reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Cześć dziewczynki. Ja dzisiaj jakoś nastroje depresyjne, pewnie dlatego że męza już jakiś czas nie ma i mi się tęsknić zaczyna. Ja dzisiaj od rana cukry 74/116 więc ok.
Wczoraj po czekoladce cukier 105 miałam ale zjadłam też grejpfruta a te ładnie cukier zbijają.
hehe dzisiaj też miałam iśc do dentysty ale męża nie ma a sama już się boję samochodem jeździć i musiałam odwołac.
Aisha ja też zdecydowanie lepiej czuję się po schudnięciu, nawet prysznic wziąć jest mi lżej ale dalej nie mogę wyjść z szoku, że tylko 6,5kg jestem na + od początku ciąży. Jak mi dobijała do +9kg to bywało ciężkawo a teraz jak troszkę spadło to o niebo lepiej:-)

reklama
Heja!!!

Ja Dzis dopoludnia super - bo na wielgachnym spacerze bylam z synkiem . Na czczo 94, po duzym obiedzie 103.Teraz na podwieczorek tak mi sie chcialo zupy mlecznej - ze zagotowalam 0,5 % mleka - zaparzylam wrzatkiem platki zytnie i owsiane i to zjadlam - dalekie to od owsianki ale i tak mi smakowalo jak nie wiem co.Za pol godzine zmierze cukier zobacze jak po tym.

no my możemy chudnąć tylko niech nasze dzieciaczki rosną:). mi dentystka robiła 1 zęba bo mi sie ukruszył. ale mam jeszcze jedna wizyte bo mam male dziurki. Idę szykować kolacyjkę.

Marja to tak jak ja- czesto mam chęć na płatki, dużo ich jadłam przed ciążą i w I trymestrze. Natalia kusisz tą czekoladą :p No ja mam na minusie 5 kg, ale przytyłam dużo więcej wiecej niż Ty. Fakt od razu lepiej się ruszać. Mi najtrudniej teraz ogolić się tam na dole :p Edyta no ja zapisana na przegląd na czerwiec u dentysty. Natalia ja dziś przez większy kawał dnia jakoś się nijako czułam- miednica bolała, i jakaś taka ogólnie rozbita. Mój mąż w tym tyg II zmiana, więc nie ma go popołudniami, ale to może dobrze, bo tego mgr dokończe na spokojnie.Japo obiedzie 107, teraz czekam na pomiar po kolacji. Nie długo posiłek nocny i lulu. Łapią mnie skurcze w łydki dość mocne, mimo tego, że biorę magnez 2 razy dziennie.

Aisha-tych sterydow to dostalam tylko 2 dawki jak trafilam do szpitala. Tak naprawde to nie wiem dlaczego mi je dali, bo nie mialam zadnych skurczy ani innych "objawow" porodowych...to chyba tak na wszelki wypadek

Aisha ja na depresję dzisiaj też czekoladke wszamałam, a co:-) Z goleniem na dole to już dawno mi mąż pomaga bo też nie daję rady. Mam pytanie, o której ty jesz posiłek nocny bo ja muszę wstawać o 3 lub 4 w nocy i troszkę mnie to już zaczyna drażnić. Bo zazwyczaj się rozbudzę i już mam pospane:crazy:

Witam się po choróbskach i brak energii, u mnie cukry róznie najczęściej po kolacji przekraczam te 120 tak do 135, a jem kromkę chleba :( W tej ciąży póki co przytyłam 2kg ważę 69 kg a mam wzrostu 175cm, ale mój lekarz twierdzi, że to bardzo dobrze

No i po tejmlecznej zupie mialam tylko 103!:-)
Bo z tym chudnieciem to jasne,ze nei jest zle - moj lekarz tez zadowolony i mowi,ze nie bede zalowac po ciazy , bo szybko wroce do normy . Dziecko i tak rosnie i pobiera z nas to co trzeba - ono nie chudnie , tylko my :-)

Oj ide spac ... Dobrejnocy:-)

reklama
kolejny dzień przed nami. ja dzis 81/94. ale to ja dziś się nie bardzo czuję. Poszłam rozpalic do pieca i aż zadyszkę złapalam. Lenia mam - dziś ok 11-12 przyjedzie położna a o 15 wizyta u gin. może do tego czasu cos mi się za chce. A u Was jak często przyjeżdża polożna?? - u mnie co tydzień.:rofl2:

Do góry