reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Ja dziś na czczo 93, po śniadaniu nie zmierzę, bo będę u lekarza, ale spacer na pewno zbije to minimum, które zjadłam. Ja dość obszerne jem: obiad i podwieczorek i jest ok, reszta posiłków bardziej uważam. Dlaczego ja się martwię o naszą córkę, a mój mąż zachowuje sie jakby nic się nie działo???:no:

reklama
Aisha martwisz sie bardziej , bo jestes Mama :-) - faceci inaczej wszystko odbieraja - a Ty od poczatku 2 kresek razem z wielka radoscia czujesz i obawy , czyz nie ? i tak juz bedzie na zawsze .A z malutka jest na pewno wszystko dobrze - teraz beda tygodnie gdzie maluszki rosna najbardziej - odbije jeszcze z nawiazka zobaczysz:-)
U mnie na czczo 89.

Wrocilam od lekarza, wlasnie jem II sniadanie, zmierze po nim cukier bo rano nie moglam. Ta dr tez pow zeby sie nie martwic, zobaczymy co na tym usg w pt wyjdzie i dopoki nie ma hipotrofii???? ( już odczytałam u mnie spowodowane może być właśnie nadciśnieniem i cukrzycą..) to jest ok. Poza tym łożysko mam super, szyja ok, więc to najważniejsze. No to czekam do piątku! A niunia musi być zdrowa! Kupiłam sobie podpaski poporodowe i majtki i sól fizjologiczna i roztwór wody morskiej do nosa malucha :) Kolejne części wyprawki, hihi;-) no i masę leków: paski, dopegyt na ciśnienie, magnez, euthyrox na tarczycę, tylko moich witamin nie było i idę jutro dokupić, ech drogie to wszystko:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki:-) u mnie dzisiaj na czczo 76 ale to norma. już wiem dlaczego ten cukier po obiedzie wczoraj taki wysoki był bo z głodu pół godz wcześniej zjadłam dwie kromki chleba no i skumulowało się z obiadem i rezultat od razu był.
Aisha dobrze,że lekarka cię troszkę uspokoiła. Pójdziesz na to 2 USG i upewnisz się,że wszystko jest ok.
A co do ceny lekow, ehh to nawet komentować się nie chce, drożyzna że szok i im większa ciąża tym więcej trzeba tego brać.:baffled:

Aisha bedzie git zobaczysz:-)

Kurcze szkoda,ze nie wiedzialam,ze dopegyt bierzesz - ja mam cale opakowanie i nie mam co z nim zrobic - mi lekarka , ktora nie wierzyla mi , ze mam wysokie cisnienie tylko w gabinecie medycznym kazala brac - wykupilam przez pomylke i tak sobie lezy w szafie - bierzesz to tylko w ciazy czy wczesniej tez? bo ja Ci ten lek chetnie oddam , bo u mnie sie zmarnuje.

Ej dziewczyny ja nie wyrabiam z tym moim glukometrem:wściekła/y: Mierzę dzisiaj po śniadaniu i szok 137. Coś mi się za dużo widziało w stosunku do tego co zjadłam no i mierzę 2 raz i 115. No żesz ile można. Coś za często mi się taklie pomyłki zdarzają bo raz na 2dni gdzieś. Wyrzucę dziada do śmieci.:angry:

Aisha super , to wyslij mi adres i dane i ja Ci chetnie wysle - bo nie lubie wyrzucac lekow , a z tym totalnie nie wiedzialam co zrobic:-)
Natalia ja wczoraj dostalam w aptece darmowo glukometr - Accu Chec Active - jako starter bezplatny - popytaj po aptekach ponoc co ktora ma takie na stanie .

reklama
marja ja ten swój też dostałam za darmo w poradni diabetologicznej niby z programu dla kobiet w ciąży. Jedynie paski dokupić musiałam. Ale widzę, że firmy na takie programy chyba najgorsze dziadostwo dają no bo pomiary same za siebie mówią.
Dzięki za informacje, popytam w aptekach ale i tak zapas pasków do tego muszę wykorzystać bo 70zł za nie dałam. Ja po 2 śniadaniu cukier 84 a zjadłam grejpfruta czerwonego sporą laskę kabanosa z majonezem i 2 kromki chrupkiego chleba. rano zdecydowanie cukry lepsze:-)

Do góry