reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Aisha wozek bardzo ladny - taki dziewczecy na maxa :-).
Z mata edukacyjna to ja mam niefajne doswiadczenia - nakrecilam sie na taka Tiny Love - nowa w cenie ok 300zl i kupilam w idealnym stanie uzywana na allegro - i cale szczescie ,ze zaplacilam za nia chyba 70 zl . Synek niezbyt ja polubil i ja tez - pozniej widzialam duzo fajniejsze i tansze - np canpol , bo takie milusie - a ta to taka szmata cienka .

reklama
AISHA ładny wózek. widzę że ty tak na ostro się szykujesz. :) ja dziś 88 i 102. wczoraj na kolację zjadłam twarożek ;-) i cukier skoczył był powyzej 120. wiec nie moge go jeść.
Dziewczyny powiedzcie jakie kupujecie ciuszki dla dziecka- to bedzie maj- ja nie wiem. poprzednie dzieci urodziłam zimą:) wiec teraz zielona:)

Skończyłam Muffinki ;)
Ktoś chętny? Michas pierwszy się dorwał

Super wózek !!! piękne kolorki

Załączniki

• 20130302_114353.jpg
    20130302_114353.jpg
    48,6 KB · Wyświetleń: 34
  • 20130302_114218.jpg
    20130302_114218.jpg
    38,4 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
Witajcie słodkie mamusie :-)
Jestem nową majówką na forum - strasznie się cieszę, że znalazłam taki temat i to właśnie w majówkach.

Natalia_bis nie przejmuj się kg - ja też schudłam na diecie - teraz właśnie mija 5 tydzień - chudłam tak ze 3 pierwsze, a potem przystopowało. 2 dni temu byłam u lekarza i go mocno przemaglowałam czy to nie szkodzi dziecku - pobadał, pomierzył i stwierdził, że napewno nie - Mała waży idealnie - porównał też obwód główki czy brzuszka, żeby mi udowodnić, że "nie głodzę" dzidziusia. Tym bardziej, że wszyscy dookoła mi mówią, że schudłam na buzi, nogach rękach, więc to ja chudnę, a Mała swoje bierze.

Edyta ja też synka mam zimowego - a teraz kupiłam głównie bodziaczki, pajacyki i takie różne bawełniane - w razie czego coś cieplejszego po synku znajdę - ale na takie rzeczy szykuję się w miarę potrzeb kupować - w końcu to różnie bywa z tą pogodą w maju mogą się zaczynać naprawdę ciepłe dni, a równie dobrze może być zimno.

Dziewczyny, a jecie czasami coś słodkiego, bo ja po tych 5 tygodniach to już czasami nie daję rady - drożdżówki moje ukochane odpadają, bo cukier mocno skacze - ale czekolada - szczególnie gorzka jest ok. Więc czasami sobie pozwolę na jakieś 4 kosteczki gorzkiej linda - ostatnio kupiłam gorzką z pomarańczą i też było ok. A 2 dni temu spróbowałam wafelki jakieś słodzone fruktozą dietetyczne kakaowe - zjadłam na podwieczorek całą paczkę, bo miałam zły dzień (85 g) i też było ok. Ale w takich sytuacjach dosyć mocno sprawdzam cukier - tzn. 1 h po posiłku, potem 1,5 lub 2 po, i tak ze 24 godziny - badam każdy posiłek, nie tylko te główne.

Pyyyyychota!!!!

Moja mama sernik na zimno dzis zrobila - nie zostane obojetna i napewno kawalek zjem:-)
Aisha narobilas mi smaka i wypilam 2 szklanki soku pomidorowego - pycha:-)

Ja na obiad pieczarkowa robie - jakos mi sie zachcialo.

A ciuszki ... jestem w tej dobrej sytuacji,ze dostalam pelne kartony ciuszkow - bodziakow ,, cudakow itd:-) jedyne to do szpitala pare spioszkow musze dokupic . Jednak mysle,ze beda nam potrzebne wlasnie bodziaki najpierw z dlugim , pozniej z krotkim rekawkiem - zamierzam dokupic taki otulaczek jeszcze z matherhood - to nawet do wozka albo lozeczka .No i do spania spioszki i kilka kaftanikow .

No ja po zakupach- padam na twarz! Kupiłam: pieluszki tetrowe 11szt zwyklych za 28zl i jedna kolorowa za 5,99 w Smyku, w Smyku w przecenie 3 pary spioszków bez rękawka za 25zł Disneya, 3 pary body z krotkim rękawkiem za 20zł też disneya. Zostały mi do kupienia: body z dlugim rekawem i kaftaniki. Do tego wanienka, bo mi sie bardzo spodobala za 29,95, wielka paka , bo az 336szt chusteczek pampersa za 25,95, plyn do lukania zwykly dzidziusia za grosze, rożek za 29,95, wiec super cena, dwie butle canpolu w przecenie za 10zl, ale nie spojrzalam na rozmiar smoka...ech i za duze są, jedna butelke tez canpolu za 8zl tez z za duzym smokiem, ale mam nadz ze uda sie karmic piersia i butle przydadza sie pozniej, mydełko do kapieli, puder, oliwke, rajstopki hello kitty ;), 3 pary skarpetek, dwa smoki roznego rodzaju, jedne canpolu, drugie nuka, gruszkę do noska i tyle. Jadlam w aucie obiad, nie dlugo pomiar, zmeczona jak pies jestem :p A jeszcze sporo musimy kupic, bo brakuje calej higieny tzn takiej typu sól fizjologiczna, spirytus 70%, herbatka na kolki, paracetamol itp., przewijaka, moje wszystkie do szpitala rzeczy typu podklady, kapcie, skarpetki, majtki, stanik do karmienia itd., odciagacz do pokarmu, NIEDRAPKI- nigdzie ich nie było!, posciel do wozka. Reszte chyba mam, tzn jesli wystarczy mi kasy to kupie nowe, takie, ktore mi sie podobaja rzeczy, a jak nie to zostanie to, co jest. Rozpisalam się, sorry :) Ale ciesze sie, że juz tyle mam, chociaz spokojniejsza bym byla jakbym wszystko miala :)) No i jakies wierzchnie coś na wyjscie ze szpitala, tylko nie bardzo wiem co.
Muffinki- mniam!

Ostatnia edycja:
Aisha fajny ten wózek.:-) w sam raz dla dziewczynki a nie za bardzo cukierkowy. Kobieto to poszalałaś na tych zakupach dzisiaj.
Ja dzisiaj od rana w szkole rodzenia byłam a że kurs weekendowy to dopiero niedawno wróciłam. Zdrzemnęłam się troszkę bo wykończona i zbieram siły na jutrzejszą posiadówkę.
Do tego jakos nie za specjalnie się czuję (coś mnie ciągnie w podbrzuszu) więc uciekam leżakować.
Dzisiaj o dziwo cukry dobre chociaż posiłki nieregularne, wiadomo tylko w przerwach coś skubnęłam. Nawet po obfitym obiedzie bo wygłodniała byłam po tylu godzinach:-);-)

Aleście mi smaka narobiły tymi ciachami. Ja wczoraj pozwoliłam sobie na podwieczorek na 2 szkl. koktajlu truskawkowego na słodkim mleku ale posłodziłam stewią i cukier ok:-)
Życzę udanej niedzieli bo ja jutro od rana na zajęcia pomykam:-)

Natalia odpoczywaj, ja po tych zakupach jeszcze nie doszłam do siebie, Jutro dość aktywna niedziela, ale bez szkoły na szczęście, jadę dopiero za tydzień. Dziś taki dzień, ja też mam cały dzień dobre cukry:tak: No niby przyszalałam, ale chciałam wszystko kupić, ale ani sie nie dało, bo nie było tego, co chce, ani już sił nie miałam a i funduszy trzeba zostawić na inne rzeczy. W przyszłym miesiącu powtórka i zamierzam juz wtedy mieć wszystko! Czas najwyższy tak myślę ;-) Miłego wieczorka, ja jeszcze posiłek nocny i lulu.

reklama
Aisha ja też się nastawiam na większe zakupy jak tylko kasę z Zusu dostanę za L4. Brakuje mi jeszcze pościeli, kosmetyków i wanienki. Ale to już nie tak dużo zostało. No i jeszcze jakieś koszule do szpitala bo też mi brak.
Ja się wcale nie dziwię,że dobre masz cukry jak ty dzisiaj tyle sklepów obskoczyłaś:-)

Do góry