoznosc donoszenia ciazy
Mają na to 250ml zł.
Slyszalyscie juz? OD 1 LIPCA REFUNDACJA IN VITRO! 15TYS PAR W CIAGU 3 LAT DOSTANIE REFUNDACJĘ. jEST KILKA ZASTRZEŻEŃ, DO TEGO PIS JUŻ OSTRZY PAZURY I GADA GŁUPOTY, ALE MAŁY KROK DO WYJŚCIA Z BUSZU OSIĄGNIĘTY )))
- wiek do 40 lat
- bez dawstwa (czyli jesli kobieta nie moze mimo stymulacji wyprodukowac jajeczek to nie moze dostac refundacji, nie wiem jak z nasieniem- pewnie podobnie)
-nawracajace poronienia, duze wady macicy, niemoznosc donoszenia ciazy
Mają na to 250ml zł.
edyta_o17
no ja dzis po obiedzie 90 a teraz po kolacji 113. coś mi te wieczorne cukry otrzymują się zawsze powyżej 100. Jutro z rana jadę na badania- mam nadzieje że wszystko będzie ok.
Mały kręci się więc jest ok. ale dziś jakiś taki znów leniwy dzień- wnet caly dzien przeleżałam ale i takie dni musza byc.
a u was jak samopoczucie.;-)
Mały kręci się więc jest ok. ale dziś jakiś taki znów leniwy dzień- wnet caly dzien przeleżałam ale i takie dni musza byc.
a u was jak samopoczucie.;-)
natalia_bis
Edyta ładne masz te cukry i nie szukaj dziury w całym:-);-) ważne że 120 nie przekraczają a tobie jeszcze dużo do tego brakuje
Ja dzisiaj na ploteczkach u koleżanki byłam to jakoś dzień zleciał ale wieczorem jak zwykle poleżałam bo brzuszek twardy
Aisha masz rację na to co faktycznie potrzebne to w naszym kraju nigdy pieniędzy nie ma A z cukrami szkoda, że ci ten nocny posiłek nie pomaga. U mnie podziałało
Ja dzisiaj na ploteczkach u koleżanki byłam to jakoś dzień zleciał ale wieczorem jak zwykle poleżałam bo brzuszek twardy
Aisha masz rację na to co faktycznie potrzebne to w naszym kraju nigdy pieniędzy nie ma A z cukrami szkoda, że ci ten nocny posiłek nie pomaga. U mnie podziałało
reklama
rysia420
Swego czasu, przy pierwszym dziecku wpadła mi w ręce ulotka o cukrzycy w ciąży.
Wkleiłam wam więc na serwer, pobierzcie sobie kobietki i poczytajcie:
kobieta_z_cukrzyca.pdf - Pobierz plik - Pliki - WP.PL
edyta - spokojnie kobieto, 145 to jeszcze nie tragedia Ja wczoraj na 316 wywaliłam . Ale jak kiedyś pisałam - raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Jeśli byłyby codziennie wysokie przez tydzień, dwa, miesiąc - to wtedy jest problem.
Wkleiłam wam więc na serwer, pobierzcie sobie kobietki i poczytajcie:
kobieta_z_cukrzyca.pdf - Pobierz plik - Pliki - WP.PL
edyta - spokojnie kobieto, 145 to jeszcze nie tragedia Ja wczoraj na 316 wywaliłam . Ale jak kiedyś pisałam - raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Jeśli byłyby codziennie wysokie przez tydzień, dwa, miesiąc - to wtedy jest problem.
Podziel się: