reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Edyta spokojnie, ja muszę mierzyć codziennie rano tymi paskami czy nie ma acetonu ( ketonów w moczu). Nie wiem jakie masz ale ja dostałam KetoDiastix. Ciekawi mnie tylko dlaczego raz w tyg. skoro poziom ketonów po 1 nocy może gwałtownie skoczyć?

reklama
Hej Wam, wczoraj świetowalismy dzien kobiet, przyszla siostra i szwagier- fajnie bylo, poszlismy spac o 2.00, do tej pory popijalam sok pomidorowy. Dzis na czczo: 98, ale jestem już od jakiegoś czasu głodna, a że nie chce ich budzić, bo mąż wstaje dopiero o 9.00 to tak koczuje ;-) Dobrze, ze zaraz pobudka bo juz nie moge! U nas niestety nawaliło śniegu znowu:/ Kiedy w koncu koniec tej parszywej zimy?! Ja mam juz dosc! Dzis znów goscie, jutro szkola- zabiegany weekend :) Madzia kopie jak szalona, chyba chce mnie pocieszyć, wczoraj jak siedzielismy to myslalam, ze w brzucha wyskoczy hihi, a dzis od rańca juz daje znac, pewnie głodna! Miłego dnia Wam zycze kochane! I niskich cukrów jak zawsze!
co do tych pasków- nawet nie wiedzialam, ze takie istnieja. A co sie robi jak te ketony wlasnie skocza?????

Natalia nie mam pojęcia dlaczego 1 raz w tygodniu- może dlatego ze nie mam gwałtownych skoków cukrów. też mam paski Keto-Diastix. dziś sprawdzałam i u mnie kolor sie nie zmienił. to chyba ok.
Dzis zjadłam inny chleb na sniadanie i miałam 105. na czczo 80. wiec nie jest źle.
Ta diab. kazała mi więcej jeść więc się boję że cukry bedą skakać. ale musze bo chudnę. kurde ani dobrze ani źle. :cool:

Edyta mi mowili ze nie muszę przeliczac i moge jesc wiecej: ryb, chudej wędliny drobiowej i chudego mięsa drobiowego i tak robię :) A no i jajka, tylko uważać na cholesterol w żółtku.

hej dziewczyny

u mnie dzis 79/93 wiec po prostu cudnie

Ja wyprobowalam chleb orkiszowy ale niestety cukry byly wysokie. Na kazdy organizm rozne produkty maja inny wplyw i trzeba metoda prob i bledow az do skutku probowac.

No dokladnie z tym chlebem to na kazdy inny dobrze dziala - w moim wypadku genialny jest orkiszowy .A owoce jem - niezbyt dojrzale banany , jablko i najlepszy pomarancz jest na cukry , greifrut tez moze byc , mandarynki u mnie niezbyt , no i maliny i truskawki mrozone super.

Edyta z tego co mi mówili w poradni to ketony nijak się mają do skaczących cukrów. bardziej do tego, że chudniesz bo jak pojawiają ci sie ketony po nocy to znaczy że za mało jesz i głodzisz dziecko. Wtedy tzreba wprowadzić posiłek nocny. Ja np. dopóki normalnie jadłam na kolację spore ilości nie miałam ketonów, ale po jakimś czasie musiałam ograniczyć kolację bo cukry się podniosły i wtedy pojawiły sie te ketony. Teraz o 3 w nocy budzę się na posiłek i jest ok.
U mnie dzisiaj na czczo 76 a po śniad. 97 a zjadłam naprawdę dużo . Kolejny raz potwierdza się teoria że rano mogę więcej. dziewczyny na mnie z owoców też dobrze gruszki działały nawet te bardzo słodkie.

no u mnie po obiedzie 90:). fajnie, ale też sporo zjadłam. pozwoliłam sobie na kopytka do tego warzywa gotowane i skrzydełko pieczone- i tylko takie cukry. cieszę sie bardzo. teraz zjadłam podwieczorek.

reklama
Do góry