reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Dziewczyny myślę, że Aisha napewno już po wszystkim. Przy odejściu wód nie czekaliby do dzisiaj tylko od razu działali zwłaszcza że u Aishy ciąża była pod specjalnym nadzorem.

reklama
mnie też od wczoraj nie było a tu takie wieści, na pewno u Aishy wszystko w porządku i już po wszystkim :-) u mnie też nie najgorzej, wyniki hemoglobiny glikowanej wyszły w normie,więc trochę się uspokoiłam bo straszyli mnie że mogłam mieć cukrzycę przed ciążą. Na razie mam być na diecie i kontrolować cukry, jedynie czym mnie Pani doktor dobiła to że cukry na czczo do 90 a czasami mam trochę więcej:-(
Dziewczyny mam pytanie co Wy jecie na ten ostatni posiłek przed spanie?

cześć dziewczyny. u mnie cukry w normie 84/103/96 zjadlam teraz posiłek bo po obiedzie bylam głodna.
u nas od rana piekna pogoda ale od pól godziny grzmi i pada deszcz z gradem.
Mam nadzieje ze za niedługo przejdzie by iśc na dwór. bo w domu nudy.
Dziś umylam okna poprałam firany- i nic sie nie dzieje- chociaz wczoraj miałam skurcze- myąlalam ze pojade- ale po kapieli przeszło:confused:
Aisha chyba nikomu nie dawala numeru więc nic nie wiemy. ale myslę ze już jest PO.
Aniolek- to zalezy ja jem kromke Wasy lub garśc orzechów:)
po kolacji 113.
A CO TU TAKA CISZA????RODZICIE CZY CO?

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki ,kolejny dzień oczekiwań na jakieś oznaki porodu ,powoli trace cierpliwość wszystko mnie denerwuje najbardziej m i rodzina która ciągle pyta jak się czuje itp. Cholera jasna!!! przecież ja mam jeszcze 2 tyg do terminu a mam takie ciśnienie ze hej!!!. Na glownym watku codziennie ktoś się rozpakowuje a ja tak im zazdroszce .

Evi- mnie tez wkurzają ciagle pytający ludzie- TY jeszcze?? ja pierdziut - normalnie wychodze z siebie- aaa i codziennie tel od teściowej- jak sie czujesz- k....a mac- nie moge normalnie jej zdzierzyć.
u mnie na czco 86 a teraz po sniadaniu 75- ale myłam okna dlatego spaliłam.
na 11 mam diabetolog zobaczymy co mi powie. bo cukry jakby nie patrzec skaczą.
A co z Aishą ktos wie???

Hej dziewczynki:-)
Aisha napewno szczęśliwa z Madzią i nie ma głowy do formu.
My dzisiaj Adę zostawiamy pierwszy raz z babcią i jedziemy w miasto formalnosci załatwiać. a ja jeszcze mam kontrolę w przychodni bo coś słabo obkurcza mi się macica i brałam tabletki i teraz kontrola

Wróciłam od diabetolog. pochwalila mnie ze dotrwałam prawie do końca bez insuliny.( bo tą mam szybkodziałająca do kolacji) Poinformowala mnie, że po porodzie mam zmierzyć tylko 2 doby i norma to 100 na czczo i 140 po posiłku. potem w okresie połogu sie nie mierzy bo cukry skaczą. i kontorola po 6-8 tyg. po porodzie. i zmierzenie krzywej cukrowej.
Wiec mozna rodzic- tylko mały nie chce wyjść:cool:

reklama
Do góry