reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy :-)

to jednak sprzątanie działa z opóźnionym zapłonem....:-D po takim maratonie jak sobie rysia zafundowała w sprzataniu to wcale się nie dziwię, że rodzić zaczęła:-D;-)

reklama
Rysia a wody??? byłaś na IP??

Byłam... jak zwykle nie leci na tyle, żeby już trza było podłączać ( z resztą komu by się chciało o 3 w nocy poród wywoływać?:crazy: ). Chciał mnie zostawić lekarz na niedzielę i w poniedziałek wywołujemy, ale stwierdziłam że jak mam się gapić całą niedzielę w sufit to wolę to robić w domu.

Rysia no to już niedługo...ostatnia prosta została:-D
A gdzie rodzisz? Dobrze kojarzę Ujastek czy coś pokręciłam?

Tak, na Ujastku. Z tym, że jak już wiem kiedy urodzę to stwierdzam, że wcale jeszcze nie chcę rodzić :szok: . W ogóle nie chcę rodzić! Zmieniłam zdanie!! Już kicham w gacie ze strachu, a co dopiero jutro :angry:

Rysia już koncóweczka:) już niedługo.. zaciskam mocno kciukasy za was:)

U mnie znow cukier na czczo 89 czyli poniżej 90 a od godz 17 pozerałam w ramach złego samopoczucia ciasto z bitą smietaną i ciasto z truskawkami i galaretką... z 1 kg ciast do 1 w nocy pozarłam hahahaha

U mnie tez cukry od jakiegoś czasu na czczo niskie ok70-80 a jem dużo lodow i wczoraj zjadłam z 3 duże kawałki szarlotki i tez cukier ok chyba się normują. Ja za każdym razem jak w nocy boli mnie brzuch to mysle sobie "tylko nie w nocy ,ja nie chce w nocy "a w dzień znów się denerwuje ze nic się nie dzieje i tak mi dogodzić i tak zle i tak niedobrze ,dobrze ,ze to dzieci decydują kiedy chcą wyjść nie my bo tak by się to odkładało w nieskończoność .

tRysia nie dziwie sie , ze ze wyszlas ze szpitala, tez bym zwiewala gdzie sie da . A teraz nie czekaj na wywolywanie tylko chlopa do roboty pogon - nic lepiej i szybciej nie wywoluje porodu jak sex - to sprawdzone - my za tydzien bedziemy tez "wywolywac" , za tydzien,bo maz zaczyna urlop i wtedy spokojnie moge rodzic.
Edyta z tym wywolywaniem to roznie - dobrze ,ze tak Ci sie to kojarzy , bo nawet i polozne na sr mowily , ze oxytocyna czesto dodaje bolu i osoby , ktore mialy poprostu wywolane tym to sie nacierpialy . Ja mialam oxytocyne tez podana ale to w trakcie porodu zeby skurcze byly mocniejsze i szybciej parte byly to tego nie odczulam nawet , tez jak podaja po odejsciu wod to tez ok . No ja bede wszystko robic zeby tego nie dostac - a syna urodzilam 10 dni po terminie - przyszedl czas i sam zadecydowal kiedy chce wyjsc - a ja nie mialam cyklu 28 dniowego tylko 32 wiec te okreslanie terminu wg lekarza to jest wielce umowne.
Mnie boli tylko przy chodzeniu , reszta sie uspokoila .Jutro mam wizyte u lekarza , zobaczymy co powie.

reklama
Do góry