reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

reklama
Hej Wam, ja dziś 98/92/101. Na obiad mogę sobie pozwolić na najwięcej i nawet jak się nie ruszam to jest ok. Staram się dokładać jedzonka, żeby ta mała jakoś przybierała wiecej, zobaczymy jak to się będzie miało do cukrów i jej wagi. Złapałam kontakt z taką specjalistką od rehabilitacji i neurologii i pocieszyła mnie, że nawet jeśli ta hipotrofia będzie super duża to poradzimy, póki, co dopóki wiek dziecka nie jest za mały o conajmniej 2 tygodnie to nie mam się czym martwić. Idę robić kolację- Edyta, ja własnie ryb moge duuuuuzo, ile nie zjadlam to i tak cukier dobry, to samo z kurczakiem, jajkiem, gorzej z wędliną, tu muszę uważać bardziej. Oglądałam film "Mój rower" (dopiero)- bardzo dobry, polecam :)

ja wczoraj z kolacja przystopowałam i tylko 1 kromkę zjadłam no i wreszcie cukier był ok ale musiałam wstać o 3 w nocy na nocny posi.łek co by ketonów w siuśkach nie było:szok:
Edyta skoro ty masz takie niskie te cukry to ja bym mimo wszystko radziła częściej niż raz w tyg badać ten mocz na aceton żeby kontrolować czy dziecko odpowiednio odżywione:tak:

Miłego dnia kochane, ja lecę do szkoły, będę popołudniu. Coś mnie niepokoi ten cukier na czczo, zaczyna oscylować w okolicy 100, dziś 97.

Aisha no u mnie dziś na czczo 100 po sniadaniu 103. Natalia masz rację będę sobie mierzyc częściej. u nas pada snieg, wieje wiatr- a ja dziś coś kiepsko się czuję. Ta pogoda za oknem mnie dobija. Juz moglabym być wiosna:)

Hej Laski!!

Ja tez od rana jakas zmarnowana jestem - pogoda fatalna u nas - wieje i 7 na minusie . A tak sie chce slonca !!
Na czczo 92 - to chyba moj standart - czasami zdarzy sie mniej ale najczesciej 92.

Mimo wszystko milego dnia Wam zycze - moze smaczna herbata postawi nas na nogi:-)

Cześć dziewczynki! U nas zimno i leje:baffled: Ja dzisiaj na czczo 80 i zaraz jem śniadanie. Zawsze tak późno bo późno wstaję i wszystkie posiłki mam opóźnione. Po wczorajszym nocnym posiłku ketonów brak więc ok:-)
Aisha powodzenia w szkole.
Co robicie dzisiaj na obiad?

Ja studiuje- jestem na ostatnim roku, robię mgr :) Juz wróciłam! Jupi! :-) Z promotorem pogadalam, ale bede sie z tym bujac czuje niezle...no trudno, teraz mam wazniejsze sprawy na glowie niz praca mgr. Jakos doprowdze to do konca. Do tego moj promotor jakis wczorajszy mocno byl albo chlapnal dzis rano co nieco bo czuc od niego bylo %%%%, ze nie wiem... Co za ludzie:-p Najgrubsze do zrobienie to rozdzial, ktory ma miec 15 stron. Reszta to juz forma, kosmetyka, takie pierdoły co można szybko poprawić.
Dziś do szkoł wróciła dzieczyna, która urodziła córe w 32 tygodniu ciąży. Już u niej wszystko ok, urodziła się 2100, więc spora (ja tylko 2 tyg w tył a moja wazy nie duzo ponad 1kg...) i dostala 10 pkt. Leżała w inkubatorze 3 tygodnie, ale juz jest w domu, a dziewczyna? W ogole jakby nie rodzila 6 tyg temu :p Laska, śmiga, że hej! A córa druga już, Karolinka :))

reklama
Aisha to ci powiem moja koleżanka urodziła 28 lutego _teraz i ona to juz wogóle podniosła tak poprzeczkę wysoko, ze szok. byłam u niej a ona siedzi sobie z nogami podwinietymi pod pupę( tydzień po porodzie) - szok. lata po sklepach- wogole jakby nie rodziła. Życze powodzenia w pisaniu pracy. :-)
Ja zaraz pomiar po obiedzie- i na 15 jadę na urodziny do chrzesnicy- kurde ale niestety tort przejdzie kolo nosa- a moze sie skuszę na 1 malutki kawalek?? co wy na to?

Do góry