reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Heja!!

Aisha Trzymam kciuki !!!!!!!

U mnie dzis cukry ok - nie wiem jak po kolacji , bo sie objadlam troszke.

Kisiel bez cukru dla mnie pasi - mozna sobie dorzucic mrozone truskawki i jest duzo lepszy. Ale wiem,ze niektorym podwyzsza cukier - u mnie ok .
Galaretka ok -dla mnie dpory kawalek sernika na zimno i cukier mialam 90.
Aisha daj znac po wizycie.

reklama
JESTEM! WIADOMOŚCI ŚREDNIE:

- szyjka 24mm- muszę leżeć, brać luteinę 2X2
-powtórka badań AspAT, AIAT, TSH, ft4, kw. Moczowy NA CITO! – ten za wysoki ALT trzeba mocno kontrolować, jeśli znacznie wzrosło to na 2-3 dni na szpital, jeśli nieznacznie lub wcale to pobrać lek na wątrobę. Jeśli mocno urosnie, grozi mi zespol HELP a wtedy trzeba natychmiast doprowadzic do porodu. Jakby bolala wątroba od razu na szpital
- z nerkami małej wsio ok :)
- waga 1400, czyli między 50-10 centylem ale nie poniżej 10 centyla. Opozniona jest o ok 10 dni, ale kazala się nie przejmowac dopóki nie będzie 14 dni w tył-to 3mam ja za slowo!
- Ma mnóstwo włosków :D i nieodstające uszy. Było to super widać na usg- taki puszek, taka warstewka :D
- Moja dr twierdzi, że nie da się już zrobic 4d, mala lezy glowka w dół, nie da się w ogole jej złapać buźki z przodu, także sobie już daruję.
-wizyta kolejna za 3 tyg.- JUZ SIE ZAPISALAM NA 11.04
-no i pogadałyśmy sobie o jej wywiadzie wczorajszym w TVN24.
- łożysko I stopnia, a nie tak jak tamten mówił II !!!! :/ Co za dureń! Chyba zrobił to specjalnie! Tylko wziąć i go kopnąć w dupę!!! I CHYBA TYLE :)
A! i na 60-70% cesarka...

Ostatnia edycja:

-powtórka badań AspAT, AIAT, TSH, ft4, kw. Moczowy NA CITO! – ten za wysoki ALT trzeba mocno kontrolować, jeśli znacznie wzrosło to na 2-3 dni na szpital, jeśli nieznacznie lub wcale to pobrać lek na wątrobę. Jeśli mocno urosnie, grozi mi zespol HELP a wtedy trzeba natychmiast doprowadzic do porodu. Jakby bolala wątroba od razu na szpital
- waga 1400, czyli między 50-10 centylem ale nie poniżej 10 centyla. Opozniona jest o ok 10 dni, ale kazala się nie przejmowac dopóki nie będzie 14 dni w tył-to 3mam ja za slowo!
- Ma mnóstwo włosków :D i nieodstające uszy. Było to super widać na usg- taki puszek, taka warstewka :D
- Moja dr twierdzi, że nie da się już zrobic 4d, mala lezy glowka w dół, nie da się w ogole jej złapać buźki z przodu, także sobie już daruję.
- łożysko I stopnia, a nie tak jak tamten mówił II !!!! :/ Co za dureń! Chyba zrobił to specjalnie! Tylko wziąć i go kopnąć w dupę!!! I CHYBA TYLE :)
trzymaj się dzielnie.....:tak:

Aisha-w sumie to wiecej dobrych wiadomosci niz zlych. Mam nadzieje, ze wyniki powychodza ok.

Ja ostatnio nie mam natchnienia na pisanie, cukry rozne, ale ogolnie nie jest zle. Ciagle trzymam sie w 3paku. Jutro ide na wizyte do gina, diabetolog dopiero 3 kwietnia...mam nadzieje ze dotrzymam.

Kinderek-witaj i dzieki za rady :)

Aisha to nie jest tak zle !! A co to jest to ALT? jakies proby watrobowe? a cesarka przez cisnienie czy cukrzyce? Najwazniejsze, ze z mala ok!!! Mam nadzieje,ze wyniki beda ok.

Ja po olbrzymiej kolacji 105 :-)

Dobranoc:-)

Aisha dobrze, że z malutką ok a ty musisz teraz dbać dużo o siebie i leżeć z nogami w górze. Może wtedy mała podgoni troszeczkę jak ją dokarmisz. Ja właśnie dużo poleguję i dlatego tak ciężko nieraz z tymi cukrami ale co zrobić dziecko najważniejsze. A dzisiaj z braku pomysłu na kolację zjem sobie talerz zupy.
A i jestem cała happy bo udało nam się z mężem przez skypa pogadać ponad godzinę a zawsze tylko po 2 minutki dosłownie co parę dni na komórkę bo koszty niesamowite.

Ostatnia edycja:
ALT to proby wątrobowe- udalo mi sie zrobic na NFZ dzis!ale tak mnie dol brzucha boli- szok! tzn kosci chyba! Ja cukry 95/97, nie dlugo II sniadanie. Siedze teraz, zaraz sie klade. Ja nie wiem jak tu lezec caly czas, a to wstac najedzenie a to do lazienki a to po cos siegnac- kurde!

Natalia a jak Ty lezysz w tymi nogami w gorze? na placach i o sciane opierasz? czy poduche podkladasz tylko? czy jeszcze inaczej???

Ostatnia edycja:
Cześć słodziutkie......chyba se w łeb strzelę.....wczoraj ok 23 cukier mi spadał poniżej 70, więc podjadłam kromeczkę chlebka z ogórkiem i nic, wzięłam cukierka- podnósl się po ok 40 min na 138 chyba.....rano ok a po śniadaniu znów ponad 160.....a zjadłam raptem 1,5 kr chleba żytnio- razowego posmarowanego chudym serkiem do pieczywa zamiast masłwm i 2 pomidorki....oszalec idzie....zaraz chyba zadzwonię do poradni i zapytam cukrzyczki czy zwiększyć insulinę do śniadania.....:baffled:
Miłego dnia Wam życzę......:tak:

witam Kobietki

u mnie dzis ok 89/111
waga stoi w miejscu, ale to na wizycie u gina, bo dzis bylam

powiedzcie gdzie ta wiosna???????

reklama
Do góry