reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Marija- niźle sobie podjadasz- ale jak masz ok cukry to super. Ja tak jak Aisha też tylko drób. juz po kolacji- czekam na wyniki. Ale mogą być wyższe bo nic nie robie mam lenia- leże:)

reklama
edyta ja skonczylam pisac mgr- tzn kawalek i kregoslup mi odpada, wiec ide polezec, no i siku jeszcze oczywiscie po drodze- jak zawsze:-p A kolacje jem dopiero o 20.00.

dziewczyny ja obiad dzisiaj też miałam wypaśny. Placki ziemniaczane +kasza perłowa z sosem pieczarkowym i sałatka z czerwonej kapusty:-D I cukier 99:-)

Natalia ale smażone??? Kurka wodna! Ale bym pożarła! Ja po kolacji, za godzine pomiar, też sporo zjadłam. Mam wrażenie, że jak będę więcej jeść to i malutka nadgoni. Chciałam bym, żeby ważyła chociaż 2500-2800 jak będę miała rodzić.

No mieso na mnie nie dziala - moge jesc:-)

Ale po plackach ziemniaczanych to byl polegla:-) ziemniaki mi bardzo podwyzszaja - do obiadu moge tylko 3 male ito al dente:-)

ja zjadłam 2 smażone placki ale dojadłam ta kaszą no albo ta kapusta bo po obiedzie 99 cukier więc spoko. Trochę się bałam tych placków ale takiego smaka mi w domu narobili że się pokusiłam i jak widać dobrze.
Ja raczej nie mam problemów z ziemniakami. Nawet tłuczone 2 gałki jak zjem to jest ok tylko wtedy koniecznie jakaś surówka musi być.:-)
Aisha moze faktycznie więcej jedz tylko spróbuj sobie dzielić te posiłki. Ja obiad jem na 2 razy tzn najpierw danie bardziej węglowodanowe i po godz mierzę. Jak jest ok to jem drugie najczęściej jest to zupa i się najadam do syta. Wtedy już nie muszę 2raz mierzyć:-)

Nie no ogolnie to mi nie skacza te cukry tylko musze zjesc to co moge, ziemniaki u mnie tez odpadaja bo mi podnosza sporo, tzn tylko na obiad troszke moge, to wole zjesc pol worka kaszy gryczanej czy kuskusa albo makaronu pelnoziarnistego, bo sie chociaz najem. Ja na czczo 94, po sniadaniu bede mierzyc dopiero o 10.00. Oj chciałabym, żeby mała ważyła 3kg, no już nie moge doczekać się poniedziałku i usg, czy przybrała coś,czy znów spadła z wagi. znów się umówiłam z babką od ubezpieczenia mieszkania i już drugi raz mnie wystawiła:/ Po prostu super, a specjalnie wcześniej wstałam i od razu sprzątanie itd. :/ Co za ludzie.
A po śniadaniu 99. Dziś poprzesuwało mi się przez to wstanie wcześniejsze, będę każdy posiłek jeść wcześniej.
podzieliłam sobie ten obiad :) zjadłam teraz zupę samą, a potem zjem II danie :), żeby głodna nie chodzić. Moze to mi nie zaburzy wszystkiego, zobaczymy.

Ostatnia edycja:
u mnie dziś na czczo 83 po śniadaniu 98 teraz szykuje obiad. muszę się najeść bo mam dziś ssanie:):happy2: I dzis imieniny krytyny- idę do tesciowej- hihih może bedzie miala coś co mogę zjeśc:)

reklama
Witam dziewczynki:-) Ja dopiero się obudziłam i szykuję śniadanie:szok: Coś mi się ostatnio spanie poprzestawiało. Zasypiam po 4 a wstaję prawie popołudniu:angry:. Ja rano cukier 80 a na śniadanie jaja na miękko i zobaczymy jak będzie;-)
Edyta moja mama też jest Krystyna i muszę jej coś naszykować ...może sernik na zimno bo to szybko?

Do góry