reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodkie mamy :-)

Kinderek to dzień pełen wrażeń za tobą. Najważniejsze, że córcia zdrowa:-)
a i na przyszłość słuchaj młodszych koleżanek jak mówią, że się masz oszczędzać a nie podłogi w całym domu szorować;-). Teraz jak masz nakaz od lekarza na leniuchowanie to korzystaj póki możesz bo tylko w ciązy można byc tak bezkarnym w obijaniu się:-):-):-)

reklama
cześć dziewczyny
dziś na czczo 92 po śniadaniu 82. w nocy jadłam- według wskazań- i dziś nie było ketonów pasek nie zmienił koloru. będę mierzyć codziennie i zobaczę.
Ładny dzień się zapowiada choc słoneczko jeszcze za chmurami. dziś wizyta u dentysty.:cool2:
Do potem:-)

edyta super ze nie bylo ketonow :) Ja zaraz na wizyte spadam. Siostra przyjdzie w dowiedziny, pogoda super, z mężem trochę sie scielam o sprzatanie...ale juz po burzy. Bo ja sama bym zrobila, ale nie moge, a on zajmuje sie wszystkim tylko nie sprzataniem i mi mowi, bo wczoraj to zrobilem to, a 3 dni temu to- co z tego jak dzis jest brudno. Ktos przyjdzie a w zlewie naczynia, a schowac do zmywarki to 5 minut roboty. A nie wazne.
Kinderek ale dzien mialas- wow!!! Dobrze ze juz mozesz odpoczac, leniu**** ile sie da!
Ja dzis cukry 90/100 i jestem po II sniadaniu i zero pomyslu na obiad...
Mam nadzieje ze jakos sie doczłapie do tego lekarza, mam blisko, ale kregoslup i miednica oczywiscie bolą. Ubrałam sie na kolorowo, wiosennie, pazurki zielone, warkocz- jakos tak od razu lepszy humor, no i pelny makijaz, a teraz robie rzadko, bo jak siedze tylko w domu to raczej sie nie maluje, za to staram sie regenerowac skore- jakies maseczki, peelingi itp. A smarowanie ciala nic nie daje, rozstepy ida dalej, jakis koszmar. Milego dnia kochane, niskich cukrów! Natalia Ty sie tam nie wygłupiaj z tym rodzeniem! Poczekaj na tego męża :)) Moj mial miec w tym tygodniu I zmiane, poszedl dzis na rano i wrocil za pol godziny, bo jednak na II zmiane, jakby niemogli zadzwonic, tlyko zrywal sie wczesnie. A jutro jade na kontrolne ktg- Wam tez diabetolog kazal robic od ktoregos tygodnia, raz w tygodniu???? No ja jeszcze tydzien i juz trochę wyluzuję, niech się kończy ten 36 tydzień!

Aisha ja takie bitwy z mężem o sprzątanie to co kilka dni toczę no ale cóż.... musi przejąć trochę moich obowiązków bo ja tego leżenia i komplikacji wcale nie planowałam:wściekła/y:
Postaram się poczekać na męża z porodem, przynajmniej taki mam plan;-):-D
A jeśli chodzi o rozstępy to już dawno nie smaruję bo raz że guzik to dawało a dwa że brzucha już ginka zakazała dotykać:tak:
Aisha kciuki za wizytę!!!

No dziewczyny nie szykujcie się jeszcze na żadne porody poczekajcie do maja:).
co do ktg- diabetolog nic nie mówiła. ale gin mówiła ze za 29 IV zrobi bo będzie koniec 36tyg.
Czekam teraz na położną. zbada ciśnienie i tętno i pogada trochę.
Wizyta u dentysty była 3 zęby zrobione- oczywiście jak byłam ostatnio miały być 2 małe dziurki- dziś już były trzy i musiałam dopłacić za lepszą plombę 120zl- kurde.:no: ale jeszcze kamień mi zdjęła więc mam ładne ząbki:) i najważniejsze wyleczone.
i teraz muszę poczekać jeszcze 30 min, żeby móc coś zjeść.
A pogoda u nas- zachmurzenie i wiatr, zimniej niz wczoraj ale i tak nie jest źle.

Jakos sie doczlapalam do i od lekarza ale bylo mega ciezko ;-)spotkalam kolezanke ktora urodzila na poczatku kwietnia synka- taki malutki, kurcze a wazyl 3950, to nie wiem jaka kruszyna bedzie z naszej magdy. Jem obiad wlasnie, troche przy pozno ale siostra byla i sie zagadalysmy.
Pogoda u nas rewelacyjna- pelne slonce, ciepełko :) Pies i kot nawet nie mają zamiaru wychodzić z balkonu;)
Natalia no on niby robi itd, ale co jakis czas jest jakis wybuch, bo albo przestaje sie przykladac albo wymysla inne cuda:baffled:
Na wizycie nic ciekawego- pobrała posiew ten przedporodowy, dala skierowania na badania ktore chcialam (bede w pt robic) obejrzala poprzednie badania ale zapytala czy moja dr mowi ze jest ok, wiec jak potwierdzilam to sie nie zagłebiała. I tyle :) Zapisalam sie na za 3 tygodnie ale chyba juz nie zdaze sie wybrac, no i nie wiem czy beda potrzebne jakies badania. A i pytalam o te ketoy, to mowi ze zawsze to jest w moczu zlecone tylko pod nazwa aceton i zawsze mialam ok :) No to chyba jest ok.
Chcialabym sie wziac troche za mgr dzis...ale czy bedzie mi sie chcialo?????

Witam dziewczyny:-),u mnie dzis piekna pogoda az zyc sie chce .
Wczoraj caly dzien w biegu robilam badania w szpitalu ktore zlecil mi gin na samej IP spedzilam 3 dugie godziny zanim mnie przyjeli na odzial i zrobili badania ,nastepne 2 to czekanie na wyniki moczu bo lekarz chcial sprawdzic bo cos mu sie nie podobalo ale dzieki bogu wypuscili mnie do domu . Mialam robione ktg az 3 razy z malutka wszystko ok ,ponoc wazy ok 2700 .szyjka dluga zamknieta ale miekka.Pozniej z tego wszystkiego nie chcialo mi sie czekac na meza w szpitalu i postanowilam zrobic sobie spacer do galerii(jakies 2km od szpitala ) i tam na niego poczekac ,myslalam ze nie dojde tak mnie bolaly nogi ledwo szlam jak ostatnia kaleka :wściekła/y: .Ja chce juz maj !!!

reklama
Evi super wiadomości:-) ty to się może powinnaś zacząć oszczedzać jak szyjka się miękka zrobiła a nie maratony do galerii na nogach:tak:
Aisha to faktycznie xcukier wariuje:no: ja zauwazyłam z dnia na dzień coraz lepsze wyniki. Dzisiaj na drugie śniadanie zjadłam 2 małe gałki lodów i jabłko i cukier 102miałam:-D

Aaaaaaaaaaaaa zaraz pęknę! Zjadłam na obiad 2 miski zupy grzybowej z lanym ciastem i cukier pięknie 115!:-) Jupiiii
a zaraz idę robić koktajl bananowo-truskawkowy

Ostatnia edycja:
Do góry