reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

hej hej
u mnie dzis na szczescie wyniki cukrowe w normie, tzn. lekko przekraczam 120 (121,123), ale w ostatnim czasie to sukces

dzis obiad byl z kasza gryczana wiec ok

nigdy nie jadlam kaszy perlowej i nabralam ochoty na sprobowanie

W pierwszej ciazy na czczo mialam cukier ok, ale po 50g(?) glukozy po 1h to byl ponad 250!!!!! teraz po 75 glukozy po 2h-157 wiec o niebo lepiej

reklama
u mnie po kolacji 94- super- ale też wypiłam 1l wody- bo nic sie nie ruszałam- woda to patent dobry:) /Ktoś wcześniej pisał o budyniu- czy wy robicie same?? czy z paczki?- ja robiłam z paczki ale bez cukru- i nie bardzo mi smakowal ale cuż:zawstydzona/y:

z kisielem o tyle prostsza sprawa, że na wodzie a z budyniu to dodatkowe cukry jeszcze z mleka będą. Tak bym zjadła mój ukochany budyń malinowy ale nie wiem czy ryzykować.
Noirel spokojnie myślę, że twój lekarz wie co robi i na te 2 powyżej normy można oko przymknąć;-) ewentualnie ogranicz troszkę słodycze i będzie ok:-)
Ej dziewczyny dlaczego wy takie te paski tanie macie? Ja za te od siuśków i do cukru zapłaciłam prawie 80zł:crazy::wściekła/y::szok:
jak dla mnie trochę kasy to jest bo taki zapas tylko na miesiąc wystarczy, dodatkowo prawie 170zł miesięcznie na tabletki, które muszę łykać wydaję więc do kupy to trochę kasy jest:wściekła/y:

hej Laseczki
u mnie po sniadaniu 109 :-) alleluja!!!! az sie gęba smieje....chociaz do obiadu, bo potem sie opkaze

ja za paski 2 opakow. place prawie 40zl- paski contur plus
w pierwszej ciąży placilam tylko 5zl za 2 opakow., ale wtedy byla inna sytuacja z ryczaltami

Hej Wam, to prawda, paski wcześniej były o niebo tańsze, biedni Ci cukrzycy..tyle kasy muszą wydawać. A wiadomo tu 25zł, tu leki, tu wizyty, tu zastrzyki i kupa kasy się zbiera....

Ja na czczo 94, zjadłam bardzo lekkie śniadanie: kromka chleba chrupkiego z połową plastra wędliny drobiowej i herbata owocowa, a głodna nadal jestem jakoś, ale nie chce dziś przegiąć- dziś cukry mają być ok!

Heja!

U mnie na czczo 91. Zjadlam tylko serek wiejski ,bo zawsze po nim mam ok . Ja z paskami musze oszczedzac , bo mam nieduzo - a najwczesniej za tydzien bede miec recepte . Te paski cena zalezy tez od firmy - im wiecej kosztuje glukometr tym tansze paski czesto , a jak glukometr daja za darmo np. w aptece czy przychodni to paski drozsze , bo wtedy firma odbija na za glukometr.

hejka. ja na czczo 78 po śniadaniu 101- . ja dostałam glukomer- OPTIUM XIDO- za 2 opakowania pasków na recepte zapłacilam 28zł - jak bez recepty to 1 opakowanie 40zl.

101 po śniadaniu, ale głodna jak wilk- właśnie wszamałam II śniadanie, ale nie będę mierzyć, szkoda pasków. Ja mam glukometr Accu-Chek.

Aisha ja tez glodna jak wilk - zjadlam 2 kanapki - jedna z serem zoltym , druga z tunczykiem w sosie wlasnym z ogorasem . Podpasowal mi chleb z biedronki - polskie zboza - zytni - taki zwykly chleb wreszcie , nie sztuczny - odrazu inaczej sie to je - mam po nim mneijszy cukier niz po tamtym poprzednim - takze jakby co polecam wyprobowaniu .

reklama
Marja dzięki bardzo, pewnie spróbuję jak będę w Biedro, a co do sera żółtego jesz jaki podleci? Czy jakiś odtłuszczony? Bo mi po jakimś zwykłym od razu cukier szedł w górę. A powiedz co można jeszcze na kanapkę? Bo pomysłów nie mam :/

Do góry