reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Natalia ja jem na kolacje juz lzej, ale za to II sniadanie, obiad i podwieczorek big i chyba tak juz sie organizm przyzwyczail. Dzis zmienilam chleb, dosc jakis slodki jest, mam nadz ze cukier bedzie ok. Na czczo 94, po sniadaniu 102. Ja np na kolacje jem: ogórek zielony, herbata owocowa, i zlozona kanapka chleba razowego z cienkim plastrem wędliny i zazwyczaj jest ok. Najlepsze cukry mam po obiedzie. A teraz jem II sniadanie- 2 kromki tego nowego chleba: razowy zytni ze slonecznikiem, kawa zbozowa z mlekiem 2% i gruszka. Nie dlugo jade na to USG, 3majcie kciuki. Kurcze bedziecie robić 3d/4d???? Bo sie zapisalam, ale sama nie wiem, no i to bedzie juz 32 tydzien....

reklama
Najlepszego Kobietki:) ja dziś 76/98 zaraz jadę do diabetolog- ale muszę szybciej obiad zjeśc bo tam to sie naczekam z pewnością. cieplutkiego dnia życze bo na dworzu u nas strasznie zimno i wietrznie:):eek:

Nie dlugo jade na to USG, 3majcie kciuki. Kurcze bedziecie robić 3d/4d???? Bo sie zapisalam, ale sama nie wiem, no i to bedzie juz 32 tydzien....

&&&&&&&&&&&&& za dobre wiesci

my chcielismy isc na usg 3d/4d, ale w przypadku bliźniakow to podwojnie licza wiec zrezygnowalismy. Za te pieniadze cos innego kupilo sie maluchom

W sumie moze i papryka cos miec wspolnego . Papryki nie testowalam , bo tak jak ja kocham to od poczatku ciazy cos mam do niej na bakier inawet patrzec w jej kierunku nie moge.
Ja na kolacje moge sobie pozwolic najwiecej - jem 2 kromki chleba ( teraz orkiszowy i przy nim najwiecej dodatkow moge miec) -nawet 4 plastry wedliny np. 2 plastry poledwicy i 2 plastry piersi z indyka , 3 ogorki kiszone , 2 rzodkiewki, 4 listki salaty , 2 male paroweczki cielece i mam najczesciej 115 , 118 - i to bez ruchu , bo wieczorami zawsze padam:-)
Aisha dawaj znac jak po usg.
Ja nie zapisywalam sie na 3d 4d - ufam mojemu lekarzowi i jego usg .

Marja to zazdroszczę. Ja takie ilości to mogę na I i II śniadanie bo poźniej już wywala. Spróbuję dzisiaj sam chleb z wędlina i pomidorem i zobaczę. W sumie to mama mi mówiła, że takie cukry to też z nerwów mogą być wysokie a ja ostatnio sporo w stresie niestety.

Hej Wam, ale tragedia :/ Cukier po obiedzie 135- pewnie ze stresu albo dlatego, że poźno zjadłam... Dr wypatrzył powiększone kanaliki nerkowe no i jest chuda mała nadal. Stres od razu masakryczny!!!! Na papierze wynik bede miec za 3 dni. Skonsultowalam to telefonicznie od razu z moja dr- powiedziala ze ten lekarz za przeproszeniem jakis glupi jest, bo wysylal mnie na patologie ciazy i, ze mam robic usg co tydzien a tam jest tylko 3mm to poszerzenie, a jest wymagana hospitalizacja jak jest 8mm. Kazala za 2 tyg zglosic sie do niej, wiec pewnie zrezygnuje z usg 4D, bo znow na wizyte 250zł musze wydać. A trafilam na tego lekarza, ktory byl kiedys moim pracodawca i wyrzucil mnie po tym jak poronilam...
nie lubie go strasznie! W ogole jego teksty jak zwykle na miejscu: " co za zasadnosc robienia usg najpierw prywatnie a potem na nfz?" i sie wymadrza, bo moja dr to droga, bo on to ma doktorat i jakies tam *******y i w ogole jest zajebisty:/ Poracha! Zagmatwane to co Wam napisalam, jak sie wiecej wyjasni to bedzie latwiej opisac chyba. Mam nadzieje, ze Madziulka da sobie radę!

Aisha napewno sobie poradzi. Nie stresuj się tak niepotrzebnie. Z tym lekarzem, fakt gorzej trafić nie mogłaś ale skoro Twoja pani doktor jest fajna i widać rozsądna to ja jednak wieksze zaufanie bym do niej miała. A to że dzidzia jest malutka to zobaczysz jak szybko nadrobi. Ja przy urodzeniu 2450g ważyłam a teraz to lepiej nie mówić jaki kawał baby jestem:szok:

Aisha ja tez urodzilam sie z waga 2.100 - w tydzien nadrobilam :-)
Bedzie dobrze - trafilas na dziwnego lekarza i tyle , a z tym szpitalem to wiesz co to chyba wariactwo jak sie idzie wlasnie na kase chorych - wyobraz sobie, ze jak wynik z obciazenia glukozy odbieralam i mialam te 152 to mnie tez do szpitala kierowali , ze trzeba pod kontrola badac cukier - moj lekarz sie wysmial z nich , bo niby po co ja w szpitalu z glukometrem . Ufaj swojemu lekarzowi , napewno wie co robi i co widzi .

Dzięki kochane, trochę się uspokoiłam, 18 marca mam wizytę u mojej doktor. Więcej nie będę robić USG na NFZ- chociaż to było pierwsze....Ale z drugiej strony może dobrze, że chociaż wykrył, ze coś jest, co trzeba kontrolować.

reklama
Aisha bedzie ok. widzę że my wszystkie nie zawiele wazylyśmy- ja 2600 i teraz baba az tylko.
Moja diabetolog powiedziaal, że cukry mam ok i zwiększyła mi dawki ww. że mam więcej jeść. I słuchajcie czego- do każdego posiłku oprócz warzyw- owoce. jak nie owoce to jogurty.
no i dziś po obiadku z owocem cukier 134. więc chyba zostanę tak jak było. znów mam wizyte za tydzień- bo moja Pani doktor będzie dopiero ok 10 kwietnia. Dała mi recepte na paski do mierzenia acetonu- nigdy nie mierzyłam. jesli macie doświadaczenie piszcie. mi powiedziała że 1 raz w tyg. mam to mierzyć.- ale o co chodzi??:no:
A u gin. mam wizyte 12-go. zobaczymy co z moim maluszkiem:)

Do góry