reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Cześć dziewczyny.- ja już na nogach- cukry na czczo 93 po śniadaniu 73 - dziwne jakoś- nigdy po śniadaniu tyle nie miałam zawsze powyżej 100.:dry: a dzień dla mnie jakiś leniwy- pogoda wietrzna, i zimno.

reklama
Hej edyta, to dobrze, tylko sie cieszyc :) Ja na czczo 91, wlasnie koncze sniadanie jak mozna go tak nazwac: 1 kromka chleba chrupkiego z 1/2 plastra wędliny i herbata owocowa, bo inaczej cukry zwariuja. U nas w miare cieplo ale wieje strasznie. Ja dzis z gorszym humorem, nie wiem czy mnie cos nie bierze po wczorajszych zakupach, chyba nie bede wylazic z wyra. Maz bedzie musial isc sam do lidla. Miłego dnia!

hej dziewczyny

u mnie na czczo 87, po sniadaniu 102 :).....oby tak dalej

leniwa niedziela....w domu, bo na zewnatrz snieg proszy i wiatr okropnyyy

milego dzionka

Ja po śniadaniu 102 :) Coś mi się katar robi...:/ Obiad robię zaraz.
I po obiedzie, makaron pełne ziarno, piers z kurczaka gotowana, ogorek zielony, herbata owocowa (zurawinka:), pół jabłka. No i zobaczymy. Właśnie mi ciasto pachnie, bo kupiłam dla gości dzisiejszych. :angry: Od nich kupimy właśnie przewijak i dwa pokrowce na niego za 20zł, więc super oszczędność, a z maty edukacyjnej jednak rezygnuję.

Marja
kupiłam ten błonnik z Lidlu, zjadłam kilka na sucho- całkiem spoko, na podwieczorek sobie zjem z mlekiem. A powiedz, gotowałaś mleko? Podgrzewałaś? Czy z zimnym? Bo mi po większej ilości mleka cukier niestety skacze i tak się zastanawiam, może lepiej takie zimne zrobić?

No i jem te płatki, sypnęłam tak na oko, z zimnym mlekiem 3/4 szklanki, zmierzę z ciekawości cukier za godzinę. Marja a oprócz tego jesz może jakieś musli??????Albo inne dziewczyny?

Ostatnia edycja:
Heja Dziewczyny!!!

U mnie dzis wieje okropnie i mam jakis podly nastroj - mam dzis kryzys i brak slodyczy - tak bym zjadla cos slodkiego - najlepiej duzo bitej smietany i nutelle:-)))

Aisha ja to jadlam do jogurtu , platkow zbozowych i tych zmiksowanych owocow . Z mlekiem to ja sama nie wiem jak namnie dziala - ale to tez zalezy co - serek wiejski np jest ok - a mleka samego jakos nie pilam - tez mi brakuje, bo w tej ciazy mam jakies zapotrzebowanie na nabial .
Musli nie jem - ja jakos nie przepadam z tym - ale mysle,ze jakbys poszukala jakis bezcukrowych i bez suszonych kandyzowanych owocow to by bylo ok - np. jakies orzechowe .

Ja po kolacji 103, więc dziś super wszystkie wyniki praktycznie ok. Marja bidulo, dziś Ciebie dopadło...też miałam kryzys przez chwilę, bo kinder czekolada leżała i ciasto....i tak mi się chciało, ale jakoś dałam radę! Jeszcze troszkę, już marzec, jeszcze 2 miesiące...także głowa do góry! Ja mam jutro na 19.00 wizytę i USG, zobaczymy co z tą wagą, oby było ok, proszę o mocne kciuki!!!!! Oczywiście jutro w dzień jeszcze napisze. Miłej nocy, zaraz będę jeśc posiłek nocny i ide spac!

Dogodzilam sobie pomarancza na podwieczorek:-)

Aisha ja tez jutro mam wizyte - o 18ej:-)

Dobrejnocy:-)

helllooooo
dziewczyny-&&&&&&&&&&&&&& za wizytujace

Ja dzis na czczo 88, po sniadaniu 109....jest nadzieja ze cukry sie unormowaly, a wizyta u diabetolog dopiero za tydzien.

milego dnia i niskich cukrow :)

Hej Wam :) No to 3mam kciuki Marja!!!! Dawaj znać koniecznie, co i jak!
Elajar ja nie chodzę do diabetologa wiesz? Tylko mi mówiły, że jakby cukry wysokie się utrzymywały, to wtedy przyjechać. To również już dziś &&&&&&&&&&&& za wizytę.
Ja na czczo 95, po sniadaniu 101, teraz gotuję rosól i piekę pierś w piekarniku, zjem z makaronem pełne ziarno- jednak po nim nic mi nie jest:) Pewnie jeszcze jabłko do tego, ale zobacze i kawka zbożowa albo herbata owocowa.
Ja dziś od rańca gości: siostra, mama, kolezanka z mezem i 5 miesiecznym synkiem :) Poszli juz, a ja sprzatam, krzątam się, gotuję- usiadłam odpocząć trochę. Mam nadzieję, że Madzia ma się dobrze, trochę się stresuję tą wizytą dzisiaj. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Mąz w pracy do 16.00, potem jeszcze na mieście musi coś załatwić. siostra nakupiła kaftaników, czapeczek, kocyk, niedrapki, w ogóle kaftaniki są świetne bo od razu maja jakby doszyte niedrapki, ale mozna je wywinąć na zwykłe rękawki:-) Także już coraz mniej do kupienia, co mnie bardzo cieszy:) Jeszcze ze 2 pajacyki i bodziaki z dł rękawkiem i coś na wierzch na wyjście na spacer i ze szpitala i z ubrań wsio. A mama z kolei przyniosła wałówki dwie siaty- dbają o mnie kurcze, dbają :)) W prezencie za to mamie kupiłam e-papierosa, bo bardzo chce rzucic ale nie moze, wiec moze to pomoże choć trochę, a wiem, że chciałą go mieć, czekam na przesyłkę :))Wierzycie w ten zabobon, że jak się ma dużą zgagę to dzidzia ma dużo włosów jak się rodzi, a jak się nie ma to łyse??? Bo ja rzadko mam zgagę :p i urodziłam się łysa :p A mój mąż urodził się z całym tabunem włosów, ze musieli mu obcinać juz w szpitalu, bo nie dalo sie wymyc z krwi. Miłego dnia i niskich cukrów! Odezwę się jeszcze!

Ostatnia edycja:
reklama
hejka- czekamy na wieści po wizycie. ja dziś cukry super 80/83/87 teraz tylko po kolacji bede mierzyc. pogoda super to pospacerowalam. moze dlatego takie sa

Do góry