reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słodkie mamy :-)

Powiem ci Natalia, ze ja przestałam regularnie mierzyc... mierze sporadycznie po posiłkach, ale na czczo mierze codziennie... i ja nadal nie mam skoków mimo, ze nie trzymam wcale diety. moim zdaniem nie mam nietolerancji glukozy, ani cukrzycy. jak mierzyłam w nocy pomimo późniejszego posiłku nocnego to i tak miałam cukry ok 50-60 o 3 nad ranem, gdzie ostatni posiłek zjadałam o północy. a rano i tak odbicie na 90-99... wiec taka moja uroda.

Dzis pozarłam wielki talerz chrupków duo nesqicka z mlekiem 3,2% i po godzinie miałam cukier 89 :) wczoraj po mega obiedzie tłuste mielone smażone, kapusta zasmazana z boczkiem i młode ziemniaki i zaraz po tym kawał orzechowca :) miałam po 1h cukier 79....
No to gdzie ta moja cukrzyca/nietolerancja....

Ja juz się buntuje bo ci lekarze z poradni patologii to ćwoki i tyle... ani razu nie skierowali mnie do diabetologa... i mam ich w nosie....

reklama
Mysiak ty może faktycznie nie masz cukrzycy. gdzie po takim jedzeniu takie niskie były.
Ja dzis też puki co niskie poniżej 100. ale teraz zjadłam batonika- tak mi sie słodkiego chciało:)
Caly dzień na dworze- kosiłam trawę, prałam sprzatałam i co??? -i nic. małemu się chyba dobrze zadomowiło i nie ma zamiaru wyjść szybciej.:-:)-)
teraz za to kręci się - to po słodkości. :happy2:

Heja !!!

A ja jestem ciekawa czy mnie cos nie bierze - to ze od kilku dni mnie strasznie boli w dole brzucha, pecherzu , grom wie gdzie , jak chodze - jakbym glowke czula , a dzis mam skurcze ale to typowo przepowiadajace - twardnienie brzucha z lekkim bolem jak na okres - moze cos sie rozkreci ale na to pewnie kilka dni potrzeba.
Dziewczyny tak lekko piszecie o wywolywaniu porodu , a ja boje sie tego jak grom - wiem,ze to strasznie dodaje bolu bardzo czesto - mam nadzieje,ze tego unikne - wszystkie naturalne metody ponad wszystko i tego wszystkim zycze.

Marija- ja miałam w drugiej ciązy podana kroplówkę i powiem, ze mój poród trwał godzine od jej podania i bolało normalnie jak bez podania z tym ,że szybciej.
Chyba , ze teraz sa inne metody wywoływania porodu- tego nie wiem.
Ja też bym chciala zeby sie zaczeło normalnie i poszlo normalnie- ale jak będzie Bóg jeden wie....
Mnie nawet nic nie boli:no:

Coś dziś chyba aura dobra dla cukrzyków, bo ja dziś też elegancko: 88/99/85/85
Teraz siedzę i wcinam krakersy. Tak mi się czegoś chciało.
Co do porodu, to też chciałabym naturalnie, ale przed terminem. :tak::-) Czyli tak w połowie czerwca.

Witam dziewczyny , po nie przespanej nocy cala noc bolał mnie brzuch jak na@ a teraz już cisza ,zastanawiam się dlaczego tylko w nocy boli a w dzień wszystko mija. Moja malutka cos ostatnio w dzień spokojna a wieczorem szaleje dziwne to wszystko .
Marja -pewnie się powoli zaczyna i zycze ci oby szybko się rozkrecilo i to naturalnie.

Evi większość porodów rozpoczyna się w nocy bo w dzień jest silniejsze działanie adrenaliny, która niweluje działanie oksytocyny powodującej skurcze. W nocy się odprężasz i działanie oksytocyny się zwiększa:-) Tak nam na SR mówili:tak:

Marja widzę, że ty też już powoli startujesz do porodu:-D

Cześć laseczki:)
U mnie ckry 89/92 więc luzik.
Mały cała noc spokojny dzis tylko trochę się rusza ale nic szczególnego. Powiem że w nocy sie troche niepokoiłam.
Ale napinał mi sie brzuch- ale nie bolał.
Teraz cisza, nic się nie dziej. żadnych innych objawów.
Jutro wizyta u mojej gin. powiem żeby tam poruszała coby się ruszyło.
Pogoda u nas licha zachmurzone niebo i zimno.
Marija a jak ty??

reklama
Do góry